Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο αλλεργία: Χρήσιμες πληροφορίες για την αλλεργία στα αμύγδαλα & το αλλεργικό σοκ

Αμύγδαλο αλλεργία: Χρήσιμες πληροφορίες για την αλλεργία στα αμύγδαλα & το αλλεργικό σοκ

Αμύγδαλο αλλεργία: Οι τροφικές αλλεργίες είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην σύγχρονη εποχή, όπως η αλλεργία στο αμύγδαλο και τους ξηρούς καρπούς γενικότερα.


Στις μέρες μας ο τροφικές αλλεργίες είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο. Γι’ αυτό υπάρχουν λύσεις για όλα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε λίγο για αυτές. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζουμε πώς να αντιδράσουμε σε περίπτωση που είμαστε μάρτυρες σε ένα τέτοιο περιστατικό. Σε μια γενικευμένη αλλεργία στα αμύγδαλα, το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού αντιδρά υπερβολικά.  Σε κανονικούς ρυθμούς το ανοσοποιητικό σύστημα, μας βοηθά να είμαστε υγιείς υπερασπιζόμενοι τον εαυτό μας ενάντια στα επιβλαβή μικρόβια. Αλλά σε μια αλλεργία στα αμύγδαλα, το ανοσοποιητικό σύστημα πιστεύει ότι κάτι στους ξηρούς καρπούς είναι επιβλαβές και έτσι αντιδρά με μια αλλεργική αντίδραση. Μερικές φορές αυτό προκαλεί σοβαρά ή επικίνδυνα συμπτώματα.

Αλλεργία στους ξηρούς καρπούς: Τρόποι αντιμετώπισης

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την αλλεργία στα αμύγδαλα είναι να αποφύγετε κάθε τροφή που περιέχει ξηρούς καρπούς. Πρέπει επίσης να είστε βέβαιοι ότι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε εάν φάτε κατά λάθος κάτι με ξηρούς καρπούς. Όταν τρώτε έξω, ενημερώστε τους σερβιτόρους για την αλλεργία σας και μην διστάσετε να τους ρωτήσετε για τα συστατικά του φαγητού που παραγγείλατε. Εάν δεν είναι σίγουροι, ζητήστε να μιλήσετε με το προσωπικό της κουζίνας.

Αν πάλι ταξιδεύετε συχνά, οφείλετε να μάθετε τις λέξεις για τους ξηρούς καρπούς στους οποίους είστε αλλεργικοί έτσι ώστε να μπορείτε να ρωτήσετε για αυτά στα εστιατόρια που θα φάτε και να ξέρετε να τα αναγνωρίζετε σε ετικέτες τροφίμων. Πρέπει να κρατάτε πάντα μαζί σας ένα μη συνταγογραφούμενο αντιισταμινικό, όπως διφαινυδραμίνη ή λοραταδίνη που είναι κατάλληλα για τη θεραπεία ήπιων συμπτωμάτων. Έχετε στο νου σας ότι τα ήπια συμπτώματα περιλαμβάνουν φτέρνισμα, φαγούρα, ρινική καταρροή, πρήξιμο και στομαχικές διαταραχές. Πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε για βοήθεια αν παρατηρήσετε:

  • Ξαφνικά κόκκινα σημάδια σε όλο σας το σώμα.
  • Πρήξιμο του λαιμού, του στόματος, των χειλιών ή της γλώσσας.
  • Πρόβλημα αναπνοής.
  • Λιποθυμία ή αίσθηση ξαφνικής αδυναμίας, χωρίς αίσθηση χώρου και χρόνου.

 

Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα σφηνάκι επινεφρίνης για να το έχετε μαζί σας σε περίπτωση που έχετε σοβαρή αντίδραση. Μάθετε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το έχετε πάντα μαζί σας και να παρατηρείτε συχνά την ημερομηνία λήξης του. Στην ιατρική αγορά υπάρχουν κάποιου τύπου κοσμήματα που αναφέρουν την όποια αλλεργία έχετε. Είναι φθηνά και διακριτικά και δεν θα σας επιβαρύνουν καθόλου.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για την αλλεργία στα αμύγδαλα που σας ταλαιπωρεί έτσι ώστε να είστε σίγουροι γι’ αυτά που τρώτε και πίνετε. Μην ξεχνάτε ότι το αμύγδαλο είναι το αγαπημένο συστατικό πολλών εταιριών και γι’ αυτό το λόγο τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα από προϊόντα αμυγδάλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αμύγδαλα βελτιώνουν τις αθλητικές επιδόσεις

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα;

2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που σας ταξιδεύουν

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon