Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ασθενείς με καρκίνο και θρόμβωση

Ασθενείς με καρκίνο και θρόμβωση

Σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης αλλά και πληροφόρησης από τους θεράποντες γιατρούς για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ογκολογικοί ασθενείς από τη θρόμβωση καταδεικνύει έρευνα που δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την 13η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση.

Παρά το γεγονός ότι οι ογκολογικοί ασθενείς διατρέχουν έως και πενταπλάσια πιθανότητα θρόμβωσης σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό και ότι η θρόμβωση είναι η δεύτερη αιτία θανάτου γι’ αυτούς τους ασθενείς μετά τον ίδιο τον καρκίνο, επτά στους δέκα ογκολογικούς ασθενείς (71%) στη χώρα μας δεν γνωρίζουν για τον κίνδυνο αυτό. Μόλις το 8% των ερωτηθέντων ασθενών με καρκίνο έλαβε ενημέρωση για τους κινδύνους θρόμβωσης που σχετίζονται με τον καρκίνο από τον γιατρό τους ή κάποιον επαγγελματία υγείας στο νοσοκομείο. Και αυτό όταν το 16% δήλωσε ότι είχε υποφέρει στο παρελθόν από θρόμβωση που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου 2018 από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Οργανώσεων Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) παράλληλα σε έξι χώρες της Ευρώπης. Όπως σχολιάζει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, στα ίδια επίπεδα, με μικρές αποκλίσεις, κινούνται και τα αποτελέσματα της έρευνας και στις άλλες χώρες, γεγονός που καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης επιστημονικών εταιρειών και επαγγελματιών υγείας για την καλύτερη ενημέρωση των ασθενών. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, μικροαλλαγές στον τρόπο ζωής των ασθενών όπως η διακοπή του καπνίσματος, η συνεχής κίνηση, η επαρκής ενυδάτωση και η χρήση των ειδικών καλτσών συμπίεσης, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon