Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;

Αμυγδαλωτά: Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους.


Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τις πλούσιες γεύσεις και τα απολαυστικά γλυκά της. Ανάμεσά τους, τα Αμυγδαλωτά ξεχωρίζουν ως ένα παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα που αναδεικνύει την εξαιρετική γεύση των αμυγδάλων. Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου, με τη λεπτή υφή και τη διακριτική γλυκύτητά τους, είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Σε αυτή τη συνταγή, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας της δικής σας παρτίδας ακαταμάχητων ελληνικών Αμυγδαλωτών.

Συστατικά συνταγής

  • 4 φλιτζάνια αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • Λευκά αμύγδαλα ολόκληρα, για διακόσμηση
  • Ζάχαρη σε σκόνη, για το πασπάλισμα

Προετοιμασία παρασκευής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι η ζάχαρη είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη στα αμύγδαλα.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν σκληρές κορυφές. Τα ασπράδια πρέπει να είναι αφρώδη και να διατηρούν το σχήμα τους όταν σηκώνετε το σύρμα.
  • Διπλώστε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα αμυγδάλων-ζάχαρης. Προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε) και συνεχίστε το δίπλωμα μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να συγκρατείται αλλά να είναι ελαφρώς κολλώδης.
  • Πάρτε ένα μικρό μέρος της ζύμης (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και ανοίξτε το σε ένα μικρό οβάλ ή μισοφέγγαρο σχήμα, που να μοιάζει με αμύγδαλο. Τοποθετήστε το σχηματισμένο μπισκότο στο προετοιμασμένο φύλλο ψησίματος. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ κάθε μπισκότου.
  • Πιέστε απαλά ένα ξεφλουδισμένο ολόκληρο αμύγδαλο στην κορυφή κάθε μπισκότου για διακόσμηση.
  • Ψήστε τα αμυγδαλωτά στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε, γιατί μπορεί να στεγνώσουν.
  • Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα αμυγδαλωτά από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  • Μόλις κρυώσουν, πασπαλίστε ελαφρά τα αμυγδαλωτά με ζάχαρη άχνη. Αυτό προσθέτει μια νότα γλυκύτητας και βελτιώνει την παρουσίασή τους.
  • Σερβίρετε και απολαύστε! Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου είναι μια απολαυστική προσθήκη στο απογευματινό τσάι ή μια γλυκιά λιχουδιά που μπορείτε να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

Αποθήκευση

Τα αμυγδαλωτά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν για μεγαλύτερης διάρκειας αποθήκευση, εξασφαλίζοντας ότι θα έχετε μια απολαυστική λιχουδιά στη διάθεσή σας όποτε το επιθυμείτε.

Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους. Αυτή η απλή αλλά ικανοποιητική συνταγή σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε αυτές τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές στην άνεση της κουζίνας σας. Είτε τα απολαμβάνετε ως απογευματινή απόλαυση είτε τα παρουσιάζετε ως δώρο, αυτά τα γλυκά μπισκότα αμυγδάλου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν. Μαζέψτε λοιπόν τα υλικά σας, απελευθερώστε τον Έλληνα σεφ ζαχαροπλαστικής που κρύβετε μέσα σας και απολαύστε την απολαυστική εμπειρία της παρασκευής και απόλαυσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα υπέροχο γλυκό ταψιού για όλη την οικογένεια

Γιατί πρέπει να εντάξετε το γάλα αμυγδάλου στη διατροφή σας;

Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό ραβανί

4 γευστικές και δροσιστικές καλοκαιρινές σαλάτες από τη Γαλλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon