Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο μακαρόνια: Χειμωνιάτικη συνταγή με μακαρόνια, αμύγδαλο, λεμόνι και ρίγανη

Αμύγδαλο μακαρόνια: Χειμωνιάτικη συνταγή με μακαρόνια, αμύγδαλο, λεμόνι και ρίγανη

Αμύγδαλο μακαρόνια: Αν και δεν αποτελεί την πρώτη σας σκέψη να συνδυάσετε τα ζυμαρικά με το αμύγδαλο, το γευστικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.


Ο χειμώνας είναι σίγουρα μια εποχή που μας φέρνει τη χαρά των ωραιότερων εσπεριδοειδών. Ένα από τα ωραιότερα εσπεριδοειδή είναι το λεμόνι. Σε συνταγές χρησιμοποιείται ολόκληρο, δηλαδή και το ξύσμα και ο χυμός του. Το αμύγδαλο είναι και αυτό κάτι που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε πολλές συνταγές. Άρα ο συνδυασμός και των δύο θα φέρει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός τους θα είναι σίγουρα λαμπερός με οξύτητα και ταιριάζει και πάρα πολύ η αλμυρή παρμεζάνα. Όλα αυτά τώρα αν συνδυαστούν για να φτιάξουν μία κρέμα που θα πλαισιώνει οποιοδήποτε ζυμαρικό. Βάλτε λοιπόν λεμόνι, αμύγδαλο, ρίγανη και το ζυμαρικό της αρεσκείας σας και το αποτέλεσμα θα είναι ζηλευτό.

Γι’ αυτήν τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. αποξηραμένα μακαρόνια
  • 50 γρ. αμύγδαλα ωμά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα τσίλι (προαιρετικά)
  • 8 γρ. φύλλα ρίγανης
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 40 γ.ρ φρεσκοτριμμένο ρεγκάτο
  • 150 ml κρέμα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες παρακάτω η συνταγή θα βγει τέλεια.

  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψήνετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε και μετά τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο, τα φύλλα ρίγανης και τις νιφάδες τσίλι, μαζί με το τριμμένο ξύσμα λεμονιού. Προσέξτε να μην ξύσετε πολύ βαθιά γιατί αν φτάσετε μέχρι και τη λευκή σάρκα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πικρό. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε την κρέμα και άλλη μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
  3. Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente και όταν τελειώσει το μαγείρεμα, με λαβίδες μαζέψτε τα μακαρόνια από το νερό και ρίξτε τα κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίξτε περίπου 50-60 ml από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να καλύψει τα ζυμαρικά. Αυτό διαρκεί περίπου δύο λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη της κουζίνας σας.
  4. Την τελευταία στιγμή, προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του τριμμένου τυριού, κρατώντας λίγο για επικάλυψη της τελευταίας στιγμής. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να ενωθούν. Μοιράζουμε σε δύο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το κρατημένο τριμμένο τυρί, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και λίγο μαύρο πιπέρι.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και σερβίρετε αμέσως. Θα ενθουσιαστείτε με το γευστικό αποτέλεσμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon