Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο κέικ: Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι για κέικ χωρίς αλεύρι

Αμύγδαλο κέικ: Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι για κέικ χωρίς αλεύρι

Αμύγδαλο κέικ: Δοκιμάστε ένα κέικ με αλεσμένα αμύγδαλα αντί για συμβατικό αλεύρι, ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Αχλάδι και τζίντζερ απογειώνουν τη γεύση!


Λαχταρήσατε γλυκό; Θέλετε μια υγιεινή συνταγή, η οποία είναι ταυτόχρονα πεντανόστιμη και φτιάχνεται εύκολα; Αυτό το κέικ φτιάχνεται με αλεσμένο αμύγδαλο χωρίς συμβατικό αλεύρι. Η βάση περιέχει αχλάδια και τζίντζερ για μια πικάντικη επίγευση. Είναι κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και δεν θέλουν να στερηθούν τη γεύση ενός χορταστικού χειμωνιάτικου γλυκού.

Τι θα χρειαστούμε για τη συνταγή

  • 220 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 220 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 300 γραμμάρια τζίντζερ
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 550 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αχλάδια

Παρασκευή γέμισης

  • Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το τζίντζερ. Χώρισε τη βανίλια από το ξυλάκι και ξύσε τους σπόρους. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα όλα σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέστε 400 γραμμάρια ζάχαρης και 700 ml νερό. Αφήστε να βράσει και μετά σιγοβράστε για λίγα λεπτά για να αναπτυχθούν οι γεύσεις.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, εμβαπτίστε προσεκτικά τα αχλάδια στο καυτό υγρό και σιγοβράστε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρέστε τα αχλάδια από το υγρό και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
  • Στρώστε τη βάση μιας φόρμας κέικ 25εκ. με λαδόχαρτο.
  • Συνδυάστε τα υπόλοιπα 150γραμμάρια ζάχαρη και 100ml νερό σε ένα τηγάνι. Τοποθετήστε τα σε δυνατή φωτιά, σιγοβράζοντας για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να καραμελώσει και στην συνέχεια ρίξτε το στη φόρμα του κέικ.
  • Κόψτε τα δροσισμένα αχλάδια σε φέτες και τοποθετήστε τα προσεκτικά στη ζεστή καραμέλα.

Παρασκευή ζύμης

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.
  • Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
  • Προσθέτετε τα αυγά σταδιακά, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια βάλτε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίξτε το μίγμα κέικ πάνω από τα αχλάδια και ψήστε στο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά, ή μέχρι να σφίξει.
  • Αφήστε να κρυώσει στο ταψί, μετά βγάλτε και αναποδογυρίστε προσεκτικά για να σερβίρετε.

Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο, το οποίο εναρμονίζεται απόλυτα με τις νότες του φθινοπώρου. Επίσης, αποτελεί μία συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους σε κάθε τραπέζι που οργανώνετε. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φυτέψτε μια αμυγδαλιά στον κήπο σας

Φθινοπωρινά σνακ με αμύγδαλο για αυτό το φθινόπωρο

2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που σας ταξιδεύουν

Γιατί τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα τακτικά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon