Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο πατάτα: Καπνιστές γλυκοπατάτες με αυγά και αμύγδαλα

Αμύγδαλο πατάτα: Καπνιστές γλυκοπατάτες με αυγά και αμύγδαλα

Αμύγδαλο πατάτα: Προσθέτοντας τηγανητά αυγά, μια καπνιστή σάλτσα γιαουρτιού και τραγανά αμύγδαλα και γλυκοπατάτα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα συνοδευτικό φαγητό σε ένα χορταστικό γεύμα χωρίς κρέας.


Οι γλυκοπατάτες αργού ψησίματος σε λάδι καρύδας και μπαχαρικά τους δίνουν μια πλούσια γεύση και απαλά τραγανή υφή στο εξωτερικό τους ενώ γίνονται βελούδινες εσωτερικά. Μην μπείτε στον πειρασμό να τα βγάλετε από το φούρνο νωρίς. Οι πατάτες είναι μαλακές μετά από μισή ώρα περίπου, αλλά στη συνέχεια οι κρούστες σκληραίνουν στη δεύτερη μισή ώρα, δίνοντάς τους τη νόστιμη υφή. Αυτό είναι που κάνει το πιάτο εντελώς μοναδικό. Προσθέτοντας τηγανητά αυγά, μια καπνιστή σάλτσα γιαουρτιού και τραγανά αμύγδαλα και γλυκοπατάτα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα συνοδευτικό φαγητό σε ένα χορταστικό γεύμα χωρίς κρέας. Αν δεν έχετε λάδι καρύδας στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή άλλο μαγειρικό λάδι, αν και οι πατάτες δεν θα έχουν την ίδια υφή.

Τα συστατικά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε αυτό το φαγητό είναι τα εξής:

  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κιλά γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες ή χωρίς φλούδα και κομμένες
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι ή περισσότερο αν θέλετε
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ ή άλλο μείγμα μπαχαρικών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα ή περισσότερο αν θέλετε
  • ¼ τσαγιού αλεσμένο κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή περισσότερο αν θέλετε
  • 3 έως 5 κλωναράκια θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη και περασμένη από πρέσα ή ψιλοκομμένη
  • Αυγά, για τηγάνισμα, όσα θέλετε
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο Marcona ή αλατισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Μαλακά βότανα, όπως μαϊντανός, μέντα ή κόλιαντρο, για το σερβίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

Η παρασκευή τους είναι επίσης πολύ εύκολη και δεν χρειάζονται μόνο παρά λίγα λεπτά για να την ολοκληρώσετε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και λιώστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες, το λιωμένο λάδι καρύδας, το αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι και το θυμάρι. Έπειτα απλώστε τις πατάτες σε ομοιόμορφη στρώση σε ένα μεγάλο ταψί με τσέρκι. Ψήνετε, ανακατεύοντας και αναποδογυρίζοντας τις πατάτες περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, περίπου 1 ώρα. Καθώς οι πατάτες ψήνονται, τοποθετήστε το γιαούρτι σε ένα μικρό μπολ.

Προσθέστε σκόρδο, μισό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα και αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί για 20 με 30 δευτερόλεπτα. Σπάμε τα αυγά στο τηγάνι και αλατίζουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσουν τα ασπράδια και να έχουν τραγανές άκρες και οι κρόκοι να είναι ακόμα ρευστοί, περίπου 2 με 3 λεπτά ή μαγειρέψτε τα αυγά για λίγα λεπτά ακόμα για μέτριο ή σφιχτό κρόκο, αν προτιμάτε. Για να σερβίρετε, ρίχνετε τις γλυκοπατάτες με κουτάλι σε ατομικά πιάτα και προσθέτετε σάλτσα γιαουρτιού και αμύγδαλα. Από πάνω βάζουμε τα αυγά και πασπαλίζουμε με πάπρικα και μυρωδικά. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε ένα απλό πιάτο με υπέροχη γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Muffins με αμύγδαλα φράουλα και σοκολάτα για όσους αποφεύγουν τους υδατάνθρακες

Συνταγή με αυγά Chorizo ​​Scotch για ποιοτική πρωτεΐνη

Ανάλαφρο κουνουπίδι ογκρατέν με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Κάρυ με κουνουπίδι, αυγό και πατάτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon