Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Arrabbiata με τόνο και βασιλικό: Ένα χορταστικό γεύμα για κάθε στιγμή

Arrabbiata με τόνο και βασιλικό: Ένα χορταστικό γεύμα για κάθε στιγμή

Arrabbiata με τόνο και βασιλικό: Ο τόνος αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή.


Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή.

Συστατικά:

  • 400 γρ ζυμαρικά
  • 2 κονσέρβες (180 g το καθένα) τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προσαρμόστε τη γεύση)
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) θρυμματισμένη ντομάτα
  • Αλάτι, για γεύση
  • Μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες:

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά: Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε περίπου 1 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά, στη συνέχεια στραγγίστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, σοτάροντας για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι το σκόρδο να μυρίσει και να ροδίσει αλλά να μην καεί.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες: Ρίξτε τις  ντομάτες, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν. Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  4. Ενσωματώστε τον τόνο: Διπλώστε απαλά τον στραγγισμένο τόνο, κόβοντάς τον σε κομμάτια καθώς τον ανακατεύετε στη σάλτσα. Αφήστε το να ζεσταθεί για άλλα 5 λεπτά. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το κρατημένο νερό των ζυμαρικών για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή.
  5. Συνδυάστε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα: Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε τα όλα μαζί για μερικά λεπτά, διασφαλίζοντας ότι τα ζυμαρικά έχουν καλυφθεί με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσαρμόστε το καρύκευμα με περισσότερο αλάτι και πιπέρι.
  6. Σερβίρετε: Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και μια γενναιόδωρη πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Απολαύστε τη λαχταριστή Arabiata σας με τόνο!

Για επιπλέον γεύση, σκεφτείτε να προσθέσετε κάπαρη ή ελιές στη σάλτσα. Ο φρέσκος μαϊντανός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση του βασιλικού για ένα διαφορετικό τόνο στη γεύση. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με μια συνοδευτική σαλάτα και ψωμί με κρούστα. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χυμός ντομάτας: Το ιδανικό ρόφημα για θρέψη και δροσιά το καλοκαίρι

Πώς το καυτερό φαγητό μπορεί να επηρεάσει το βάρος σας;

Νόστιμη συνταγή για κοκκινόψαρο στο φούρνο με λαχανικά

Αυθεντική ιταλική πεντανόστιμη συνταγή για καρμπονάρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon