Αμύγδαλο κοτόπουλο: Μία ασιάτικη συνταγή στην οποία πρωταγωνιστεί το κοτόπουλο και το αμύγδαλο. Η γεύση και η μυρωδιά των υλικών θα σας ξετρελάνουν και θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια!!!
Aν το κοτόπουλο και το αμύγδαλο είναι δύο από τα συστατικά που δεν λείπουν ποτέ από το ντουλάπι και το ψυγείο σας, τότε θα πρέπει σίγουρα να παρασκευάσετε αυτή την συνταγή, που δεν είναι άλλη από μπούτια κοτόπουλου που ψήνονται στη σχάρα και σβήνονται σε μια κρεμώδη, πλούσια σάλτσα σατάι.
Σατάι κοτόπουλου αμυγδάλου με σαλάτα
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 1 κοτσάνι λεμονόχορτου μόνο ο εσωτερικός πυρήνας, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
- 5 εκ. κομμάτι τζίντζερ, ψιλοτριμμένο
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καρύδας
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα ταμαρίνδου
- 2 κουταλιές της σούπας ταμάρι
- 1/2 φλιτζάνι 125 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
- Χυμός από 3 λάιμ
- 1/2 κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1/4 κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα λάχανου, ψιλοκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού 35gr σουσάμι, φρυγανισμένο
- 2 κσ σησαμέλαιο
- 8 κομμάτια των 800gr φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
Για να φτιάξετε σατάι, λιώστε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λεμονόχορτο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι και τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε ζάχαρη καρύδας, πάστα ταμαρίνδου, ταμάρι, βούτυρο αμυγδάλου, χυμό από 1 λάιμ και 1 φλιτζάνι 250 ml νερό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μετά αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Για το τζίντζερ, βάλτε όλο το λάχανο και το σουσάμι σε ένα μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν. Χτυπάμε το σησαμέλαιο και το χυμό από τα υπόλοιπα 2 λάιμ σε ένα ξεχωριστό μπολ και μετά τα ανακατεύουμε με τη σαλάτα. Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Περάστε το κοτόπουλο σε σουβλάκια και αλείψτε ελαφρά παντού με 1/3 φλιτζάνι περίπου 100 gr σάλτσα satay. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας, για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σαλάτα και την υπόλοιπη σάλτσα σατάι. Χρησιμοποιήσαμε το Macro Organic Coconut Oil το οποίο είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube