Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Arrabbiata με τόνο και βασιλικό: Ένα χορταστικό γεύμα για κάθε στιγμή

Arrabbiata με τόνο και βασιλικό: Ένα χορταστικό γεύμα για κάθε στιγμή

Arrabbiata με τόνο και βασιλικό: Ο τόνος αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή.


Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή.

Συστατικά:

  • 400 γρ ζυμαρικά
  • 2 κονσέρβες (180 g το καθένα) τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προσαρμόστε τη γεύση)
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) θρυμματισμένη ντομάτα
  • Αλάτι, για γεύση
  • Μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες:

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά: Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε περίπου 1 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά, στη συνέχεια στραγγίστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, σοτάροντας για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι το σκόρδο να μυρίσει και να ροδίσει αλλά να μην καεί.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες: Ρίξτε τις  ντομάτες, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν. Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  4. Ενσωματώστε τον τόνο: Διπλώστε απαλά τον στραγγισμένο τόνο, κόβοντάς τον σε κομμάτια καθώς τον ανακατεύετε στη σάλτσα. Αφήστε το να ζεσταθεί για άλλα 5 λεπτά. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το κρατημένο νερό των ζυμαρικών για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή.
  5. Συνδυάστε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα: Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε τα όλα μαζί για μερικά λεπτά, διασφαλίζοντας ότι τα ζυμαρικά έχουν καλυφθεί με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσαρμόστε το καρύκευμα με περισσότερο αλάτι και πιπέρι.
  6. Σερβίρετε: Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και μια γενναιόδωρη πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Απολαύστε τη λαχταριστή Arabiata σας με τόνο!

Για επιπλέον γεύση, σκεφτείτε να προσθέσετε κάπαρη ή ελιές στη σάλτσα. Ο φρέσκος μαϊντανός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση του βασιλικού για ένα διαφορετικό τόνο στη γεύση. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με μια συνοδευτική σαλάτα και ψωμί με κρούστα. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χυμός ντομάτας: Το ιδανικό ρόφημα για θρέψη και δροσιά το καλοκαίρι

Πώς το καυτερό φαγητό μπορεί να επηρεάσει το βάρος σας;

Νόστιμη συνταγή για κοκκινόψαρο στο φούρνο με λαχανικά

Αυθεντική ιταλική πεντανόστιμη συνταγή για καρμπονάρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το λαχανικό με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Το ραπανάκι περιέχει επίσης πλήθος βιταμινών και ανόργανων στοιχείων. Είναι πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες παίζουν ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Η έλλειψη αλατιού συμβάλλει στην κούραση και την κατάθλιψη;

Έλλειψη αλατιού: Η αποφυγή τους μπορεί να οδηγήσει σε συνέπειες όπως αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Η κατανάλωση του με μέτρο είναι το κλειδί για μια υγιή και σταθερή διάθεση.

Κρεμώδης συνταγή για καρμπονάρα χωρίς γαλακτοκομικά

Καρμπονάρα χωρίς γαλακτοκομικά: Η χωρίς γαλακτοκομικά καρμπονάρα είναι μια υπέροχη εκδοχή του παραδοσιακού ιταλικού πιάτου, που προσφέρει όλη τη γεύση και την κρεμώδη υφή της κλασικής καρμπονάρα, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τα 3 πιο ισχυρά ελληνικά superfoods που πρέπει να τρώτε πιο συχνά 

Υπερτροφές Ελλάδα: Το χαρούπι είναι ένας καρπός που έχει κερδίσει τη φήμη του ως superfood στην ελληνική διατροφή. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο.

Πικάντικα ζυμαρικά με ντομάτα 

Αυτή η συνταγή για πικάντικα ζυμαρικά με ντομάτα είναι εύκολη, νόστιμη και ιδανική για ένα γεύμα που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Close Icon