Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Άμυλο πατάτας: Σε τι διαφέρει από το αλεύρι πατάτας και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Άμυλο πατάτας: Σε τι διαφέρει από το αλεύρι πατάτας και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Άμυλο πατάτας: Τι είναι και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή μαγειρική.


Το άμυλο πατάτας κερδίζει σε δημοτικότητα για την ευελιξία στη χρήση του στην κουζίνα. Ένα προϊόν με λεπτή υφή, που μοιάζει με σκόνη, το άμυλο πατάτας παράγεται με την εξαγωγή των φυσικών αμύλων που βρίσκονται στην πατάτα. Τα θετικά χαρακτηριστικά του αμύλου πατάτας είναι ότι είναι χωρίς γλουτένη, ουσιαστικά χωρίς γεύση και μπορεί να πήξει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εδώ, μοιραζόμαστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το βασικό προϊόν κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων μας τρόπων χρήσης στο σπίτι.

Είναι το άμυλο πατάτας το ίδιο με το αλεύρι πατάτας;

Το αλεύρι πατάτας δεν είναι το ίδιο με το άμυλο πατάτας. Το αλεύρι πατάτας παρασκευάζεται από τη σύνθλιψη μιας ολόκληρης αφυδατωμένης πατάτας σε σκόνη. Έχει διαφορετικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της έντονης γεύσης πατάτας και δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε αναλογία 1:1 με άμυλο πατάτας. Δεδομένου ότι η επισήμανση της συσκευασίας μπορεί μερικές φορές να προκαλεί σύγχυση, κοιτάξτε τη λίστα συστατικών για απαντήσεις: το αλεύρι πατάτας θα αναφέρει “ολόκληρες πατάτες”, ενώ το άμυλο θα αναφέρει απλώς “εκχύλισμα πατάτας” ή “φυτικό άμυλο”.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμυλο πατάτας ως πυκνωτικό

Χρησιμοποιώντας άμυλο πατάτας σε σούπες και σάλτσες θα τους δώσετε μια παχύρευστη υφή και μεταξένια αίσθηση στο στόμα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το άμυλο πατάτας με το άμυλο καλαμποκιού σε σχεδόν οποιαδήποτε συνταγή ως πυκνωτικό (για κάθε μια κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού, αντικαταστήστε δύο κουταλάκια του γλυκού άμυλο πατάτας).

Ενώ το άμυλο πατάτας μπορεί να μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν μπορεί να αντέξει την υψηλή θερμοκρασία για πολύ καιρό και θα διασπαστεί. Εάν συμβεί αυτό, το πιάτο σας θα αραιώσει ξανά στην αρχική του σύσταση, επομένως είναι καλύτερο να προσθέσετε άμυλο πατάτας προς το τέλος του μαγειρέματος. Αυτό το καθιστά μια θαυμάσια “γρήγορη λύση” για σάλτσες που μπορεί να χρειάζονται λίγη επιπλέον βοήθεια για να πήξουν την τελευταία στιγμή – και λιγότερο ιδανικό για σούπες ή σάλτσες που σιγοβράζουν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμυλο πατάτας στο ψήσιμο

Το άμυλο πατάτας είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλές συνταγές ψησίματος χωρίς γλουτένη και είναι συχνά συστατικό σε αλεύρια χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις, επειδή παρέχει δομή και έχει συνδετικές ιδιότητες. Είναι κατάλληλο για μπισκότα, κέικ και πολλά άλλα. Η υπερβολική ποσότητα, ωστόσο, μπορεί να κάνει τα ψημένα παρασκευάσματά σας στεγνά, γι’ αυτό σας συνιστούμε να ακολουθήσετε κατά γράμμα μια αξιόπιστη συνταγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αμυλούχα λαχανικά και τροφές που τροφοδοτούν το σώμα σας

Η αξία των αμυλούχων τροφών στην καθημερινή μας διατροφή

Μπορεί η αποφυγή του αμύλου να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon