Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: Πειραματιστείτε με εξωτικές συνταγές που έχουν κοινό παρονομαστή τα αμύγδαλα. Υπέροχες γεύσεις έξω από τα συνηθισμένα!


Τα αμύγδαλα είναι σίγουρα στο υψηλότερο σημείο της διατροφικής αλυσίδας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν και μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε. Πειραματιστείτε με τα αμύγδαλα σε γλυκές και σε αλμυρές γεύσεις. Εάν το κάνετε, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε από τις δυνατότητες που σας δίνονται. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που υπάρχουν και που θα βρείτε αρκετά εύκολη στην παρασκευή της είναι το κοτόπουλο με κάρυ και γάλα αμυγδάλου, αλλά και σολομός με κρούστα.

Ο τρόπος για να το φτιάξετε είναι ο εξής:

Για να κάνετε την πάστα κάρυ με γάλα αμυγδάλου

Ζεσταίνετε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε για ιδιαίτερη γεύση. Μαγειρέψτε για 3 με 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Μόλις ροδίσει, αφήστε το στην άκρη.

Για να κάνετε το κοτόπουλο:

  1. Προσθέστε πάλι 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέστε πάστα κάρυ. Ανακατέψτε να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν όμορφα.
  2. Προσθέστε πελτέ ντομάτας, γάλα αμυγδάλου, αλεσμένη κανέλα και σκόνη τσίλι. Ανακατέψτε να ενωθούν.
  3. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί.
  4. Μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο.

Απολαύστε ένα υπέροχο κοτόπουλο σε μία εξωτική γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Η γευστική εμπειρία σαφώς και θα σας ανταμείψει!

Μια άλλη εξίσου εύκολη συνταγή είναι η κρούστα σολομού με παρμεζάνα και αμύγδαλα.

Τα συστατικά που  χρειάζονται είναι:

  • 1/4 φλιτζάνιου αμύγδαλο
  • 1/4 φλιτζάνιου ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 40 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 600gr πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια ρόκα
  • 200 γραμμάρια ντοματίνιακομμένα στα 4
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα στον τρίφτη
  • Ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Πώς φτιάχνεται:

  1. Προθερμαίνετε τη φριτέζα στους 180 ° C.
  2. Αναμείξτε το αμύγδαλο, την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το σκόρδο σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε.
  4. Βάλτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το σολομό.
  5. Τηγανίστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

 

Ταυτόχρονα τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε για 8 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Περιχύστε με λάδι και συνεχίστε το ψήσιμο. Συνδυάστε ρόκα, ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα και περιχύστε συνεχίζοντας το ψήσιμο. Σερβίρετε το σολομό και τις πατάτες σε ένα πιάτο αφού τους ρίξετε ξανά ελαιόλαδο και το διακοσμήσετε με κομμένες φέτες λεμόνι.

Κάντε αυτή τη συνταγή σε ένα δείπνο που θα παραθέσετε για φίλους και εντυπωσιάστε. Όλοι θα μιλούν για την ελαφριά και συνάμα πεντανόστιμη συνταγή που μόλις δοκίμασαν. Ετοιμαστείτε να λάβετε τα εύσημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα τακτικά;

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Διατροφή : Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon