Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Αρακάς: Πώς βοηθά στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου;

Αρακάς: Η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως ο αρακάς στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της γενικής υγείας σας και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος του στομάχου.



Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην συνολική υγεία μας και στην πρόληψη ασθενειών. Ορισμένα τρόφιμα έχουν αποδειχθεί ότι προσφέρουν προστατευτικά οφέλη, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων. Ένα από αυτά τα τρόφιμα είναι ο αρακάς, ο οποίος έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου.


Πλούσιος σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά

Ο αρακάς είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη και στην υγιή του εντέρου, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Επιπλέον, ο αρακάς είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα και να οδηγήσουν σε χρόνιες ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Συγκεκριμένα, ο αρακάς περιέχει καροτενοειδή, φλαβονοειδή και βιταμίνη C, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Μελέτες που υποστηρίζουν την προστατευτική του δράση

Μελέτες έχουν δείξει μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης μπιζελιών και χαμηλότερου κινδύνου καρκίνου του στομάχου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αρακά πολλές φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν αρακά σπάνια ή καθόλου. Άλλες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα, υποστηρίζοντας τον πιθανό προστατευτικό ρόλο του μπιζελιού στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου.

Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόληψη ασθενειών, η συμπερίληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως ο αρακάς στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της γενικής υγείας σας και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος του στομάχου. Ο αρακάς είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο τρόφιμο που μπορεί να απολαυστεί με διάφορους τρόπους. Προσθέστε τον σε σούπες, σαλάτες, stir-fries ή απολαύστε τον σκέτο ως υγιεινό σνακ. Συζητήστε με τον γιατρό σας για το ρόλο της διατροφής στη συνολική σας στρατηγική πρόληψης ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αρακάς: Πώς μας ωφελεί στην προσπάθεια απώλειας βάρους;

Υπέροχη ανοιξιάτικη συνταγή με ρύζι και αρακά

Ριζότο με αρακά: Πολύχρωμο πιάτο με γεύσεις που ξεχειλίζουν φρεσκάδα

Τροφές πλούσιες σε κάλιο: Το κλειδί για την υγεία της καρδιάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon