Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι

Αμύγδαλο γάλα DIY: Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου στο σπίτι και απολαύστε ένα κρεμώδες ρόφημα χωρίς καθόλου συντηρητικά, με πλούσια γεύση και ελάχιστες θερμίδες.


Το φυτικό γάλα έχει γίνει αρκετά δημοφιλές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που το προτιμούν έναντι των ζωικών προϊόντων. Γάλα από ξηρούς καρπούς μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζε παράξενο. Ωστόσο, πλέον έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εδώ θα επικεντρωθούμε στο γάλα από αμύγδαλο. Θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε πολλές παραλλαγές. 100% φυσικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλλά και σοκολατούχο ή με προσθήκη γλυκαντικών. Σε κάθε περίπτωση, το γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα είναι νόστιμο, θρεπτικό και περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Αν ανησυχείτε για το υψηλό του κόστος ή για τυχόν συντηρητικά, όμως, έχετε την επιλογή να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Δείτε πώς!

Πώς φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου;

Πρώτα απ’ όλα, καλό είναι να μουλιάσουμε τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσουμε σε νερό για μία νύχτα. Πάρτε λοιπόν 1 κούπα ωμά αμύγδαλα και αφήστε τα μέσα σε νερό. Έπειτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μαζί με 5 ποτήρια νερό. Τέλος, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Ξεκινάμε την πολτοποίηση και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να το σουρώσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα τουλπάνι ή μια πετσέτα κουζίνας που αφήνει το υγρό να περάσει και κρατά τα υπολείμματα των αμυγδάλων. Αυτό που θα μείνει μέσα στο πανί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κέικ, ψωμί, μπάρες, μάφιν και άλλες παρασκευές.

Αυτό είναι το γάλα αμυγδάλου! Είναι πανεύκολο να το φτιάξουμε, ενώ μπορούμε να πειραματιστούμε με πολλές παραλλαγές. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη ή μέλι στο μπλέντερ. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε κακάο ή φρούτα. Δείτε πώς σας αρέσει και τροποποιήστε αυτή τη γενική συνταγή. Αφού ολοκληρώσουμε την προετοιμασία, μπορούμε να αποθηκεύσουμε το γάλα αμυγδάλου σε γυάλινο μπουκάλι για έως 4 ημέρες στο ψυγείο. Απλά να θυμάστε πως καλό είναι να ανακινείτε το μπουκάλι πριν τη χρήση. Πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς καθόλου συντηρητικά. Για το λόγο αυτό, είναι πιο ευπαθές από άλλα παρόμοια προϊόντα που θα βρούμε στην αγορά. Δοκιμάστε το DIY αμυγδαλόγαλα και απολαύστε το σε ροφήματα, smoothies, milkshakes αλλά και με δημητριακά, granola ή και μόνο του!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon