Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου προέρχεται από την Πορτογαλία και θα γίνει η νέα σας εμμονή!


Το Pão de rala είναι ένα πεντανόστιμο πορτογαλικό επιδόρπιο που λέγεται ότι εφευρέθηκε στο μοναστήρι Santa Helena do Monte Calvário, που βρίσκεται στην Evora. Αυτό το επιδόρπιο είναι ένα γλυκό στρογγυλό ψωμί. Είναι φτιαγμένο με ζύμη που έχει ως βάση της το αμύγδαλο. Το Pão de rala τυλίγεται γύρω από μια γλυκιά γέμιση που αποτελείται από ζάχαρη, fios de ovos που είναι ίνες γλυκού κρόκου αυγού και πιο συχνά το βρίσκεται βουτηγμένο σε μαρμελάδα ή πουρέ από κίτρινη γλυκιά κολοκύθα. Πολλοί σεφ προαιρετικά αρωματίζουν αυτό το γλυκό ψωμί με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Η παρασκευή του χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Το Pão de rala εφευρέθηκε για να τιμήσει την επίσκεψη του βασιλιά Σεμπαστιάν και παλαιότερα γινόταν παραδοσιακά μόνο στα μοναστήρια που βρίσκονταν σε όλο το Αλεντέχο. Αν σας τράβηξε την προσοχή και σας άνοιξε την όρεξη μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας στο σπίτι χρησιμοποιώντας:

  • 500gr ζάχαρη
  • 250gr αλεσμένα αμύγδαλα
  • 250gr αλεσμένα αμύγδαλα σε κέλυφος
  • 7 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 2,5lt νερό
  • Αλεύρι για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

  • 400gr ζάχαρη
  • 300gr νήματα αυγών αγοράς
  • 10 αυγά
  • 3lt νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής

Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σνα βράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα αλεσμένα και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε 6 κρόκους αυγών, προσθέτουμε το αμύγδαλο σταδιακά και χτυπάμε συνεχώς, το ρίχνουμε ξανά σε κατσαρόλα και το αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.

Έπειτα βαλτε σε μία άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη προσθέτοντας το νερό και τη φλούδα λεμονιού. Αφήστε το στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη ανακατεύοντας όποτε χρειαστεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε το σιρόπι της και ανακατεύουμε συνεχώς. Το ρίχνουμε ξανά σε κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά, μέχρι να πήξει, αλλά χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε από το σουρωτήρι, το αφήνουμε να κρυώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τυλίξτε τη μισή ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σαν κύκλο και βάλτε τη γέμιση στο κέντρο, διπλώστε τις άκρες προς τα πάνω και αλείψτε με τον υπόλοιπο κρόκο ανακατεμένο με το γάλα. Στη συνέχεια παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη την τοποθετούμε από πάνω, πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι. Το βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και σε φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

Εύκολα ιταλικά μπισκότα αμυγδάλου για όλη την οικογένεια

Μια γλυκιά αμυγδαλόπιτα θα σας φτιάξει τη διάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon