Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο Ινδία: Πίτα με αλεύρι αμυγδάλου και τυρί ricotta!

Αμύγδαλο Ινδία: Πίτα με αλεύρι αμυγδάλου και τυρί ricotta!

Αμύγδαλο Ινδία: Απολαύστε ένα εξωτικό γλυκό με βάση το αμύγδαλο και ταξιδεύστε στην Ινδία με τον ουρανίσκο σας!


Στην Ινδια αγαπούν πολύ τα γλυκά και ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν αμύγδαλο και όλες τις παραλλαγές του. Τα περισσότερα από αυτά είναι γλυκά που φτιάχνονται χωρίς κάποια ιδιαίτερη φασαρία, γρήγορα και εύκολα και μπορούν άνετα να σταθούν σε οποιαδήποτε περίσταση, είτε καθημερινή είτε λίγό πιο επίσημες. Ένα τέτοιο γλυκό που φτιάχνετε με αλεύρι αμυγδάλου είναι και η πίτα αμυγδάλου με τυρί ricotta. Στο συγκεκριμένο γλυκό, η γεύση του ξηρού καρπού και ο πλούτος που προσφέρουν τα αμύγδαλα, ταιριάζει τόσο πολύ που θα καταλήξετε να το φτιάχνετε όλο και πιο συχνά.

Τα συστατικά του είναι λίγα και είναι:

  • 425 γραμμάρια τυρί ρικότα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 4 λοβοί κάρδαμου, θρυμματισμένοι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • λίγο σαφράν (για γαρνίρισμα) προαιρετικά
  • λίγα αμύγδαλα σε φέτες (για γαρνίρισμα)

Το συγκεκριμένο τυρί είναι πλήρες, ελαφρύ και κρεμώδες και ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για γλυκό. Το αλεύρι αμυγδάλου μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι, βάζοντάς το στο μπλέντερ και χτυπώντας το αρκετά μέχρι να γίνει σκόνη. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο αλέυρι αμυγδάλου που πωλείτε ευρέως στα σούπερ μάρκετ. Το συμπυκνωμένο γάλα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού το 99% το χρησιμοποιούν καθημερινά, απλά για αυτή την συνταγή θα χρεισιμοποιήσετε ζαχαρούχο.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στο αντικολλητικό τηγάνι και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια. Έπειτα προσθέστε το τυρί ρικότα, το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το συμπυκνωμένο γάλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να μην έχουν σβόλους. Ανάψτε τον φούρνο. Μμην αγχωθείτε, γιατί το μείγμα θα είναι αρκετά νερουλό. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί. Όταν το μείγμα έχει μισοψηθεί προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να πίξει το μείγμα. Θα είναι έτοιμο όταν πάρετε λίγο στο χέρι και μπορέσετε να φτιάξετε μια μαλακή μπάλα και όχι πολύ σκληρή. Μετά προσθέστε τριμμένο κάρδαμο και διπλώστε το απαλά. Βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Ρίξτε λίγο σαφράν και βάλτε τα μισά αμύγδαλα κομμένα σε φέτες πάνω του. Αφήστε το στην άκρη για 15 λεπτά και βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζετε από το ψυγείο και κόψτε την πίτα σε τετράγωνα.

Είναι μια πολύ εύκολη παρασκευή που θα λατρέψετε να φτιάχνετε. Είναι πολύ υγιεινή και το γεγονός ότι φτιάχνετε τόσο εύκολα την κάνει μια από τις πρώτες επιλογές των Ινδών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon