Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο Ινδία: Πίτα με αλεύρι αμυγδάλου και τυρί ricotta!

Αμύγδαλο Ινδία: Πίτα με αλεύρι αμυγδάλου και τυρί ricotta!

Αμύγδαλο Ινδία: Απολαύστε ένα εξωτικό γλυκό με βάση το αμύγδαλο και ταξιδεύστε στην Ινδία με τον ουρανίσκο σας!



Στην Ινδια αγαπούν πολύ τα γλυκά και ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν αμύγδαλο και όλες τις παραλλαγές του. Τα περισσότερα από αυτά είναι γλυκά που φτιάχνονται χωρίς κάποια ιδιαίτερη φασαρία, γρήγορα και εύκολα και μπορούν άνετα να σταθούν σε οποιαδήποτε περίσταση, είτε καθημερινή είτε λίγό πιο επίσημες. Ένα τέτοιο γλυκό που φτιάχνετε με αλεύρι αμυγδάλου είναι και η πίτα αμυγδάλου με τυρί ricotta. Στο συγκεκριμένο γλυκό, η γεύση του ξηρού καρπού και ο πλούτος που προσφέρουν τα αμύγδαλα, ταιριάζει τόσο πολύ που θα καταλήξετε να το φτιάχνετε όλο και πιο συχνά.


Τα συστατικά του είναι λίγα και είναι:

  • 425 γραμμάρια τυρί ρικότα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 4 λοβοί κάρδαμου, θρυμματισμένοι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • λίγο σαφράν (για γαρνίρισμα) προαιρετικά
  • λίγα αμύγδαλα σε φέτες (για γαρνίρισμα)

Το συγκεκριμένο τυρί είναι πλήρες, ελαφρύ και κρεμώδες και ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για γλυκό. Το αλεύρι αμυγδάλου μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι, βάζοντάς το στο μπλέντερ και χτυπώντας το αρκετά μέχρι να γίνει σκόνη. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο αλέυρι αμυγδάλου που πωλείτε ευρέως στα σούπερ μάρκετ. Το συμπυκνωμένο γάλα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού το 99% το χρησιμοποιούν καθημερινά, απλά για αυτή την συνταγή θα χρεισιμοποιήσετε ζαχαρούχο.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στο αντικολλητικό τηγάνι και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια. Έπειτα προσθέστε το τυρί ρικότα, το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το συμπυκνωμένο γάλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να μην έχουν σβόλους. Ανάψτε τον φούρνο. Μμην αγχωθείτε, γιατί το μείγμα θα είναι αρκετά νερουλό. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί. Όταν το μείγμα έχει μισοψηθεί προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να πίξει το μείγμα. Θα είναι έτοιμο όταν πάρετε λίγο στο χέρι και μπορέσετε να φτιάξετε μια μαλακή μπάλα και όχι πολύ σκληρή. Μετά προσθέστε τριμμένο κάρδαμο και διπλώστε το απαλά. Βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Ρίξτε λίγο σαφράν και βάλτε τα μισά αμύγδαλα κομμένα σε φέτες πάνω του. Αφήστε το στην άκρη για 15 λεπτά και βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζετε από το ψυγείο και κόψτε την πίτα σε τετράγωνα.

Είναι μια πολύ εύκολη παρασκευή που θα λατρέψετε να φτιάχνετε. Είναι πολύ υγιεινή και το γεγονός ότι φτιάχνετε τόσο εύκολα την κάνει μια από τις πρώτες επιλογές των Ινδών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon