Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Arancini: Τραγανές μπάλες ρυζιού κατευθείαν από τη Σικελία

Arancini: Τραγανές μπάλες ρυζιού κατευθείαν από τη Σικελία

Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ριζότο που έχει απομείνει και να φέρετε μια γεύση Σικελίας στο τραπέζι σας.


Τα Arancini, οι νόστιμες χρυσοκαστανές μπάλες ρυζιού από τη Σικελία, είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει κρεμώδες ριζότο, αλμυρές γεμίσεις και ένα τραγανό εξωτερικό. Ιδανικά ως ορεκτικό, σνακ ή ακόμα και ως κύριο πιάτο, το arancini είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τη γεύση και την υφή τους. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε αυτές τις ιταλικές λιχουδιές από ρύζι στο σπίτι.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι Arborio
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα, ξεπαγωμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

 

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε το ριζότο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξτε το ρύζι Arborio και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να φρυγανιστεί ελαφρά.
  • Μαγειρέψτε το ρύζι: Ρίξτε το λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό, μια κουτάλα τη φορά, αφήνοντας το υγρό να απορροφηθεί πριν προσθέσετε κι άλλο. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες και al dente, περίπου 18-20 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα, τον αρακά, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψύξτε το ριζότο: Απλώστε το ριζότο σε ένα ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για το χειρισμό και τη διαμόρφωση των μπαλών ρυζιού.
  • Δώστε σχήμα στο Arancini: Μόλις κρυώσει το ριζότο, πάρτε μια μικρή χούφτα και ισιώστε το στην παλάμη σας. Τοποθετήστε έναν κύβο μοτσαρέλα στο κέντρο και πλάθετε το ρύζι γύρω του ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ριζότο και το τυρί.
  • Καλύψτε τις μπάλες ρυζιού: Τοποθετήστε ένα σταθμό παναρίσματος με τα χτυπημένα αυγά, το αλεύρι και τη φρυγανιά σε ξεχωριστά μπολ. Τυλίξτε κάθε μπαλάκι ρυζιού σε αλεύρι, βουτήξτε το στα χτυπημένα αυγά και περιχύστε το με τριμμένη φρυγανιά.
  • Τηγανίζουμε το Arancini: Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή μεγάλη κατσαρόλα στους 175°C. Τηγανίζουμε τις μπάλες ρυζιού σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 3-4 λεπτά ανά παρτίδα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρετε: Σερβίρετε τα αραντσίνι ζεστά με σάλτσα μαρινάρας για βούτηγμα. Απολαύστε την τραγανή εξωτερική εμφάνιση και το λαχταριστό, τυρί κέντρο.

Το Arancini είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να γεμιστεί με διάφορα υλικά, όπως κρέας, μανιτάρια ή σπανάκι. Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ριζότο που έχει απομείνει και να φέρετε μια γεύση Σικελίας στο τραπέζι σας. Απολαύστε αυτές τις τραγανές τυρώδεις λιχουδιές ως ένα ορεκτικό που αρέσει στο πλήθος!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Croque Madame: Αφεθείτε στην γαλλική κομψότητα ενός μοναδικού σάντουιτς

Δροσιστική σαλάτα πεπόνι με μέντα και φέτα

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Μια απλή και γευστική συνταγή

Πουρές γλυκοπατάτας: Πώς να δημιουργήσετε το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon