Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αποφυγή τροφίμων: “Υγιεινά” τρόφιμα που καλό θα ήταν να αποφύγετε

Αποφυγή τροφίμων: “Υγιεινά” τρόφιμα που καλό θα ήταν να αποφύγετε

Αποφυγή τροφίμων: Ορισμένα τρόφιμα που συχνά θεωρούνται υγιεινά ή θρεπτικά μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο ευεργετικά όσο πιστεύουμε. Εδώ είναι επτά "υγιεινά" τρόφιμα



Ορισμένα τρόφιμα που συχνά θεωρούνται υγιεινά ή θρεπτικά μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο ευεργετικά όσο πιστεύουμε. Εδώ είναι επτά “υγιεινά” τρόφιμα που ίσως να θέλετε να αποφύγετε ή να περιορίσετε για μια πιο ισορροπημένη διατροφή.


1. Στραγγιστά γιαούρτια με πρόσθετη ζάχαρη: Αν και το στραγγιστό γιαούρτι είναι πηγή πρωτεΐνης και προβιοτικών, πολλές ποικιλίες περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Επιλέξτε γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και προσθέστε φρέσκα φρούτα για γλυκύτητα.

2. Χυμοί φρούτων: Αν και οι φυσικοί χυμοί φρούτων περιέχουν βιταμίνες, έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες. Προτιμήστε ολόκληρα φρούτα που περιέχουν φυτικές ίνες.

3. Μπάρες δημητριακών: Πολλές μπάρες δημητριακών περιέχουν κρυφές ποσότητες ζάχαρης, πρόσθετων λιπών και τεχνητών συστατικών. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες ή φτιάξτε τις δικές σας μπάρες από φυσικά υλικά.

4. Επεξεργασμένα προϊόντα ολικής άλεσης: Ενώ τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι γενικά υγιεινά, οι επεξεργασμένες ποικιλίες (όπως λευκό ψωμί που διαφημίζεται ως ολικής άλεσης) μπορεί να περιέχουν πρόσθετα συστατικά και λιγότερες θρεπτικές ουσίες.

5. Ελαφρά dressings σαλάτας: Τα ελαφριά dressings μπορεί να περιέχουν συνθετικά συστατικά και ζάχαρη. Επιλέξτε ελαιόλαδο ή ξίδι ως φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

6. Κατεψυγμένα γεύματα: Τα κατεψυγμένα γεύματα μπορεί να είναι βολικά αλλά συχνά περιέχουν υψηλή ποσότητα νατρίου, ζάχαρης και συντηρητικών. Μαγειρέψτε φρέσκα γεύματα με υγιεινά υλικά όποτε είναι δυνατόν.

7. Υγιεινά σνακ με πολλή αλάτι: Πολλά σνακ που προορίζονται να είναι υγιεινά, όπως οι αλμυρές γεύσεις καλαμποκιού ή τα αλμυρά κράκερ, περιέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση.

Επιλέγοντας με προσοχή αυτά τα τρόφιμα και προτιμώντας φυσικά και μη επεξεργασμένα προϊόντα, μπορείτε να διασφαλίσετε μια πιο υγιεινή διατροφή που προάγει τη συνολική σας ευημερία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούν τα καρότα να γίνουν τοξικά;

Ένα παρεξηγημένα δαιμονοποιημένο μακροθρεπτικό

Πότε η βιταμίνη Β6 μπορεί να γίνει τοξική;

Νέο μοντέλο αξιολογεί τους κινδύνους & τα οφέλη από την κατανάλωση ψαριών

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon