Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αποθηκεύετε λάθος τα κρεμμύδια και τα σκόρδα;

Αποθηκεύετε λάθος τα κρεμμύδια και τα σκόρδα;

 Η καλύτερη επιλογή είναι να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο χώρο της κουζίνας.


Τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι βασικά συστατικά σε πολλές συνταγές, αλλά μπορούν να χάσουν τη φρεσκάδα τους γρήγορα, εάν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ευτυχώς, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Πολλές φορές τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σας στο κάτω ράφι του ψυγείου σας. Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος. Το ψυγείο είναι ένα από τα χειρότερα μέρη για να τα αποθηκεύσετε, καθώς οι συνθήκες είναι πολύ κρύες και υγρές με αποτέλεσμα τα λαχανικά να μαλακώσουν και να μουχλιάσουν, εάν απορροφήσουν υπερβολική υγρασία.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο χώρο της κουζίνας. Έτσι θα διατηρηθούν φρέσκα για τρεις έως έξι μήνες. Ωστόσο, δεν αρκεί απλά να τοποθετήσετε τα λαχανικά σε ένα ντουλάπι, αλλά καθοριστικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που θα τα αποθηκεύσετε. Η Monica Matheny, ειδικός στη μαγειρική αποκάλυψε ότι δυσκολευόταν να διατηρήσει φρέσκα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, παρόλο που τα αποθήκευε σε ένα συρτάρι της κουζίνας της.

Ακόμα και όταν τα αγόραζε φρέσκα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σάπιζαν, μούχλιαζαν ή έβγαζαν φύτρες πολύ γρήγορα. Η μητέρα της, όμως, της έδειξε μια οικογενειακή συμβουλή που λειτούργησε. Η συμβουλή είναι απλή: αποθηκεύστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μια διάτρητη χάρτινη σακούλα. Για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • Μια καφέ χάρτινη σακούλα
  • Περφορατέρ (εργαλείο για τρύπες – είδη γραφείου)
  • Ένα μαρκαδόρο
  • Συνδετήρες

 

Οδηγίες

  1. Διπλώστε τη χάρτινη σακούλα στη μέση.
  2. Χρησιμοποιήστε το περφορατέρ για να κάνετε τρύπες στη σακούλα.
  3. Γεμίστε τη σακούλα μέχρι τη μέση με τα κρεμμύδια και το σκόρδο σας.
  4. Τοποθετήστε μια ετικέτα και με το μαρκαδόρο σημειώστε τι περιέχει η σακούλα.
  5. Χρησιμοποιήστε συνδετήρες για να κρατήσετε τη σακούλα κλειστή.

 

Η Monica έγραψε ότι αυτή η μέθοδος έχει παρατείνει τη διάρκεια ζωής των κρεμμυδιών και του σκόρδου της για μήνες. Τα λαχανικά της παραμένουν φρέσκα και τραγανά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος που δεν είναι γεμάτο. Ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί γύρω από τις σακούλες για να παραμείνουν φρέσκα τα λαχανικά.

Επίσης, αποφύγετε να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια ή τα σκόρδα δίπλα σε πατάτες. Οι πατάτες παράγουν αιθυλένιο, μια αυξητική ορμόνη που μπορεί να επιταχύνει την αλλοίωση των κρεμμυδιών και του σκόρδου.

Συμπέρασμα

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε φρέσκα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας για μήνες. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και να έχετε πάντα φρέσκα υλικά διαθέσιμα για τις αγαπημένες σας συνταγές.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές που ενισχύουν τη νοημοσύνη των παιδιών

Σαλάτα με ωμή παπάγια και ρεβίθια

Προσθέστε τα ποπ κορν στα υγιή σας σνακ

Τι συμβαίνει όταν ξεκινάτε τη μέρα σας με εμποτισμένο νερό από σπόρους του φρούτου παπάγια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon