Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Άμυλο διαίτα: Ο αποκλεισμός του αμύλου σε μία διαίτα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτέλεσματα

Άμυλο διαίτα: Ο αποκλεισμός του αμύλου σε μία διαίτα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτέλεσματα

Άμυλο διαίτα: Η αφαίρεση των φυσικών αμύλων από τη διατροφή σας με την ελπίδα να χάσετε βάρος μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Τα φυσικά άμυλα είναι πολύτιμες πηγές φυτικών ινών και πρωτεϊνών, που είναι δύο βασικά θρεπτικά συστατικά για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μια ερευνητική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrition», οι άνθρωποι που τρώνε τις περισσότερες διαιτητικές ίνες τείνουν να έχουν το χαμηλότερο σωματικό βάρος και ποσότητα σωματικού λίπους.


Οι αμυλούχες τροφές όπως το ψωμί, το ρύζι, τα δημητριακά και οι πατάτες σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρείται ότι διακυβεύουν τις προσπάθειες απώλειας βάρους. Οι αμυλούχες διατροφικές πηγές μπορεί να είναι υψηλές σε θερμίδες – και αυτό σημαίνει ότι η μείωση τους στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Ωστόσο, η απώλεια βάρους περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία παραγόντων και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η αποφυγή ενός μεμονωμένου τύπου τροφής θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές.

Βασικά για το άμυλο

Όλα τα άμυλα είναι ένας τύπος υδατανθράκων – συγκεκριμένα, σύνθετοι υδατάνθρακες που αποτελούνται από μακριές αλυσίδες μορίων ζάχαρης. Τα άμυλα μπορεί να είναι φυσικά ή εξευγενισμένα. Μερικά παραδείγματα φυσικών αμύλων περιλαμβάνουν: λαχανικά με ρίζα, βρώμη, σιτάρι ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι, φασόλια και αρακάς. Πηγές πεξεργασμένου αμύλου περιλαμβάνουν: πατατάκια, τηγανιτές πατάτες, αρτοσκευάσματα με λευκό αλεύρι. Σύμφωνα με συστάσεις ειδικών, είναι σημαντική η κατανάλωη αμύλου σε καθημερινή βάση, επειδή παρέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που δεν λαμβάνουμε από άλλα τρόφιμα. Τα είδη αμύλου που επιλέγετε να φάτε, ωστόσο, μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στα αποτελέσματα απώλειας βάρους σας.

Άμυλα προς Αποφυγή

Γενικά οι συστάσεις μιλούν για περιορισμό των επεξεργασμένων αμύλων στη διατροφή σας. Τα επεξεργασμένα άμυλα έχουν υποστεί επεξεργασία, που αφαιρεί από τα προϊόντα τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τους, όπως τον φλοιό μιας πατάτας που περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Η κατανάλωση πολλών επεξεργασμένων αμύλων μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την απώλεια βάρους, επειδή το σώμα σας αφομοιώνει τα άμυλα γρήγορα και δεν είναι τόσο χορταστικά όσο τα φυσικά άμυλα.

Αμυλούχες πηγές για απώλεια βάρους

Η αφαίρεση των φυσικών αμύλων από τη διατροφή σας με την ελπίδα να χάσετε βάρος μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Τα φυσικά άμυλα είναι πολύτιμες πηγές φυτικών ινών και πρωτεϊνών, που είναι δύο βασικά θρεπτικά συστατικά για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μια ερευνητική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrition», οι άνθρωποι που τρώνε τις περισσότερες διαιτητικές ίνες τείνουν να έχουν το χαμηλότερο σωματικό βάρος και ποσότητα σωματικού λίπους. Οι φυτικές ίνες είναι επίσης ένα πολύ χορταστικό θρεπτικό συστατικό, επομένως μπορεί να σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερες συνολικά θερμίδες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Άμυλο πατάτας: Οφέλη και χρήσεις για το δέρμα στην Αγιουρβέδα

Η δυναμική των αμυλούχων τροφίμων

Ιδέες γευμάτων για υγιεινή διατροφή χωρίς άμυλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon