Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα υπερκατανάλωση: Από τι κινδυνεύουμε εάν φάμε πάρα πολλά αμύγδαλα;

Αμύγδαλα υπερκατανάλωση: Από τι κινδυνεύουμε εάν φάμε πάρα πολλά αμύγδαλα;

Αμύγδαλα υπερκατανάλωση: Τα αμύγδαλα αποτελούν υγιεινή διατροφική επιλογή. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο προς αποφυγή αρνητικών συνεπειών.



Όλοι πιστεύουμε ότι τα αμύγδαλα είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Τα θεωρούμε εξαιρετικό σνακ και τα προτιμούμε έναντι άλλων πιο παχυντικών τροφών. Σίγουρα είναι υγιεινά τα αμύγδαλα, αλλά τι γίνεται αν υπερβάλλετε ως προς την ποσότητα; Υπάρχει επιβλαβής επίδραση από την κατανάλωση αμυγδάλων περισσότερο από όσο πρέπει; Όπως με το καθετί, θα πρέπει να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωση αμυγδάλων. Όσο γευστικά και αν είναι, δείτε ορισμένα από τα αρνητικά επακόλουθα της υπερβολικής κατανάλωσης αμυγδάλου.


Τρώτε πολλά αμύγδαλα;

  • Εάν καταναλώνετε πολλά αμύγδαλα, μπορεί να σας προκαλέσει δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και αναστάτωση στο στομάχι σας. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλές φυτικές ίνες στα αμύγδαλα και το σώμα σας δεν έχει συνηθίσει να καταναλώνει τόσο πολύ. Εάν αυξηθεί η πρόσληψη φυτικών ινών, μπορείτε επίσης να αυξήσετε την πρόσληψη νερού για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. Ωστόσο, το καλύτερο είναι να αποφύγετε μια υπερβολική δόση αμυγδάλου
  • 100 γραμμάρια (μισό φλιτζάνι) αμύγδαλα περιέχουν 25 mg βιταμίνης Ε. Οι ημερήσιες ανάγκες σας σε βιταμίνη είναι 15 mg. Τώρα, φανταστείτε την ποσότητα που καταναλώνετε εάν φάτε μια κούπα αμύγδαλα. Πάνω από τρεις φορές την καθημερινή σας ανάγκη! Αυτό μπορεί να είναι καλό και μπορεί να μην παρουσιάζει παρενέργειες εάν δεν συμπληρώνεται με άλλες πηγές της βιταμίνης, όπως αυγά, δημητριακά ολικής αλέσεως και σπανάκι. Ωστόσο, εάν είναι, μπορεί να εμφανίσετε διάρροια, αδυναμία και θολή όραση
  • Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Περίπου 100 γραμμάρια αμύγδαλα θα σας δώσουν 50 γραμμάρια λίπους. Ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι μονοακόρεστα λίπη, τα οποία είναι υγιή για την καρδιά. Αλλά αν ο τρόπος ζωής σας είναι καθιστικός και δεν κινείστε πολύ για να κάψετε τις θερμίδες που παίρνετε μέσω των αμυγδάλων, μπορεί να οδηγήσει σε εναπόθεση λίπους στο σώμα σας.
  • Οι πέτρες στα νεφρά μπορεί να είναι ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος αν καταναλωθούν πάρα πολλά αμύγδαλα. Οι πέτρες στα νεφρά σχηματίζονται όταν υπάρχει υψηλό επίπεδο οξαλικών ασβεστίου στο σώμα και δεν εκκρίνεται. Τα αμύγδαλα, από τη μία, είναι πλούσια σε οξαλικά. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι τα επίπεδα οξαλικών μέσω των ξηρών καρπών απορροφώνται καλύτερα από το σώμα από οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής. Τούτου λεχθέντος, ο κίνδυνος εμφάνισης επώδυνων λίθων στα νεφρά και προβλημάτων της ουροδόχου κύστης θα σας κρατήσει μακριά από το να έχετε πάρα πολλά αμύγδαλα εν κινήσει. Πρέπει να ασκείται μετριοπάθεια, ειδικά για εκείνους που είναι επιρρεπείς σε νεφρικά προβλήματα, έχουν ιστορικό πέτρας στα νεφρά ή προβλήματα εγκράτειας.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι με αυτές τις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αμυγδάλων, περιοριστείτε στο 1/3 φλιτζανιού ή αλλιώς σε 40 γραμμάρια αμύγδαλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι και αμύγδαλο για κέικ χωρίς αλεύρι

Panalletes: Το απόλυτο κέρασμα κατευθείαν από την Καταλονία

Φυτέψτε μια αμυγδαλιά στον κήπο σας

Φθινοπωρινά σνακ με αμύγδαλο για αυτό το φθινόπωρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon