Άπαχο κρέας: Όταν πρόκειται για άπαχα κομμάτια βοείου κρέατος, πολλές επιλογές ξεχωρίζουν για όσους αναζητούν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενώ απολαμβάνουν τα πλούσια γεύση και τα πρωτεϊνικά οφέλη του βοείου κρέατος.
Όταν πρόκειται για άπαχα κομμάτια βοείου κρέατος, πολλές επιλογές ξεχωρίζουν για όσους αναζητούν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενώ απολαμβάνουν τα πλούσια γεύση και τα πρωτεϊνικά οφέλη του βοείου κρέατος. Ένα από τα πιο δημοφιλή και άπαχα κοψίματα είναι το φιλέτο, γνωστό και ως φιλέτο μινιόν. Αυτό το κομμάτι προέρχεται από την περιοχή της οσφύος της αγελάδας και εκτιμάται για την τρυφερότητα και την ήπια γεύση της. Έχει ελάχιστη μαρμάρωση, καθιστώντας το εξαιρετικά αδύνατο σε σύγκριση με άλλα κοψίματα.
Μια άλλη λιτή επιλογή είναι το κόντρα φιλέτο. Τα κόντρα ψαρονέφρι, είναι γνωστά για την άπαχη υφή και την έντονη μυρωδιά τους. Αν και δεν είναι τόσο τρυφερό όσο το φιλέτο, το ψαρονέφρι εξακολουθεί να είναι σχετικά άπαχο και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα, να ψηθεί ή να ψηθεί στο τηγάνι για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα.
Τα στρογγυλά κοψίματα, όπως το πάνω στρογγυλό και το κάτω στρογγυλό, είναι επίσης λεπτές επιλογές. Αυτά τα κοψίματα προέρχονται από το πίσω πόδι της αγελάδας και είναι συνήθως λιγότερο τρυφερά αλλά πολύ αδύνατα. Συχνά χρησιμοποιούνται για ψητά, μαγειρευτά ή σε λεπτές φέτες για σάντουιτς.
Η μπριζόλα και η μπριζόλα με φούστα είναι άπαχα κοψίματα που προέρχονται από την κοιλιακή περιοχή της αγελάδας. Ενώ μπορεί να είναι ελαφρώς πιο σκληρά σε σύγκριση με άλλα κομμάτια, είναι απίστευτα γευστικά και ευέλικτα. Συχνά χρησιμοποιούνται σε πιάτα όπως fajitas, stir-fries ή ψητά και κομμένα σε λεπτές φέτες για σαλάτες. Το Eye of round είναι μια άλλη λιτή επιλογή που προέρχεται από το πίσω πόδι της αγελάδας. Είναι μια φιλική προς τον προϋπολογισμό περικοπή που μπορεί να ψηθεί ή να ψηθεί για ένα τρυφερό και γευστικό γεύμα.
Όταν επιλέγετε άπαχα κομμάτια βοείου κρέατος, αναζητήστε επιλογές με την ένδειξη “loin” ή “round”, καθώς αυτά είναι συνήθως τα πιο άπαχα κομμάτια. Επιπλέον, το να κόψετε οποιοδήποτε ορατό λίπος πριν το μαγείρεμα μπορεί να μειώσει περαιτέρω τη συνολική περιεκτικότητα σε λίπος του κρέατος, με αποτέλεσμα μια άπαχη και θρεπτική επιλογή γεύματος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube