Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ανακαλύψτε τo Quinoa την πηγή πλήρων πρωτεϊνών και όχι μόνο!

Ανακαλύψτε τo Quinoa την πηγή πλήρων πρωτεϊνών και όχι μόνο!

 

Το Quinoa είναι είναι ένας θάμνος που καλλιεργείται στη Νότιο Αμερική, εδώ και αιώνες είχε μεγάλη διατροφική σημασία σε προκολομβιανή εποχή των πολιτισμών των Άνδεων. Υπήρξε δεύτερη κύρια τροφή μετά την πατάτα και ακολούθησε σε σημασία το αραβόσιτο.

Στη σύγχρονη εποχή, αυτή η καλλιέργεια εκτιμάται ιδιαίτερα για τη θρεπτική της αξία, όπως η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που είναι πολύ υψηλή (18%).Τους σπόρους του, μπορεί κανείς να του βρει σε διάφορα χρώματα, όπως άσπρο, μαύρο, κόκκινο και μπλε. Η διατροφική αξιολόγηση της κινόα δείχνει ότι πρόκειται για μια πηγή πλήρων πρωτεϊνών.

Είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών και φωσφόρου και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και σίδηρο.

Το Quinoa δεν περιέχει γλουτένη και θεωρείται εύπεπτο. Λόγω όλων αυτών των χαρακτηριστικών, το κινόα εξετάζεται σαν πιθανή ελεγχόμενη καλλιέργεια στο Οικολογικό σύστημα υποστήριξης της ζωής της NASA σε μακράς διάρκειας επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων.

Για να το μαγειρέψει κανείς θα πρέπει πρώτα να το ρίξει σε καυτό νερό για πέντε λεπτά και μετά να ξεπλυθεί καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Η φλούδα πικρίζει αρκετά λόγω του πικρού συστατικού (saponiner) που μπορεί να πικρίζει αλλά δεν είναι επικίνδυνο και λόγω αυτού του συστατικού δε συνιστάται ως τροφή για μικρά παιδιά.  Μπορείτε να το βρείτε σ’ όλα τα βιολογικά καταστήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon