Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;

Αμυγδαλωτά: Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους.


Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τις πλούσιες γεύσεις και τα απολαυστικά γλυκά της. Ανάμεσά τους, τα Αμυγδαλωτά ξεχωρίζουν ως ένα παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα που αναδεικνύει την εξαιρετική γεύση των αμυγδάλων. Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου, με τη λεπτή υφή και τη διακριτική γλυκύτητά τους, είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Σε αυτή τη συνταγή, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας της δικής σας παρτίδας ακαταμάχητων ελληνικών Αμυγδαλωτών.

Συστατικά συνταγής

  • 4 φλιτζάνια αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • Λευκά αμύγδαλα ολόκληρα, για διακόσμηση
  • Ζάχαρη σε σκόνη, για το πασπάλισμα

Προετοιμασία παρασκευής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι η ζάχαρη είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη στα αμύγδαλα.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν σκληρές κορυφές. Τα ασπράδια πρέπει να είναι αφρώδη και να διατηρούν το σχήμα τους όταν σηκώνετε το σύρμα.
  • Διπλώστε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα αμυγδάλων-ζάχαρης. Προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε) και συνεχίστε το δίπλωμα μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να συγκρατείται αλλά να είναι ελαφρώς κολλώδης.
  • Πάρτε ένα μικρό μέρος της ζύμης (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και ανοίξτε το σε ένα μικρό οβάλ ή μισοφέγγαρο σχήμα, που να μοιάζει με αμύγδαλο. Τοποθετήστε το σχηματισμένο μπισκότο στο προετοιμασμένο φύλλο ψησίματος. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ κάθε μπισκότου.
  • Πιέστε απαλά ένα ξεφλουδισμένο ολόκληρο αμύγδαλο στην κορυφή κάθε μπισκότου για διακόσμηση.
  • Ψήστε τα αμυγδαλωτά στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε, γιατί μπορεί να στεγνώσουν.
  • Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα αμυγδαλωτά από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  • Μόλις κρυώσουν, πασπαλίστε ελαφρά τα αμυγδαλωτά με ζάχαρη άχνη. Αυτό προσθέτει μια νότα γλυκύτητας και βελτιώνει την παρουσίασή τους.
  • Σερβίρετε και απολαύστε! Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου είναι μια απολαυστική προσθήκη στο απογευματινό τσάι ή μια γλυκιά λιχουδιά που μπορείτε να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

Αποθήκευση

Τα αμυγδαλωτά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν για μεγαλύτερης διάρκειας αποθήκευση, εξασφαλίζοντας ότι θα έχετε μια απολαυστική λιχουδιά στη διάθεσή σας όποτε το επιθυμείτε.

Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους. Αυτή η απλή αλλά ικανοποιητική συνταγή σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε αυτές τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές στην άνεση της κουζίνας σας. Είτε τα απολαμβάνετε ως απογευματινή απόλαυση είτε τα παρουσιάζετε ως δώρο, αυτά τα γλυκά μπισκότα αμυγδάλου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν. Μαζέψτε λοιπόν τα υλικά σας, απελευθερώστε τον Έλληνα σεφ ζαχαροπλαστικής που κρύβετε μέσα σας και απολαύστε την απολαυστική εμπειρία της παρασκευής και απόλαυσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα υπέροχο γλυκό ταψιού για όλη την οικογένεια

Γιατί πρέπει να εντάξετε το γάλα αμυγδάλου στη διατροφή σας;

Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό ραβανί

4 γευστικές και δροσιστικές καλοκαιρινές σαλάτες από τη Γαλλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon