Πολύτιμοι σύμμαχοι των γυναικών με καρκίνο του μαστού, είναι σύμφωνα με αμερικανική μελέτη τα ραπανάκια και το κινέζικο λάχανο. Η συγκεκριμένη μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 5.000 εθελοντριών και διήρκησε έως ότου έκλεισαν την πενταετία από τη διάγνωσή τους, αποκάλυψε ότι η συστηματική κατανάλωση τους αυξάνει έως 62% τις πιθανότητές τους να νικήσουν τη νόσο!
Όσον αφορά στην πενταετία θεωρείται ως το ορόσημο της Ογκολογίας, καθώς ένας ασθενής που ξεπερνάει γερός και δυνατός τα πρώτα πέντε χρόνια από τη διάγνωση του καρκίνου του, διατρέχει πλέον πολύ λίγες πιθανότητες να πεθάνει από τη νόσο. Όσο περισσότερα λοιπόν σταυρανθή λαχανικά, κυρίως ραπανάκια και κινέζικο λάχανο έτρωγαν οι γυναίκες την πρώτη τριετία έπειτα από τη διάγνωση, τόσο λιγότερο κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους από τον καρκίνο στη διάρκεια της πενταετίας.
Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σάρα Νετσούτα, από το Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στο Νάσβιλ τόνισε ότι το όφελος από τα σταυρανθή λαχανικά οφείλεται σε βιοδραστικές ουσίες που περιέχουν, όπως τα ισοθειοκυανικά άλατα και οι ινδόλες, οι οποίες σε προγενέστερες εργαστηριακές μελέτες έχει φανεί πως ασκούν αντικαρκινική δράση. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα ραπανάκια και το κινέζικο λάχανο, στα σταυρανθή λαχανικά ανήκουν το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube