Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ανοσοποιητικό Lockdown: Οι θεραπευτικές ιδιότητες που κρύβουν το μέλι με την κανέλα

Ανοσοποιητικό Lockdown: Οι θεραπευτικές ιδιότητες που κρύβουν το μέλι με την κανέλα

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη . Απλά γεμίστε ένα φλιτζάνι με βρασμένο νερό και ανακατέψτε σε αυτό δύο κουταλιές της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας κανέλα.


Ανοσοποιητικό Lockdown: Ο συνδυασμός μελιού και κανέλας έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες που μακροπρόθεσμα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το καλύτερο από όλα, είναι ότι έχει υπέροχη γεύση! Απλά αναμείξτε μικρές ποσότητες σε ζεστό νερό και χρησιμοποιήσετε το στις φρουτοσαλάτες σας ή καταναλώστε το απευθείας με το κουταλάκι. Είναι άκρως υγιεινό και ευεργετικό, όπως και το πρωινό με ταχίνι και μέλι που μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά το σώμα σας.

Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να κάνει για σας το μέλι με κανέλα:

  1. Κατεβάζει τα Επίπεδα της Χοληστερόλης

“Έχει αποδειχθεί πως μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα την ημέρα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, των τριγλυκεριδίων, τηςLDL (κακής) χοληστερόλης και τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2”. Το μέλι, από την άλλη πλευρά, εμποδίζει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης «κακή χοληστερόλη», που βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να διευκολύνει την ροή του αίματος στην καρδιά και το φλεβικό σύστημα . Απλά αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού, από αυτό το μείγμα, σε κάθε γεύμα.

  1. Ανακουφίζει από τους Πόνους της Αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα προκαλείται συχνά από φλεγμονές των ιστών των αρθρώσεων . Ο διεθνής οργανισμός για την αρθρίτιδα συστήνει ότι θα πρέπει να διαχειριστούν οι ασθενείς αυτή την κατάστασή με το να παίρνουν εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που ανακουφίζουν τον πόνο, μειώνουν τη φλεγμονή και επηρεάζουν θετικά συνολικά την υγεία.

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη . Απλά γεμίστε ένα φλιτζάνι με βρασμένο νερό και ανακατέψτε σε αυτό δύο κουταλιές της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας κανέλα. Φτιάξτε και πιείτε το ρόφημα δύο φορές μέσα στη μέρα, το πρωί και το βράδυ, για καλύτερα αποτελέσματα.

  1. Καταπολεμά τη Λοίμωξη της Χοληδόχου Κύστης

Η χοληδόχος κύστη παράγει χολή που βοηθά τις λιποδιαλυτές βιταμίνες να απορροφηθούν στο έντερο. Η υπερβολική χοληστερόλη στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό πέτρας στη χολή, που με τη σειρά της προκαλεί βακτηριακές εκκρίσεις και μόλυνση. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Το μέλι και η κανέλα όχι μόνο μειώνουν τη χοληστερόλη, αλλά το μέλι επουλώνει επίσης τους κατεστραμμένους ιστούς. Για να το απολαύσετε, προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλα και μια μεγάλη κουταλιά μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. .

  1. Θεραπεύουν από Κρυολογήματα

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν αντιιικά οφέλη, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά έναντι του ιού της γρίπης . Απλώς καταναλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι με 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κάθε λίγες ώρες, όταν αισθάνεστε ένα κρυολόγημα ή την απειλή της γρίπης.

  1. Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Το μέλι και η κανέλα είναι αμφότερα ανοσορυθμιστικά , που σημαίνει ότι είναι ικανά να τροποποιούν ή να ρυθμίζουν μία ή περισσότερες λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας καθημερινά βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τα βακτήρια, τους ιούς και τις λοιμώξεις. Η κανέλα μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα και έτσι να επιδεινώσει τις υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις. Για να καταναλώσετε κανέλα θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας, αν αντιμετωπίζετε κάποια πολύ σοβαρή πάθηση για την οποία παίρνετε φάρμακα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολο ρόφημα για ενεργοποίηση του μεταβολισμού

Ρόφημα – τούρμπο για τόνωση του ανοσοποιητικού

Μέλι και κανέλα: Το “θαυματουργό” ντουέτο

Ρούμι, μέλι και κανέλα κατά της ακμής

Μέλι και κανέλα για τον πονόδοντο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon