Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Από ποια ηλικία μπορώ να δώσω στο παιδί μου φρέσκο γάλα ;

Από ποια ηλικία μπορώ να δώσω στο παιδί μου φρέσκο γάλα ;


 

Η σωστή διατροφή αποτελεί σημαντική παράμετρο για την υγεία του παιδιού αλλά και τη σωματική και πνευματική του ανάπτυξη. Σε οποιαδήποτε φάση της ζωής ενός παιδιού θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον παιδίατρος σας αφού είναι αυτός που θα σας καθοδηγήσει ιδιαίτερα αν παρουσιάζει προβλήματα αλλεργίας .


Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr Ιωάννα Βασιλακοπούλου-Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc-Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πάτρα  – Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .

Στο διαιτολόγιο του παιδιού είναι απαραίτητο να περιλαμβάνονται τροφές από όλες τις ομάδες αφού οι ενεργειακές του απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες . Είναι σημαντικό να διατηρείται το μέτρο και η ισορροπία σ’ όλα τα γεύματα του. Από την ηλικία του ενός έτους οι απαιτήσεις του σε πρωτεΐνη είναι περίπου 16γρ. ημερησίως αφού στο διάστημα αυτό η ανάπτυξη του μυϊκού ιστού είναι στο μέγιστο βαθμό. Ότι πιο ιδανικό θα ήταν να συνεχιζόταν ο μητρικός θηλασμός αφού το μητρικό γάλα είναι η ιδανικότερη τροφή για ένα βρέφος αλλά και το νήπιο. Όταν η μητέρα δεν μπορεί να συνεχίσει το θηλασμό για λόγους κοινωνικούς ή πρακτικούς ,οι πρωτεΐνες αυτές και όλα τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά θα πρέπει να προέρχονται κυρίως από ζωικές τροφές όπως γάλα οποιασδήποτε μορφής. Η ποσότητα πρωτεΐνης ωστόσο, που περιέχεται σε κάθε γάλα διαφέρει. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα πρέπει να επιλέγεται γάλα µε χαµηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (µέχρι ~2 γραµµάρια ανά 100ml) ώστε να αφήνετε περιθώριο για κατανάλωση και άλλων πρωτεϊνούχων τροφών υψηλής βιολογικής αξίας (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αυγό, γιαούρτι), αποφεύγοντας την υπερβολική πρόσληψη πρωτεΐνης. Τέλος άπαχο γάλα δηλαδή χωρίς καθόλου περιεκτικότητα λίπους δεν πρέπει να καταναλώνεται από παιδιά κάτω των πέντε χρόνων βέβαια αυτό εξαρτάται και από την υπόλοιπη δίαιτα του παιδιού και από το αν υπάρχει πρόβλημα βάρους ή οποιοδήποτε άλλα πρόβλημα που απαιτεί μείωση των λιπαρών. Η απομάκρυνση του λίπους από τα προϊόντα αυτά συνοδεύεται συχνά και από απομάκρυνση των λιποδιαλυτών βιταμινών (βιταμίνες A,D,K,E).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Μπορούν δύο μερίδες ψαριού την εβδομάδα να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon