Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα υπερκατανάλωση: Από τι κινδυνεύουμε εάν φάμε πάρα πολλά αμύγδαλα;

Αμύγδαλα υπερκατανάλωση: Από τι κινδυνεύουμε εάν φάμε πάρα πολλά αμύγδαλα;

Αμύγδαλα υπερκατανάλωση: Τα αμύγδαλα αποτελούν υγιεινή διατροφική επιλογή. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο προς αποφυγή αρνητικών συνεπειών.


Όλοι πιστεύουμε ότι τα αμύγδαλα είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Τα θεωρούμε εξαιρετικό σνακ και τα προτιμούμε έναντι άλλων πιο παχυντικών τροφών. Σίγουρα είναι υγιεινά τα αμύγδαλα, αλλά τι γίνεται αν υπερβάλλετε ως προς την ποσότητα; Υπάρχει επιβλαβής επίδραση από την κατανάλωση αμυγδάλων περισσότερο από όσο πρέπει; Όπως με το καθετί, θα πρέπει να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωση αμυγδάλων. Όσο γευστικά και αν είναι, δείτε ορισμένα από τα αρνητικά επακόλουθα της υπερβολικής κατανάλωσης αμυγδάλου.

Τρώτε πολλά αμύγδαλα;

  • Εάν καταναλώνετε πολλά αμύγδαλα, μπορεί να σας προκαλέσει δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και αναστάτωση στο στομάχι σας. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλές φυτικές ίνες στα αμύγδαλα και το σώμα σας δεν έχει συνηθίσει να καταναλώνει τόσο πολύ. Εάν αυξηθεί η πρόσληψη φυτικών ινών, μπορείτε επίσης να αυξήσετε την πρόσληψη νερού για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. Ωστόσο, το καλύτερο είναι να αποφύγετε μια υπερβολική δόση αμυγδάλου
  • 100 γραμμάρια (μισό φλιτζάνι) αμύγδαλα περιέχουν 25 mg βιταμίνης Ε. Οι ημερήσιες ανάγκες σας σε βιταμίνη είναι 15 mg. Τώρα, φανταστείτε την ποσότητα που καταναλώνετε εάν φάτε μια κούπα αμύγδαλα. Πάνω από τρεις φορές την καθημερινή σας ανάγκη! Αυτό μπορεί να είναι καλό και μπορεί να μην παρουσιάζει παρενέργειες εάν δεν συμπληρώνεται με άλλες πηγές της βιταμίνης, όπως αυγά, δημητριακά ολικής αλέσεως και σπανάκι. Ωστόσο, εάν είναι, μπορεί να εμφανίσετε διάρροια, αδυναμία και θολή όραση
  • Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Περίπου 100 γραμμάρια αμύγδαλα θα σας δώσουν 50 γραμμάρια λίπους. Ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι μονοακόρεστα λίπη, τα οποία είναι υγιή για την καρδιά. Αλλά αν ο τρόπος ζωής σας είναι καθιστικός και δεν κινείστε πολύ για να κάψετε τις θερμίδες που παίρνετε μέσω των αμυγδάλων, μπορεί να οδηγήσει σε εναπόθεση λίπους στο σώμα σας.
  • Οι πέτρες στα νεφρά μπορεί να είναι ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος αν καταναλωθούν πάρα πολλά αμύγδαλα. Οι πέτρες στα νεφρά σχηματίζονται όταν υπάρχει υψηλό επίπεδο οξαλικών ασβεστίου στο σώμα και δεν εκκρίνεται. Τα αμύγδαλα, από τη μία, είναι πλούσια σε οξαλικά. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι τα επίπεδα οξαλικών μέσω των ξηρών καρπών απορροφώνται καλύτερα από το σώμα από οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής. Τούτου λεχθέντος, ο κίνδυνος εμφάνισης επώδυνων λίθων στα νεφρά και προβλημάτων της ουροδόχου κύστης θα σας κρατήσει μακριά από το να έχετε πάρα πολλά αμύγδαλα εν κινήσει. Πρέπει να ασκείται μετριοπάθεια, ειδικά για εκείνους που είναι επιρρεπείς σε νεφρικά προβλήματα, έχουν ιστορικό πέτρας στα νεφρά ή προβλήματα εγκράτειας.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι με αυτές τις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αμυγδάλων, περιοριστείτε στο 1/3 φλιτζανιού ή αλλιώς σε 40 γραμμάρια αμύγδαλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι και αμύγδαλο για κέικ χωρίς αλεύρι

Panalletes: Το απόλυτο κέρασμα κατευθείαν από την Καταλονία

Φυτέψτε μια αμυγδαλιά στον κήπο σας

Φθινοπωρινά σνακ με αμύγδαλο για αυτό το φθινόπωρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon