Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμυγδαλόπιτα: Φτιάξτε την αμυγδαλόπιτα των ονείρων σας και εντυπωσιάστε με λίγα υλικά και γρήγορη παρασκευή

Αμυγδαλόπιτα: Φτιάξτε την αμυγδαλόπιτα των ονείρων σας και εντυπωσιάστε με λίγα υλικά και γρήγορη παρασκευή

Αμυγδαλόπιτα: Έχετε όρεξη για μια γλυκιά, πεντανόστιμη πίτα; Δοκιμάστε αμυγδαλόπιτα και θα τη λατρέψετε για τη γεύση και την ευκολία της.


Οι πίτες είτε αλμυρές είτε γλυκές, έχουν πολλούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο. Είναι μια εύκολη σχετικά παρασκευή και γι’αυτό πολλοί την προτιμούν. Οι γλυκές βέβαια πίτες είναι οι πραγματικές «σταρ»στον τομέα πίτα. Μία από τις πιο πολυμαγειρεμένες πίτες εκτός από την μηλόπιτα είναι και η αμυγδαλόπιτα. Τα αμύγδαλα είναι ο αγαπημένος ξηρός καρπός πολλών ανθρώπων. Με τη γλύκα τους και τους πολλούς τρόπους επεξεργασίας τους, κατέχουν επάξια την πρώτη θέση στην διατροφική αλυσίδα και στις προτιμήσεις των ανθρώπων. Με αυτή την λογική, πολλοί από τους πιο γνωστούς ζαχαροπλάστες του χώρου έχουν πειραματιστεί και έχουν φτιάξει κάποιες από τις νοστιμότερες επιλογές με αμύγδαλο και μία από αυτές τις επιλογές είναι και η αμυγδαλόπιτα. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πως φτιάχνεται μία από τις πιο εύκολες, τις πιο οικονομικές και τις πιο νόστιμες αμυγδαλόπιτες στον κόσμο.

Υλικά για αμυγδαλόπιτα:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε κύβους
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού 
  • 1/4 φλιτζάνιου μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα φρυγανισμένα
  • 1 άψητη βάση ζαχαροπλαστικής 
  • Ελαφρώς γλυκιά σαντιγί (για όσους την προτιμούν)

Παρασκευή:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και το βγάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα 3 μεγάλα αυγά και συνεχίστε να ανακατεύετε. Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού μαζί με το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Μην ξεχάσετε να ρίξετε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλο. Έπειτα ρίξτε τα όλα στη βάση ζαχαροπλαστικής και ψήνετε. Ψήνετε στους 200° για 10 λεπτά στον αέρα. Μειώστε τη θερμότητα στους 170 °και ψήστε για 35 με 40 λεπτά σε αντιστάσεις πάνω – κάτω ή και περισσότερο μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα το βυθίζετε κάθε τόσο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει και για τους λάτρεις της σαντιγί μπορείτε να το γαρνίρετε με αυτή και κομμάτια φρούτων (συνήθως μήλο ή βατόμουρα). 

Η συγκεκριμένη αμυγδαλόπιτα σερβίρετε σε γνωστά εστιατόρια με παγωτό βανίλια ή συνοδεύει ένα δροσερό amaretto. Όσοι από εσάς το φτιάξετε στο σπίτι και δεν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συνοδευτικά, απολαύστε το με το τσάι σας και θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Μην διστάζετε και ξεκινήστε τώρα να φτιάχνετε την αμυγδαλόπιτα για μια ευχάριστη έκπληξη στην οικογένειά σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι 1000+1 χρήσεις του αμυγδάλου

Καφές αμυγδάλου: Μια εναλλακτική πρόταση για την καθημερινή σας απόλαυση

Panalletes: Το απόλυτο κέρασμα κατευθείαν από την Καταλονία

Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι και αμύγδαλο για κέικ χωρίς αλεύρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon