Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ασθενείς με καρκίνο και θρόμβωση

Ασθενείς με καρκίνο και θρόμβωση

Σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης αλλά και πληροφόρησης από τους θεράποντες γιατρούς για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ογκολογικοί ασθενείς από τη θρόμβωση καταδεικνύει έρευνα που δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την 13η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση.

Παρά το γεγονός ότι οι ογκολογικοί ασθενείς διατρέχουν έως και πενταπλάσια πιθανότητα θρόμβωσης σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό και ότι η θρόμβωση είναι η δεύτερη αιτία θανάτου γι’ αυτούς τους ασθενείς μετά τον ίδιο τον καρκίνο, επτά στους δέκα ογκολογικούς ασθενείς (71%) στη χώρα μας δεν γνωρίζουν για τον κίνδυνο αυτό. Μόλις το 8% των ερωτηθέντων ασθενών με καρκίνο έλαβε ενημέρωση για τους κινδύνους θρόμβωσης που σχετίζονται με τον καρκίνο από τον γιατρό τους ή κάποιον επαγγελματία υγείας στο νοσοκομείο. Και αυτό όταν το 16% δήλωσε ότι είχε υποφέρει στο παρελθόν από θρόμβωση που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου 2018 από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Οργανώσεων Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) παράλληλα σε έξι χώρες της Ευρώπης. Όπως σχολιάζει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, στα ίδια επίπεδα, με μικρές αποκλίσεις, κινούνται και τα αποτελέσματα της έρευνας και στις άλλες χώρες, γεγονός που καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης επιστημονικών εταιρειών και επαγγελματιών υγείας για την καλύτερη ενημέρωση των ασθενών. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, μικροαλλαγές στον τρόπο ζωής των ασθενών όπως η διακοπή του καπνίσματος, η συνεχής κίνηση, η επαρκής ενυδάτωση και η χρήση των ειδικών καλτσών συμπίεσης, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

3 ροφήματα χωρίς καφέ για άμεση ενέργεια

Ροφήματα Ενέργεια: Ο καφές είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για ενέργεια, αλλά δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν φυσικά ροφήματα που μπορούν να σας δώσουν γρήγορη τόνωση χωρίς τις παρενέργειες της υπερβολικής καφεΐνης.

Close Icon