Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμυγδαλόπιτα: Δημιουργήστε τη δική σας αμυγδαλόπιτα

Αμυγδαλόπιτα: Δημιουργήστε τη δική σας αμυγδαλόπιτα

Αμυγδαλόπιτα: Αυτή η συνταγή για αμυγδαλόπιτα προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό βουτυρώδους κρούστας και πλούσιας, με ξηρούς καρπούς γέμισης.

Η αμυγδαλόπιτα είναι ένα νόστιμο και με ξηρούς καρπούς επιδόρπιο που είναι τέλειο για τους λάτρεις των αμυγδάλων και για όσους αναζητούν μια γλυκιά λιχουδιά με μια απολαυστική τραγανή γεύση. Αυτή η συνταγή δίνει μια λαχταριστή αμυγδαλόπιτα που ετοιμάζεται εύκολα και εγγυάται ότι θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας για επιδόρπιο.

Aμυγδαλόπιτα

Για την κρούστα πίτας:

  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κύβους
  • 3-4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για τη γέμιση αμυγδάλου:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοτριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα

Για επικάλυψη:

  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για ξεσκόνισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε την κρούστα πίτας:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι.
  • Προσθέστε το κρύο, κομμένο σε κύβους βούτυρο στο μείγμα του αλευριού.
  • Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή τα δάχτυλά σας για να δώσετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
  • Προσθέστε σταδιακά παγωμένο νερό, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ενώνεται η ζύμη.
  • Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την ισιώνουμε σε δίσκο, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση αμυγδάλου:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο, τα αυγά, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το γάλα στο μείγμα αμυγδάλου.
  • Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε μια λεία γέμιση αμυγδάλου. Αφήνω στην άκρη.

Ανοίγουμε την κρούστα πίτας:

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε την παγωμένη κρούστα πίτας σε κύκλο με διάμετρο περίπου 12 ίντσες.

Γραμμή στο ταψί για πίτα:

  • Μεταφέρετε προσεκτικά την τυλιγμένη κρούστα πίτας σε ένα ταψί πίτας 9 ιντσών.
  • Πιέστε την κρούστα στον πάτο και τις πλευρές του ταψιού, κόβοντας τη ζύμη που περισσεύει.

Συναρμολογήστε την πίτα:

  • Ρίχνουμε τη γέμιση αμυγδάλου στην έτοιμη κρούστα της πίτας απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες πάνω από τη γέμιση αμυγδάλου.

Ψήστε:

  • Τοποθετούμε την αμυγδαλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει ελαφρά η κορυφή.

Ψύξτε και σερβίρετε:

  • Αφήνουμε την αμυγδαλόπιτα να κρυώσει στο τηγάνι για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Αν θέλετε, πασπαλίστε το πάνω μέρος με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής πριν το σερβίρετε.

Σερβίρισμα:

  • Κόψτε και σερβίρετε τη λαχταριστή σπιτική αμυγδαλόπιτα σας. Είναι εξαιρετικό μόνο του ή με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Αυτή η συνταγή για αμυγδαλόπιτα προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό βουτυρώδους κρούστας και πλούσιας, με ξηρούς καρπούς γέμισης. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις, γιορτές ή όποτε έχετε διάθεση για ένα γλυκό και με ξηρούς καρπούς επιδόρπιο. Απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε τις δικές σας μπάρες δημητριακών

Ποιες τροφές είναι κατάλληλες για την υγεία της καρδιάς;

Γιατί πρέπει να τρώμε αμύγδαλα κάθε μέρα;

Τι τροφές μπορείτε να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της περιόδου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς επηρεάζουν οι ώρες των γευμάτων την ικανότητα του σώματος να χάσει βάρος;

Απώλεια βάρους: Ακολουθώντας μια διατροφική στρατηγική που περιλαμβάνει πρώιμα γεύματα, τακτική συχνότητα και αποφεύγοντας τα νυχτερινά τάισμα, μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να διαχειριστεί καλύτερα την ενέργεια και να βελτιώσει τις πιθανότητές μας να χάσουμε βάρος.

Μπισκότα κανέλας: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Μπισκότα κανέλας: Τα μπισκότα κανέλας είναι μια κλασική λιχουδιά που φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η γλυκιά και αρωματική κανέλα, σε συνδυασμό με την απαλή υφή των μπισκότων,

Τα οφέλη του χυμού καρότου για τα νεφρά με άδειο στομάχι

Χυμός καρότου: Ένας απλός και φυσικός τρόπος για να υποστηρίξετε την καλή λειτουργία των νεφρών. Τα αντιοξειδωτικά, η βήτα-καροτίνη και το κάλιο που περιέχει συμβάλλουν στην αποτοξίνωση, την προστασία από το οξειδωτικό στρες και τη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

Το ελαιόλαδο και η επίδρασή του στη μακροζωία

Ελαιόλαδο :Όχι μόνο είναι ένα νόστιμο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, αλλά προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Οι αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο για μακροζωία.

Σκόνες πρωτεΐνης: Είναι ασφαλείς για την υγεία των γυναικών;

Σκόνες πρωτεΐνης: Οι σκόνες πρωτεΐνης είναι δημοφιλείς μεταξύ των γυναικών που επιθυμούν να ενισχύσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης τους, είτε για να υποστηρίξουν τη μυϊκή ανάπτυξη, είτε για να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

Ποια είναι η αλήθεια για τον εθισμό στο γρήγορο φαγητό;

Fast Food: Ο εθισμός στο γρήγορο φαγητό είναι πραγματικός και εξαρτάται από χημικές αντιδράσεις και ψυχολογικούς παράγοντες. Η επίγνωση των κινδύνων και η λήψη υγιεινών επιλογών είναι τα πρώτα βήματα για να σπάσετε αυτόν τον επιβλαβή κύκλο και να διατηρήσετε μια πιο ισορροπημένη και υγιή ζωή.

Είναι η vegan διατροφή αποτελεσματική στην απώλεια κιλών;

Χορτοφαγία απώλεια κιλών: Η vegan διατροφή μπορεί να είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, αλλά η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μια vegan διατροφή περιλαμβάνει αποκλειστικά φυτικά τρόφιμα

Close Icon