Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες 

Αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες 

Η αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κοτόπουλου, των φρέσκων λαχανικών και της αναζωογονητικής σάλτσας αυγολέμονο δημιουργεί ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό που ζεσταίνει την καρδιά και τον οργανισμό.


Η αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κοτόπουλου, των φρέσκων λαχανικών και της αναζωογονητικής σάλτσας αυγολέμονο δημιουργεί ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό που ζεσταίνει την καρδιά και τον οργανισμό.

Υλικά:

Για την σούπα:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Νερό

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • Ιδανικά, ψιλοκομμένος άνηθος ή μαιντανός

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κοτόπουλου: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετήστε το κοτόπουλο και καλύψτε το με κρύο νερό. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, την πατάτα, αλάτι και πιπέρι. Βράστε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι να είναι ψημένο και τρυφερό το κοτόπουλο.
  2. Αφαίρεση κοτόπουλου: Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Στραγγίστε τη σούπα από τα λαχανικά και κρατήστε μόνο τον ζωμό. Μπορείτε να κρατήσετε τα λαχανικά αν θέλετε, αλλιώς μπορείτε να τα πετάξετε.
  3. Κοτόπουλο: Όταν κρυώσει το κοτόπουλο, αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες.
  4. Ετοιμάστε το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού. Σιγά-σιγά, προσθέστε 2-3 κουτάλες από τον ζεστό ζωμό για να ανακατέψετε και να επιτευχθεί η σωστή θερμοκρασία. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές για να μην “ψηθούν” τα αυγά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Σερβίρισμα: Προσθέστε το κοτόπουλο στη σούπα και ζεστάνετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαιντανό από πάνω.

Αυτή η κοτόσουπα με αυγολέμονο δεν είναι απλά ένα πιάτο, αλλά μία ζεστή αγκαλιά που προσφέρει άνεση και φροντίδα σε όλους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Μπορούν δύο μερίδες ψαριού την εβδομάδα να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Πώς να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας εύκολα στο σπίτι

Σιρόπι Καραμέλας: Για να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας στο σπίτι, χρειάζεστε λίγα βασικά υλικά και απλά βήματα. Αυτό το σιρόπι είναι ιδανικό για να γλυκάνετε τον καφέ σας, το παγωτό ή ακόμα και για να το προσθέσετε σε κέικ και γλυκά.

Close Icon