Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Arancini: Τραγανές μπάλες ρυζιού κατευθείαν από τη Σικελία

Arancini: Τραγανές μπάλες ρυζιού κατευθείαν από τη Σικελία

Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ριζότο που έχει απομείνει και να φέρετε μια γεύση Σικελίας στο τραπέζι σας.



Τα Arancini, οι νόστιμες χρυσοκαστανές μπάλες ρυζιού από τη Σικελία, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει κρεμώδες ριζότο, αλμυρές γεμίσεις και ένα τραγανό εξωτερικό. Ιδανικά ως ορεκτικό, σνακ ή ακόμα και ως κύριο πιάτο, το arancini είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τη γεύση και την υφή τους. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε αυτές τις ιταλικές λιχουδιές από ρύζι στο σπίτι.


Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι Arborio
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα, ξεπαγωμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

 

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε το ριζότο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξτε το ρύζι Arborio και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να φρυγανιστεί ελαφρά.
  • Μαγειρέψτε το ρύζι: Ρίξτε το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό, μια κουτάλα τη φορά, αφήνοντας το υγρό να απορροφηθεί πριν προσθέσετε κι άλλο. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες και al dente, περίπου 18-20 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα, τον αρακά, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψύξτε το ριζότο: Απλώστε το ριζότο σε ένα ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για το χειρισμό και τη διαμόρφωση των μπαλών ρυζιού.
  • Δώστε σχήμα στο Arancini: Μόλις κρυώσει το ριζότο, πάρτε μια μικρή χούφτα και ισιώστε το στην παλάμη σας. Τοποθετήστε έναν κύβο μοτσαρέλα στο κέντρο και πλάθετε το ρύζι γύρω του ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ριζότο και το τυρί.
  • Καλύψτε τις μπάλες ρυζιού: Τοποθετήστε ένα σταθμό παναρίσματος με τα χτυπημένα αυγά, το αλεύρι και τη φρυγανιά σε ξεχωριστά μπολ. Τυλίξτε κάθε μπαλάκι ρυζιού σε αλεύρι, βουτήξτε το στα χτυπημένα αυγά και περιχύστε το με τριμμένη φρυγανιά.
  • Τηγανίζουμε το Arancini: Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή μεγάλη κατσαρόλα στους 175°C. Τηγανίζουμε τις μπάλες ρυζιού σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 3-4 λεπτά ανά παρτίδα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρετε: Σερβίρετε τα αραντσίνι ζεστά με σάλτσα μαρινάρας για βούτηγμα. Απολαύστε την τραγανή εξωτερική εμφάνιση και το λαχταριστό, τυρί κέντρο.

Το Arancini είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να γεμιστεί με διάφορα υλικά, όπως κρέας, μανιτάρια ή σπανάκι. Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ριζότο που έχει απομείνει και να φέρετε μια γεύση Σικελίας στο τραπέζι σας. Απολαύστε αυτές τις τραγανές τυρώδεις λιχουδιές ως ένα ορεκτικό που αρέσει στο πλήθος!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Croque Madame: Αφεθείτε στην γαλλική κομψότητα ενός μοναδικού σάντουιτς

Δροσιστική σαλάτα πεπόνι με μέντα και φέτα

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Μια απλή και γευστική συνταγή

Πουρές γλυκοπατάτας: Πώς να δημιουργήσετε το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon