Ανοιξιάτικα φρούτα: Η κατανάλωση εποχιακών φρούτων είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την υγεία σας επειδή έχουν εξαιρετικά διατροφικά οφέλη.
Η άνοιξη είναι εδώ, και αυτό σημαίνει ότι είναι καιρός να κάνουμε απογραφή της διατροφής μας και να μετατοπίσουμε τα βασικά φυτικά συστατικά μας σε αυτά που είναι της εποχής μας. Υπάρχουν πολλά προνόμια για να τρώτε εποχιακά, καθώς είναι φθηνότερο, πιο υγιεινό και πιο προσιτό, επομένως φροντίστε να μην χάσετε τα πιο απολαυστικά φρούτα και λαχανικά της άνοιξης. Η κατανάλωση εποχιακών φρούτων είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την υγεία σας επειδή έχουν εξαιρετικά διατροφικά οφέλη.
Όταν τα προϊόντα καλλιεργούνται στην κατάλληλη εποχή και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης, είναι σε θέση να εκφράσουν όλα τα φυσικά θρεπτικά συστατικά του. Μερικές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι οι καλλιέργειες έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά όταν καλλιεργούνται την εποχή τους. Εν τω μεταξύ, τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν τόσο μακριά για να φτάσετε στην τοπική αγορά ή το παντοπωλείο σας, ώστε να μην χάνουν όλα τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά.
Εδώ είναι μερικά ανοιξιάτικα φρούτα που βοηθούν στην απώλεια βάρους και ενισχύουν το ανοσοποιητικό
- Φράουλες: Ανυπομονούμε για daquiri φράουλας κάθε χρόνο και το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και εσείς. Οι τέλειες φράουλες που ανακινούνται με καλό λευκό ρούμι, χυμό λάιμ και απλό σιρόπι είναι παραδεισένιες σε μια ζεστή μέρα. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου σοβαρών παθήσεων υγείας όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, το εγκεφαλικό και οι καρδιακές παθήσεις. Μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) και επίσης βοηθούν στη διαχείριση του βάρους.
- Κεράσια: Τα κεράσια είναι χαμηλά σε θερμίδες και είναι γεμάτα φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, θρεπτικά συστατικά και άλλα καλά για εσάς συστατικά. Λαμβάνουμε βιταμίνες C, A και K. Κάθε φρούτο με μακρύ στέλεχος προσφέρει επίσης κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Φέρνουν επίσης αντιοξειδωτικά, όπως βήτα-καροτίνη, και την απαραίτητη θρεπτική ουσία χολίνη. Τα γλυκά όσο και τα ξινά, τα κεράσια είναι ένα από τα απαραίτητα στη διατροφή σας. Βοηθούν στην τόνωση της ενέργειας και επίσης βοηθούν στη χαλάρωση του μυαλού και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Είναι επίσης γνωστό ότι ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και μειώνουν το ουρικό οξύ στο αίμα σας.
- Πορτοκάλια: Τα πορτοκάλια προστατεύουν τα κύτταρα μας από βλάβες. Βοηθά επίσης το σώμα μας να παράγει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που επουλώνει τις πληγές και σας χαρίζει πιο λείο δέρμα. Διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου για την καταπολέμηση της αναιμίας και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, την άμυνα του οργανισμού μας ενάντια στα μικρόβια. Φάτε τα ολόκληρα, απολαύστε το χυμό ή χρησιμοποιήστε τη φλούδα του για να προσθέσετε μια πικάντικη γεύση στα κέικ και τα επιδόρπια σας.
- Βατόμουρα: Τα βατόμουρα προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα όπως C, K και μαγγάνιο, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορεί να ενισχύσουν την υγεία του εγκεφάλου. Έχουν υψηλές ποσότητες βιταμινών και φυτικών ινών και χαμηλές ποσότητες θερμίδων. Ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου, ελέγχουν τον διαβήτη και επιταχύνουν τον μεταβολισμό.
- Παπάγια: Οι παπάγια περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε. Οι δίαιτες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν την οξείδωση της χοληστερόλης. Προσιτές και ζαχαρούχες, οι παπάγια μπορούν να βοηθήσουν άτομα με IBS ή πεπτικά προβλήματα που επιταχύνουν περαιτέρω την απώλεια βάρους. Μπορείτε να το φάτε ως υγιεινό σνακ.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube