Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο αλλεργία: Χρήσιμες πληροφορίες για την αλλεργία στα αμύγδαλα & το αλλεργικό σοκ

Αμύγδαλο αλλεργία: Χρήσιμες πληροφορίες για την αλλεργία στα αμύγδαλα & το αλλεργικό σοκ

Αμύγδαλο αλλεργία: Οι τροφικές αλλεργίες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην σύγχρονη εποχή, όπως η αλλεργία στο αμύγδαλο και τους ξηρούς καρπούς γενικότερα.



Στις μέρες μας ο τροφικές αλλεργίες είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο. Γι’ αυτό υπάρχουν λύσεις για όλα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε λίγο για αυτές. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζουμε πώς να αντιδράσουμε σε περίπτωση που είμαστε μάρτυρες σε ένα τέτοιο περιστατικό. Σε μια γενικευμένη αλλεργία στα αμύγδαλα, το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού αντιδρά υπερβολικά.  Σε κανονικούς ρυθμούς το ανοσοποιητικό σύστημα, μας βοηθά να είμαστε υγιείς υπερασπιζόμενοι τον εαυτό μας ενάντια στα επιβλαβή μικρόβια. Αλλά σε μια αλλεργία στα αμύγδαλα, το ανοσοποιητικό σύστημα πιστεύει ότι κάτι στους ξηρούς καρπούς είναι επιβλαβές και έτσι αντιδρά με μια αλλεργική αντίδραση. Μερικές φορές αυτό προκαλεί σοβαρά ή επικίνδυνα συμπτώματα.


Αλλεργία στους ξηρούς καρπούς: Τρόποι αντιμετώπισης

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την αλλεργία στα αμύγδαλα είναι να αποφύγετε κάθε τροφή που περιέχει ξηρούς καρπούς. Πρέπει επίσης να είστε βέβαιοι ότι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε εάν φάτε κατά λάθος κάτι με ξηρούς καρπούς. Όταν τρώτε έξω, ενημερώστε τους σερβιτόρους για την αλλεργία σας και μην διστάσετε να τους ρωτήσετε για τα συστατικά του φαγητού που παραγγείλατε. Εάν δεν είναι σίγουροι, ζητήστε να μιλήσετε με το προσωπικό της κουζίνας.

Αν πάλι ταξιδεύετε συχνά, οφείλετε να μάθετε τις λέξεις για τους ξηρούς καρπούς στους οποίους είστε αλλεργικοί έτσι ώστε να μπορείτε να ρωτήσετε για αυτά στα εστιατόρια που θα φάτε και να ξέρετε να τα αναγνωρίζετε σε ετικέτες τροφίμων. Πρέπει να κρατάτε πάντα μαζί σας ένα μη συνταγογραφούμενο αντιισταμινικό, όπως διφαινυδραμίνη ή λοραταδίνη που είναι κατάλληλα για τη θεραπεία ήπιων συμπτωμάτων. Έχετε στο νου σας ότι τα ήπια συμπτώματα περιλαμβάνουν φτέρνισμα, φαγούρα, ρινική καταρροή, πρήξιμο και στομαχικές διαταραχές. Πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε για βοήθεια αν παρατηρήσετε:

  • Ξαφνικά κόκκινα σημάδια σε όλο σας το σώμα.
  • Πρήξιμο του λαιμού, του στόματος, των χειλιών ή της γλώσσας.
  • Πρόβλημα αναπνοής.
  • Λιποθυμία ή αίσθηση ξαφνικής αδυναμίας, χωρίς αίσθηση χώρου και χρόνου.

 

Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα σφηνάκι επινεφρίνης για να το έχετε μαζί σας σε περίπτωση που έχετε σοβαρή αντίδραση. Μάθετε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το έχετε πάντα μαζί σας και να παρατηρείτε συχνά την ημερομηνία λήξης του. Στην ιατρική αγορά υπάρχουν κάποιου τύπου κοσμήματα που αναφέρουν την όποια αλλεργία έχετε. Είναι φθηνά και διακριτικά και δεν θα σας επιβαρύνουν καθόλου.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για την αλλεργία στα αμύγδαλα που σας ταλαιπωρεί έτσι ώστε να είστε σίγουροι γι’ αυτά που τρώτε και πίνετε. Μην ξεχνάτε ότι το αμύγδαλο είναι το αγαπημένο συστατικό πολλών εταιριών και γι’ αυτό το λόγο τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα από προϊόντα αμυγδάλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αμύγδαλα βελτιώνουν τις αθλητικές επιδόσεις

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα;

2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που σας ταξιδεύουν

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon