Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ασπίδα προστασίας για τον καρκίνο του μαστού τα ραπανάκια και το κινέζικο λάχανο

Ασπίδα προστασίας για τον καρκίνο του μαστού τα ραπανάκια και το κινέζικο λάχανο

 

Πολύτιμοι σύμμαχοι των γυναικών με καρκίνο του μαστού, είναι σύμφωνα με αμερικανική μελέτη τα ραπανάκια και το κινέζικο λάχανο. Η συγκεκριμένη μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 5.000 εθελοντριών και διήρκησε έως ότου έκλεισαν την πενταετία από τη διάγνωσή τους, αποκάλυψε ότι η συστηματική κατανάλωση τους αυξάνει έως 62% τις πιθανότητές τους να νικήσουν τη νόσο!

Όσον αφορά στην πενταετία θεωρείται ως το ορόσημο της Ογκολογίας, καθώς ένας ασθενής που ξεπερνάει γερός και δυνατός τα πρώτα πέντε χρόνια από τη διάγνωση του καρκίνου του, διατρέχει πλέον πολύ λίγες πιθανότητες να πεθάνει από τη νόσο. Όσο περισσότερα λοιπόν σταυρανθή λαχανικά, κυρίως ραπανάκια και κινέζικο λάχανο έτρωγαν οι γυναίκες την πρώτη τριετία έπειτα από τη διάγνωση, τόσο λιγότερο κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους από τον καρκίνο στη διάρκεια της πενταετίας.

Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σάρα Νετσούτα, από το Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στο Νάσβιλ τόνισε ότι το όφελος από τα σταυρανθή λαχανικά οφείλεται σε βιοδραστικές ουσίες που περιέχουν, όπως τα ισοθειοκυανικά άλατα και οι ινδόλες, οι οποίες σε προγενέστερες εργαστηριακές μελέτες έχει φανεί πως ασκούν αντικαρκινική δράση. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα ραπανάκια και το κινέζικο λάχανο, στα σταυρανθή λαχανικά ανήκουν το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon