Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αναψυκτικά φρουκτόζης:αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου

Αναψυκτικά φρουκτόζης:αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, νέοι άνδρες και γυναίκες που κατανάλωσαν αναψυκτικά με σιρόπι φρουκτόζης έδειξαν αυξημένες τάσεις κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο , σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις .

Οι ερευνητές χώρισαν τους 85 συμμετέχοντες σε τέσσερις ομάδες που κατανάλωναν ποτά με διάφορες δόσεις σιροπιού υψηλής φρουκτόζης , οι οποίες κυμαίνονταν από 0% έως 25% των συνολικών ημερήσιων θερμιδικών απαιτήσεων . Οι συμμετέχοντες στην ομάδα με σιρόπι 0% έπιναν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη με ασπαρτάμη .

Μετά από 15 ημέρες μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι κατανάλωναν σιρόπι φρουκτόζης είχαν υψηλότερα επίπεδα λιποπρωτεϊνών , τριγλυκερίδιων και ουρικό οξύ , όλα οι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο. Αυτοί οι κίνδυνοι αυξήθηκαν καθώς αυξήθηκε και η δόση του σιροπιού.

«Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις βλαβερές συνέπειες που προκαλεί η υπερβολική χρήση διαιτητικής ζάχαρη», τόνισε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Kimber Stanhope.

Όπως προκύπτει από την έρευνα οι άνδρες φαίνεται να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τις γυναίκες , ανεξάρτητα από το αν το πρόσωπο απέκτησε βάρος ή όχι . Η Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση προτρέπει τους καταναλωτές να περιορίζουν την ποσότητα των προστιθέμενων σακχάρων σε όχι περισσότερο από 100 θερμίδες ανά ημέρα για τις περισσότερες γυναίκες και 150 θερμίδες ανά ημέρα για τους περισσότερους άνδρες .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

3 ροφήματα χωρίς καφέ για άμεση ενέργεια

Ροφήματα Ενέργεια: Ο καφές είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για ενέργεια, αλλά δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν φυσικά ροφήματα που μπορούν να σας δώσουν γρήγορη τόνωση χωρίς τις παρενέργειες της υπερβολικής καφεΐνης.

Close Icon