Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμυγδαλόπιτα: Θρεπτική και νόστιμη, μια εύκολη συνταγή για γλυκές στιγμές

Αμυγδαλόπιτα: Θρεπτική και νόστιμη, μια εύκολη συνταγή για γλυκές στιγμές

Αμυγδαλόπιτα: Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε το κλασσικό κέικ ξανά και ξανά, φτιάξτε αμυγδαλόπιτα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο, το οποίο έχει όλες τις θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδάλου και μοσχομυρίζει.


Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε το κλασσικό κέικ ξανά και ξανά, φτιάξτε αμυγδαλόπιτα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο, το οποίο έχει όλες τις θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδάλου και μοσχομυρίζει. Επομένως, εάν αναζητάτε κάτι που θα συνδυάζει τη γεύση με την υγιεινή διατροφή, τότε αυτή εδώ η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Ένα καταπληκτικό γλυκό, που δεν θα σας απογοητεύσει. Μάλιστα, θα συνειδητοποιήσετε πως έχετε ήδη τα περισσότερα από τα υλικά που χρειάζεστε για την παρασκευή της πίτας.

Υλικά για την αμυγδαλόπιτα:

  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπεικιν
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 αυγά

Υλικά για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση για την αμυγδαλόπιτα:

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά
  • Προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ασπράδια
  • Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια των αυγών
  • Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ρίχνουμε το μείγμα μα σε αντικολλητικό σκεύος
  • Ψήνουμε στους 180 για 40-50 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο
  • Μόλις βγει από τον φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι, αφού το έχουμε ήδη αφήσει να κρυώσει

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μπρίκι τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και το βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφού δέσει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήσουμε να κρυώσει καλά, μέχρι να βγει η αμυγδαλόπιτα από το φούρνο. Σερβίρουμε την αμυγδαλόπιτα είτε με αμύγδαλο τριμμένο από πάνω, είτε με σαντιγί (κατά προτίμηση σπιτική, που την έχουμε χτυπήσει με λίγο κονιάκ) και ψιλοκομμένα αμύγδαλα, είτε περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και φυσικά.. ψιλοκομμένα αμύγδαλα!
Καλή σας όρεξη!

Δείτε και μία παραλλαγή με αλεύρι αμυγδάλου με πεντανόστιμα σύκα από πάνω:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Lactose-free πουρές με γάλα αμυγδάλου

Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon