Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο μακαρόνια: Χειμωνιάτικη συνταγή με μακαρόνια, αμύγδαλο, λεμόνι και ρίγανη

Αμύγδαλο μακαρόνια: Χειμωνιάτικη συνταγή με μακαρόνια, αμύγδαλο, λεμόνι και ρίγανη

Αμύγδαλο μακαρόνια: Αν και δεν αποτελεί την πρώτη σας σκέψη να συνδυάσετε τα ζυμαρικά με το αμύγδαλο, το γευστικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Ο χειμώνας είναι σίγουρα μια εποχή που μας φέρνει τη χαρά των ωραιότερων εσπεριδοειδών. Ένα από τα ωραιότερα εσπεριδοειδή είναι το λεμόνι. Σε συνταγές χρησιμοποιείται ολόκληρο, δηλαδή και το ξύσμα και ο χυμός του. Το αμύγδαλο είναι και αυτό κάτι που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε πολλές συνταγές. Άρα ο συνδυασμός και των δύο θα φέρει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός τους θα είναι σίγουρα λαμπερός με οξύτητα και ταιριάζει και πάρα πολύ η αλμυρή παρμεζάνα. Όλα αυτά τώρα αν συνδυαστούν για να φτιάξουν μία κρέμα που θα πλαισιώνει οποιοδήποτε ζυμαρικό. Βάλτε λοιπόν λεμόνι, αμύγδαλο, ρίγανη και το ζυμαρικό της αρεσκείας σας και το αποτέλεσμα θα είναι ζηλευτό.

Γι’ αυτήν τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. αποξηραμένα μακαρόνια
  • 50 γρ. αμύγδαλα ωμά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα τσίλι (προαιρετικά)
  • 8 γρ. φύλλα ρίγανης
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 40 γ.ρ φρεσκοτριμμένο ρεγκάτο
  • 150 ml κρέμα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες παρακάτω η συνταγή θα βγει τέλεια.

  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψήνετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε και μετά τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο, τα φύλλα ρίγανης και τις νιφάδες τσίλι, μαζί με το τριμμένο ξύσμα λεμονιού. Προσέξτε να μην ξύσετε πολύ βαθιά γιατί αν φτάσετε μέχρι και τη λευκή σάρκα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πικρό. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε την κρέμα και άλλη μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
  3. Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente και όταν τελειώσει το μαγείρεμα, με λαβίδες μαζέψτε τα μακαρόνια από το νερό και ρίξτε τα κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίξτε περίπου 50-60 ml από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να καλύψει τα ζυμαρικά. Αυτό διαρκεί περίπου δύο λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη της κουζίνας σας.
  4. Την τελευταία στιγμή, προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του τριμμένου τυριού, κρατώντας λίγο για επικάλυψη της τελευταίας στιγμής. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να ενωθούν. Μοιράζουμε σε δύο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το κρατημένο τριμμένο τυρί, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και λίγο μαύρο πιπέρι.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και σερβίρετε αμέσως. Θα ενθουσιαστείτε με το γευστικό αποτέλεσμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βελουτέ σούπα λαχανικών με καπνιστή γεύση

Αυτή η βελουτέ σούπα λαχανικών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε μια υγιεινή και γευστική επιλογή. Το μυστικό της είναι η καπνιστή γεύση που προσθέτει βάθος στη σούπα, κάνοντάς την να ξεχωρίζει.

Χυμός κερασιού: Ενίσχυση της καρδιάς και καταπολέμηση της φλεγμονής

Χυμός κερασιού: Η κατανάλωση χυμού κερασιού με άδειο στομάχι έχει τραβήξει την προσοχή για τα πιθανά του οφέλη στην υγεία, καθώς τα κεράσια είναι γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Ποια είναι τα οφέλη;

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Η κατανάλωση ξυδιού μήλου πριν από τα γεύματα έχει γίνει δημοφιλής για τις πιθανές του ωφέλειες στην υγεία. Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν να το προσθέσουν στη διατροφή τους

Σούπα με ρεβίθια: Η απόλυτη συνταγή για τους κρύους μήνες

Σούπα με ρεβίθια: Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα ρεβίθια, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνουν αυτή τη σούπα χορταστική και υγιεινή.

Πώς βοηθά η κατανάλωση πρωτεΐνης για πρωινό;

Πρωτεΐνη: Με τη βελτίωση του μεταβολισμού, τη μείωση της πείνας και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, η πρωτεΐνη παρέχει έναν φυσικό και υγιεινό τρόπο για να πετύχετε τους στόχους σας.

Close Icon