Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο καφές: Ανακαλύψτε τη μαγεία του καφέ αμυγδάλου για μοναδικές στιγμές απόλαυσης

Αμύγδαλο καφές: Ανακαλύψτε τη μαγεία του καφέ αμυγδάλου για μοναδικές στιγμές απόλαυσης

Αμύγδαλο καφές: Απολαύστε καφέ αμυγδάλου για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας, που μετατρέπει την καθημερινή σας συνήθεια σε κάτι ξεχωριστό.



Όταν παραγγέλνετε έναν καφέ διαίτης, τις περισσότερες φορές περιμένετε να είναι πλούσιος, γεμάτος και ίσως ακόμη και μια ολόκληρη γευστική εμπειρία καφέ. Ένα σημαντικό ρόλο για αυτήν την γευστική εμπειρία παίζει και το γάλα αμυγδάλου. Στις μέρες μας το γάλα αμυγδάλου είναι το φυτικό γάλα επιλογής για πολλούς καταναλωτές και πωλείται παντού. Με το γάλα αμυγδάλου πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το γλυκό, κρεμώδες προφίλ του γάλακτος αμυγδάλου. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που το γάλα έστω και αν είναι αμυγδάλου δεν είναι στις αγαπημένες του επιλογές όσον αφορά τον καφέ. Αυτοί λοιπόν που προτιμούν τον καφέ χωρίς γάλα θέλουν να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία καφέ και το καταφέρνουν με τους αρωματικούς καφέδες. Ο δημοφιλέστερος αρωματικός καφές μέχρι και σήμερα είναι ό καφές αμυγδάλου.


Μια εναλλακτική πρόταση καφέ

1 στους 3 Έλληνες προτιμά να πίνει γαλλικό καφέ και εκεί είναι που ο καφές αμυγδάλου κερδίζει με διαφορά. Την επόμενη φορά που θα  επισκεφθείς ένα σουπερ μάρκετ, ρίξε μια ματιά στο ράφι με τους καφέδες. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσα διαφορετικά είδη και μάρκες καφέ υπάρχουν. Πάρε έναν καφέ αμυγδάλου και τρέξε σπίτι σου να νιώσεις και εσύ αυτήν την μοναδική εμπειρία. Αν πάλι δεν θέλετε να αγοράσετε αρωματικό καφέ και θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας αυτή τη μαγευτική γεύση, υπάρχει λύση και συνταγή:

  • 2 κ.σ. καφέ στιγμιαίο
  • 2 κ.σ. (30 ml) πολύ ζεστό νερό
  • 170ml γάλα αμυγδάλου
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 κ.γ. (4 gr) αμύγδαλα σε φέτες
  • Γλυκαντικό της επιλογής σας (προαιρετικό)

Ανακατέψτε τον στιγμιαίο καφέ με το ζεστό νερό (το νερό δεν είναι απαραίτητο να έχει βραστεί, απλά να έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία). Έπειτα μπορούμε να ζεστάνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μερικά αμύγδαλα για πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Μετά ζεσταίνετε το γάλα αμυγδάλου, προσοχή μην το βράσετε και ρίξτε το μισό κουταλάκι του γλυκού με το εκχύλισμα αμυγδάλου. Χτυπήστε το μείγμα ρίχνοντας ταυτόχρονα το γάλα αμυγδάλου στο φλιτζάνι. Όταν τελειώσουμε και το βάλουμε στο ποτήρι ρίχνουμε από πάνω τις ψητές φέτες αμυγδάλου και σερβίρουμε. Συνήθως σερβίρουμε τον καφέ αμυγδάλου με κουλουράκια κανέλας που ταιριάζουν απόλυτα.

Είτε επιλέξετε έτοιμο καφέ αμυγδάλου, είτε προτιμήσετε να φτιάξετε εσείς ο ίδιος έναν αρωματικό καφέ με αμύγδαλο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Θα μπορέσετε να γευτείτε το αμύγδαλο μέχρι το μεδούλι του. Τα ρουθούνια σας θα γεμίσουν από την εκπληκτική μυρωδιά του και οι γευστικοί σας κάλυκες θα εκστασιαστούν από την συγκλονιστική του γεύση. Δοκιμάστε τον έναν ή τον άλλο τρόπο και δεν θα το μετανιώσετε. Μια εναλλακτική πρόταση για την καθημερινή σας απόλαυση του καφέ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Από τι κινδυνεύουμε εάν καταναλώσουμε πάρα πολλά αμύγδαλα;

Panalletes: Το απόλυτο κέρασμα κατευθείαν από την Καταλονία

Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι και αμύγδαλο για κέικ χωρίς αλεύρι

Φυτέψτε μια αμυγδαλιά στον κήπο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon