Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο πατάτα: Καπνιστές γλυκοπατάτες με αυγά και αμύγδαλα

Αμύγδαλο πατάτα: Καπνιστές γλυκοπατάτες με αυγά και αμύγδαλα

Αμύγδαλο πατάτα: Προσθέτοντας τηγανητά αυγά, μια καπνιστή σάλτσα γιαουρτιού και τραγανά αμύγδαλα και γλυκοπατάτα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα συνοδευτικό φαγητό σε ένα χορταστικό γεύμα χωρίς κρέας.


Οι γλυκοπατάτες αργού ψησίματος σε λάδι καρύδας και μπαχαρικά τους δίνουν μια πλούσια γεύση και απαλά τραγανή υφή στο εξωτερικό τους ενώ γίνονται βελούδινες εσωτερικά. Μην μπείτε στον πειρασμό να τα βγάλετε από το φούρνο νωρίς. Οι πατάτες είναι μαλακές μετά από μισή ώρα περίπου, αλλά στη συνέχεια οι κρούστες σκληραίνουν στη δεύτερη μισή ώρα, δίνοντάς τους τη νόστιμη υφή. Αυτό είναι που κάνει το πιάτο εντελώς μοναδικό. Προσθέτοντας τηγανητά αυγά, μια καπνιστή σάλτσα γιαουρτιού και τραγανά αμύγδαλα και γλυκοπατάτα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα συνοδευτικό φαγητό σε ένα χορταστικό γεύμα χωρίς κρέας. Αν δεν έχετε λάδι καρύδας στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή άλλο μαγειρικό λάδι, αν και οι πατάτες δεν θα έχουν την ίδια υφή.

Τα συστατικά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε αυτό το φαγητό είναι τα εξής:

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κιλά γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες ή χωρίς φλούδα και κομμένες
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι ή περισσότερο αν θέλετε
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ ή άλλο μείγμα μπαχαρικών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα ή περισσότερο αν θέλετε
  • ¼ τσαγιού αλεσμένο κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή περισσότερο αν θέλετε
  • 3 έως 5 κλωναράκια θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη και περασμένη από πρέσα ή ψιλοκομμένη
  • Αυγά, για τηγάνισμα, όσα θέλετε
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο Marcona ή αλατισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Μαλακά βότανα, όπως μαϊντανός, μέντα ή κόλιαντρο, για το σερβίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

Η παρασκευή τους είναι επίσης πολύ εύκολη και δεν χρειάζονται μόνο παρά λίγα λεπτά για να την ολοκληρώσετε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και λιώστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες, το λιωμένο λάδι καρύδας, το αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι και το θυμάρι. Έπειτα απλώστε τις πατάτες σε ομοιόμορφη στρώση σε ένα μεγάλο ταψί με τσέρκι. Ψήνετε, ανακατεύοντας και αναποδογυρίζοντας τις πατάτες περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, περίπου 1 ώρα. Καθώς οι πατάτες ψήνονται, τοποθετήστε το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ.

Προσθέστε σκόρδο, μισό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα και αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί για 20 με 30 δευτερόλεπτα. Σπάμε τα αυγά στο τηγάνι και αλατίζουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσουν τα ασπράδια και να έχουν τραγανές άκρες και οι κρόκοι να είναι ακόμα ρευστοί, περίπου 2 με 3 λεπτά ή μαγειρέψτε τα αυγά για λίγα λεπτά ακόμα για μέτριο ή σφιχτό κρόκο, αν προτιμάτε. Για να σερβίρετε, ρίχνετε τις γλυκοπατάτες με κουτάλι σε ατομικά πιάτα και προσθέτετε σάλτσα γιαουρτιού και αμύγδαλα. Από πάνω βάζουμε τα αυγά και πασπαλίζουμε με πάπρικα και μυρωδικά. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε ένα απλό πιάτο με υπέροχη γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Muffins με αμύγδαλα φράουλα και σοκολάτα για όσους αποφεύγουν τους υδατάνθρακες

Συνταγή με αυγά Chorizo ​​Scotch για ποιοτική πρωτεΐνη

Ανάλαφρο κουνουπίδι ογκρατέν με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon