Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;

Αμυγδαλωτά: Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους.


Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τις πλούσιες γεύσεις και τα απολαυστικά γλυκά της. Ανάμεσά τους, τα Αμυγδαλωτά ξεχωρίζουν ως ένα παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα που αναδεικνύει την εξαιρετική γεύση των αμυγδάλων. Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου, με τη λεπτή υφή και τη διακριτική γλυκύτητά τους, είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Σε αυτή τη συνταγή, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας της δικής σας παρτίδας ακαταμάχητων ελληνικών Αμυγδαλωτών.

Συστατικά συνταγής

  • 4 φλιτζάνια αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • Λευκά αμύγδαλα ολόκληρα, για διακόσμηση
  • Ζάχαρη σε σκόνη, για το πασπάλισμα

Προετοιμασία παρασκευής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι η ζάχαρη είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη στα αμύγδαλα.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν σκληρές κορυφές. Τα ασπράδια πρέπει να είναι αφρώδη και να διατηρούν το σχήμα τους όταν σηκώνετε το σύρμα.
  • Διπλώστε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα αμυγδάλων-ζάχαρης. Προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε) και συνεχίστε το δίπλωμα μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να συγκρατείται αλλά να είναι ελαφρώς κολλώδης.
  • Πάρτε ένα μικρό μέρος της ζύμης (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και ανοίξτε το σε ένα μικρό οβάλ ή μισοφέγγαρο σχήμα, που να μοιάζει με αμύγδαλο. Τοποθετήστε το σχηματισμένο μπισκότο στο προετοιμασμένο φύλλο ψησίματος. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ κάθε μπισκότου.
  • Πιέστε απαλά ένα ξεφλουδισμένο ολόκληρο αμύγδαλο στην κορυφή κάθε μπισκότου για διακόσμηση.
  • Ψήστε τα αμυγδαλωτά στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε, γιατί μπορεί να στεγνώσουν.
  • Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα αμυγδαλωτά από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  • Μόλις κρυώσουν, πασπαλίστε ελαφρά τα αμυγδαλωτά με ζάχαρη άχνη. Αυτό προσθέτει μια νότα γλυκύτητας και βελτιώνει την παρουσίασή τους.
  • Σερβίρετε και απολαύστε! Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου είναι μια απολαυστική προσθήκη στο απογευματινό τσάι ή μια γλυκιά λιχουδιά που μπορείτε να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

Αποθήκευση

Τα αμυγδαλωτά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν για μεγαλύτερης διάρκειας αποθήκευση, εξασφαλίζοντας ότι θα έχετε μια απολαυστική λιχουδιά στη διάθεσή σας όποτε το επιθυμείτε.

Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους. Αυτή η απλή αλλά ικανοποιητική συνταγή σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε αυτές τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές στην άνεση της κουζίνας σας. Είτε τα απολαμβάνετε ως απογευματινή απόλαυση είτε τα παρουσιάζετε ως δώρο, αυτά τα γλυκά μπισκότα αμυγδάλου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν. Μαζέψτε λοιπόν τα υλικά σας, απελευθερώστε τον Έλληνα σεφ ζαχαροπλαστικής που κρύβετε μέσα σας και απολαύστε την απολαυστική εμπειρία της παρασκευής και απόλαυσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα υπέροχο γλυκό ταψιού για όλη την οικογένεια

Γιατί πρέπει να εντάξετε το γάλα αμυγδάλου στη διατροφή σας;

Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό ραβανί

4 γευστικές και δροσιστικές καλοκαιρινές σαλάτες από τη Γαλλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon