Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ασθενείς με καρκίνο και θρόμβωση

Ασθενείς με καρκίνο και θρόμβωση

Σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης αλλά και πληροφόρησης από τους θεράποντες γιατρούς για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ογκολογικοί ασθενείς από τη θρόμβωση καταδεικνύει έρευνα που δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την 13η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση.

Παρά το γεγονός ότι οι ογκολογικοί ασθενείς διατρέχουν έως και πενταπλάσια πιθανότητα θρόμβωσης σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό και ότι η θρόμβωση είναι η δεύτερη αιτία θανάτου γι’ αυτούς τους ασθενείς μετά τον ίδιο τον καρκίνο, επτά στους δέκα ογκολογικούς ασθενείς (71%) στη χώρα μας δεν γνωρίζουν για τον κίνδυνο αυτό. Μόλις το 8% των ερωτηθέντων ασθενών με καρκίνο έλαβε ενημέρωση για τους κινδύνους θρόμβωσης που σχετίζονται με τον καρκίνο από τον γιατρό τους ή κάποιον επαγγελματία υγείας στο νοσοκομείο. Και αυτό όταν το 16% δήλωσε ότι είχε υποφέρει στο παρελθόν από θρόμβωση που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου 2018 από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Οργανώσεων Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) παράλληλα σε έξι χώρες της Ευρώπης. Όπως σχολιάζει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, στα ίδια επίπεδα, με μικρές αποκλίσεις, κινούνται και τα αποτελέσματα της έρευνας και στις άλλες χώρες, γεγονός που καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης επιστημονικών εταιρειών και επαγγελματιών υγείας για την καλύτερη ενημέρωση των ασθενών. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, μικροαλλαγές στον τρόπο ζωής των ασθενών όπως η διακοπή του καπνίσματος, η συνεχής κίνηση, η επαρκής ενυδάτωση και η χρήση των ειδικών καλτσών συμπίεσης, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon