Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες 

Αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες 

Η αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κοτόπουλου, των φρέσκων λαχανικών και της αναζωογονητικής σάλτσας αυγολέμονο δημιουργεί ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό που ζεσταίνει την καρδιά και τον οργανισμό.


Η αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κοτόπουλου, των φρέσκων λαχανικών και της αναζωογονητικής σάλτσας αυγολέμονο δημιουργεί ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό που ζεσταίνει την καρδιά και τον οργανισμό.

Υλικά:

Για την σούπα:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Νερό

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • Ιδανικά, ψιλοκομμένος άνηθος ή μαιντανός

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κοτόπουλου: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετήστε το κοτόπουλο και καλύψτε το με κρύο νερό. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, την πατάτα, αλάτι και πιπέρι. Βράστε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι να είναι ψημένο και τρυφερό το κοτόπουλο.
  2. Αφαίρεση κοτόπουλου: Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Στραγγίστε τη σούπα από τα λαχανικά και κρατήστε μόνο τον ζωμό. Μπορείτε να κρατήσετε τα λαχανικά αν θέλετε, αλλιώς μπορείτε να τα πετάξετε.
  3. Κοτόπουλο: Όταν κρυώσει το κοτόπουλο, αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες.
  4. Ετοιμάστε το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού. Σιγά-σιγά, προσθέστε 2-3 κουτάλες από τον ζεστό ζωμό για να ανακατέψετε και να επιτευχθεί η σωστή θερμοκρασία. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές για να μην “ψηθούν” τα αυγά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Σερβίρισμα: Προσθέστε το κοτόπουλο στη σούπα και ζεστάνετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαιντανό από πάνω.

Αυτή η κοτόσουπα με αυγολέμονο δεν είναι απλά ένα πιάτο, αλλά μία ζεστή αγκαλιά που προσφέρει άνεση και φροντίδα σε όλους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Μπορούν δύο μερίδες ψαριού την εβδομάδα να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιφλεγμονώδης διατροφή: Ένας οδηγός για υγεία και ευεξία

Αντιφλεγμονώδης διατροφή: Εστιάζοντας σε φρέσκα, θρεπτικά τρόφιμα και αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορείτε να μειώσετε τη φλεγμονή, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να νιώσετε πιο δυνατοί και υγιείς.

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευέλικτα πιάτα στην παγκόσμια κουζίνα και προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο και σε συνδυασμό με θρεπτικά συστατικά. Αν και τα ζυμαρικά

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε;

DIY guacamole: Φτιάχνοντας το δικό σας guacamole, όχι μόνο απολαμβάνετε ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα, αλλά προσθέτετε και μια μεξικάνικη πινελιά στην κουζίνα σας.

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Close Icon