Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αποτύπωμα άνθρακα: Τι θα “έκοβαν” νωρίτερα οι Βρετανοί; Το κρέας ή τα γαλακτοκομικά;

Αποτύπωμα άνθρακα: Τι θα “έκοβαν” νωρίτερα οι Βρετανοί; Το κρέας ή τα γαλακτοκομικά;

Αποτύπωμα άνθρακα: Πόσοι προσπαθούν ενεργά να τρώνε λιγότερο κρέας για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και πόσοι σκέφτονται να παραιτηθούν από το βούτυρο γαλακτοκομικών;


Το ένα τρίτο των Βρετανών (32%) προσπαθούν ενεργά να τρώνε λιγότερο κρέας για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα – αλλά μόνο το 13% θα σκέφτηκε να παραιτηθεί από το βούτυρο γαλακτοκομικών, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η παραγωγή γαλακτοκομικών στο περιβάλλον. Μια δημοσκόπηση σε 2.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι το 53% θεωρεί το βούτυρο βασικό μέρος της διατροφής του, με τον μέσο Βρετανό να το καταναλώνει επτά φορές σε μια τυπική εβδομάδα.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) όσων επιμένουν να προσκολλώνται στο κανονικό βούτυρο με βάση τα γαλακτοκομικά, αντί για μια εναλλακτική λύση με βάση τα φυτά, λένε ότι αυτό συμβαίνει απλώς επειδή προτιμούν τη γεύση – παρά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Και οι Βρετανοί θα απέρριπταν νωρίτερα το κρέας –όπως το βοδινό, το χοιρινό, τη γαλοπούλα ή το αρνί– καθώς και να περιορίσουν την οδήγηση, τη χρήση νερού και να αγοράσουν λιγότερα ρούχα, προτού μειώσουν την πρόσληψη γαλακτοκομικών.

Αλλά η εναλλακτική λύση βουτύρου φυτικής προέλευσης, η Flora Plant, η οποία ανέθεσε την έρευνα, αποκάλυψε ότι τα γαλακτοπαραγωγά βοοειδή συνεισφέρουν παγκοσμίως το ισοδύναμο μεθανίου 3,1 γιγατόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο. Και ως μέρος της εκστρατείας Skip the Cow, η Flora Plant – η οποία έχει 75% μικρότερη επίδραση στο κλίμα από το βούτυρο γάλακτος – ανέθεσε επίσης τρία γλυπτά αγελάδας σε φυσικό μέγεθος, για να ευαισθητοποιήσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Οι εγκαταστάσεις αγελάδων έγιναν από τον καλλιτέχνη Ptolemy Elrington, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά, όπως παλιά ανταλλακτικά αυτοκινήτων, εξαρτήματα νερού και γρήγορη μόδα. Τα γλυπτά χρησιμοποιούν μισό τόνο από αυτά τα σκραπ και χρειάστηκαν 240 ώρες για να συναρμολογηθούν. Και έχουν τοποθετηθεί σε τοποθεσίες σε όλο το Λονδίνο, το Aberdeen και το Newcastle, καθώς αυτές είναι πόλεις που καταναλώνουν το περισσότερο βούτυρο γαλακτοκομικών κάθε εβδομάδα.

Ο Perran Harvey, ανώτερος επικεφαλής παγκόσμιας βιωσιμότητας για την εναλλακτική λύση με βάση τα φυτά, δήλωσε: «Δεδομένου ότι η έρευνά μας δείχνει ότι το 63% των ανθρώπων πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ευαισθητοποιηθεί ο αντίκτυπος που έχει η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο περιβάλλον, είμαστε εδώ για να δείξουμε στους ανθρώπους υπάρχει ένας πραγματικά εύκολος τρόπος να μειώσετε τις περιβαλλοντικές σας επιπτώσεις. Δεν έχουμε προβλήματα με τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, αγαπάμε τις αγελάδες – αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι η βιομηχανική κτηνοτροφία είναι επιβλαβής για τον πλανήτη μας. Η κτηνοτροφία ευθύνεται για τουλάχιστον το 14,5% των ετήσιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο.»

«Ως εκ τούτου πρέπει επειγόντως να μειώσουμε την υπερβολική εξάρτηση από τα γαλακτοκομικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή». Από την έρευνα προέκυψε ότι, ενώ το 65% ανησυχεί για τον αντίκτυπο της παραγωγής τροφίμων, μόνο το 35% θα σκέφτηκε πραγματικά να εγκαταλείψει ορισμένα τρόφιμα λόγω των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων. Και από αυτά, είναι το κρέας που θα ήταν πιο γρήγορο από τα γαλακτοκομικά – με βοδινό, χοιρινό, αρνί, γαλοπούλα, γαρίδες και γαρίδες, όλα που κινδυνεύουν να παραδοθούν λόγω της αρνητικής τους επίδρασης, πριν από ένα μόνο γαλακτοκομικό προϊόν.

Όταν ρωτήθηκαν για τα φυτικά προϊόντα που καταναλώνουν τακτικά, το γάλα βρώμης και αμυγδάλου είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα στα οποία στρέφονται οι αγοραστές, ενώ το 16% λαμβάνει αλείμματα χωρίς γαλακτοκομικά κάθε λίγες εβδομάδες. Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα (42%) το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία τους και το 36% λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Για να ενθαρρύνουν περισσότερους να κάνουν αλλαγή, το 63% των ερωτηθέντων, μέσω του OnePoll, πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γαλακτοκομίας.

Ο καλλιτέχνης Ptolemy Elrington με μηδενικά απόβλητα πρόσθεσε: «Πριν από 23 χρόνια αποφάσισα ότι τα γλυπτά μου θα είναι αποκλειστικά από ανακυκλωμένα και μεταχειρισμένα υλικά, καθώς ήθελα να χρησιμοποιήσω την τέχνη ως όχημα για να κάνω τους ανθρώπους να αναλογιστούν τις ηθικές και περιβαλλοντικές τους ευθύνες. Αυτή τη στιγμή, το πιο πιεστικό παγκόσμιο ζήτημα είναι η κλιματική αλλαγή – επομένως είναι ευθύνη μας να κάνουμε τους ανθρώπους να καθίσουν και να ακούσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να κάνουν τη διαφορά, χρησιμοποιώντας την τέχνη καθώς και τις ειδήσεις και τη δράση.»

«Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με τη Flora Plant για τον σκοπό τους να δημιουργήσουν έναν καλύτερο πλανήτη για εμάς και τις επόμενες γενιές για να ζήσουμε, να αναπνεύσουμε και να ευημερήσουμε». Το κοπάδι των γλυπτών αγελάδων αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί στο Riverside Grass στο Southbank του Λονδίνου, στην οδό Northumberland του Newcastle και στο Hazlehead Park του Aberdeen, όπου θα εκτίθενται μέχρι την 1η Ιουνίου, με πρόσθετες πληροφορίες για το πώς οι ντόπιοι που αγαπούν το βούτυρο γαλακτοκομικά μπορούν να μειώσουν τα γαλακτοκομικά τους. με βάση τις εκπομπές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τρόφιμά σας για να μη χαλάσουν;

Υποστήριξη του πεπτικού σας συστήματος - Τρεις τρόποι για να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου

Το χοιρινό κρέας κάνει καλό στην υγεία μας;

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του να είναι κανείς vegan;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon