Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμυγδαλόπιτα: Δημιουργήστε τη δική σας αμυγδαλόπιτα

Αμυγδαλόπιτα: Δημιουργήστε τη δική σας αμυγδαλόπιτα

Αμυγδαλόπιτα: Αυτή η συνταγή για αμυγδαλόπιτα προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό βουτυρώδους κρούστας και πλούσιας, με ξηρούς καρπούς γέμισης.


Η αμυγδαλόπιτα είναι ένα νόστιμο και με ξηρούς καρπούς επιδόρπιο που είναι τέλειο για τους λάτρεις των αμυγδάλων και για όσους αναζητούν μια γλυκιά λιχουδιά με μια απολαυστική τραγανή γεύση. Αυτή η συνταγή δίνει μια λαχταριστή αμυγδαλόπιτα που ετοιμάζεται εύκολα και εγγυάται ότι θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας για επιδόρπιο.

Aμυγδαλόπιτα

Για την κρούστα πίτας:

  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κύβους
  • 3-4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για τη γέμιση αμυγδάλου:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοτριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα

Για επικάλυψη:

  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για ξεσκόνισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε την κρούστα πίτας:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι.
  • Προσθέστε το κρύο, κομμένο σε κύβους βούτυρο στο μείγμα του αλευριού.
  • Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή τα δάχτυλά σας για να δώσετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
  • Προσθέστε σταδιακά παγωμένο νερό, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ενώνεται η ζύμη.
  • Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την ισιώνουμε σε δίσκο, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση αμυγδάλου:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο, τα αυγά, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το γάλα στο μείγμα αμυγδάλου.
  • Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε μια λεία γέμιση αμυγδάλου. Αφήνω στην άκρη.

Ανοίγουμε την κρούστα πίτας:

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε την παγωμένη κρούστα πίτας σε κύκλο με διάμετρο περίπου 12 ίντσες.

Γραμμή στο ταψί για πίτα:

  • Μεταφέρετε προσεκτικά την τυλιγμένη κρούστα πίτας σε ένα ταψί πίτας 9 ιντσών.
  • Πιέστε την κρούστα στον πάτο και τις πλευρές του ταψιού, κόβοντας τη ζύμη που περισσεύει.

Συναρμολογήστε την πίτα:

  • Ρίχνουμε τη γέμιση αμυγδάλου στην έτοιμη κρούστα της πίτας απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες πάνω από τη γέμιση αμυγδάλου.

Ψήστε:

  • Τοποθετούμε την αμυγδαλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει ελαφρά η κορυφή.

Ψύξτε και σερβίρετε:

  • Αφήνουμε την αμυγδαλόπιτα να κρυώσει στο τηγάνι για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Αν θέλετε, πασπαλίστε το πάνω μέρος με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής πριν το σερβίρετε.

Σερβίρισμα:

  • Κόψτε και σερβίρετε τη λαχταριστή σπιτική αμυγδαλόπιτα σας. Είναι εξαιρετικό μόνο του ή με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Αυτή η συνταγή για αμυγδαλόπιτα προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό βουτυρώδους κρούστας και πλούσιας, με ξηρούς καρπούς γέμισης. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις, γιορτές ή όποτε έχετε διάθεση για ένα γλυκό και με ξηρούς καρπούς επιδόρπιο. Απολαύστε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε τις δικές σας μπάρες δημητριακών

Ποιες τροφές είναι κατάλληλες για την υγεία της καρδιάς;

Γιατί πρέπει να τρώμε αμύγδαλα κάθε μέρα;

Τι τροφές μπορείτε να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της περιόδου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορεί να μην είναι βαρετή η υγιεινή διατροφή;

Υγιεινή Διατροφή: Η υγιεινή διατροφή συχνά συνδέεται με την έννοια του περιορισμού και της μονοτονίας, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι γεμάτη γεύσεις και ποικιλία. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι η υγιεινή διατροφή σημαίνει βαρετά

Τι ισχύει πραγματικά για το αλάτι;

Αλάτι: Αποφεύγοντας τις υπερβολές και επιλέγοντας περισσότερες φυσικές πηγές τροφίμων, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις θετικές του ιδιότητες χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

Ισορροπία μακροθρεπτικών για απώλεια βάρους

Διατροφή Zone: Η καλύτερη διαχείριση ενέργειας και το μειωμένο σωματικό λίπος το καθιστούν ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια μακροπρόθεσμη λύση για την υγεία τους.

Ποιες είναι οι τροφές που εμποδίζουν το κρυολόγημα 

Ιδιαίτερα τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ) περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Γιατί δεν πρέπει να τα συνδυάζουμε τις μπανάνες με γάλα και γιαούρτι

Ορισμένες θεωρίες υποστηρίζουν ότι η μπανάνα, λόγω της γλυκύτητάς της, μπορεί να προκαλέσει ζύμωση στο στομάχι όταν συνδυαστεί με γαλακτοκομικά προϊόντα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα, δυσπεψία ή ακόμη και αέρια.

Αυγά: Η θρεπτική βόμβα για τα παιδιά μας

Αυγά: Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και πλήρη τρόφιμα για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Περιέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Κανέλα: Προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου;

Κανέλα: Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά στον κόσμο, γνωστό για τη γλυκιά και πικάντικη γεύση της. Ωστόσο, εκτός από τη γαστρονομική της αξία, η κανέλα φαίνεται να προσφέρει και σημαντικά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου.

Close Icon