Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: Πειραματιστείτε με εξωτικές συνταγές που έχουν κοινό παρονομαστή τα αμύγδαλα. Υπέροχες γεύσεις έξω από τα συνηθισμένα!


Τα αμύγδαλα είναι σίγουρα στο υψηλότερο σημείο της διατροφικής αλυσίδας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν και μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε. Πειραματιστείτε με τα αμύγδαλα σε γλυκές και σε αλμυρές γεύσεις. Εάν το κάνετε, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε από τις δυνατότητες που σας δίνονται. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που υπάρχουν και που θα βρείτε αρκετά εύκολη στην παρασκευή της είναι το κοτόπουλο με κάρυ και γάλα αμυγδάλου, αλλά και σολομός με κρούστα.

Ο τρόπος για να το φτιάξετε είναι ο εξής:

Για να κάνετε την πάστα κάρυ με γάλα αμυγδάλου

Ζεσταίνετε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε για ιδιαίτερη γεύση. Μαγειρέψτε για 3 με 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Μόλις ροδίσει, αφήστε το στην άκρη.

Για να κάνετε το κοτόπουλο:

  1. Προσθέστε πάλι 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέστε πάστα κάρυ. Ανακατέψτε να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν όμορφα.
  2. Προσθέστε πελτέ ντομάτας, γάλα αμυγδάλου, αλεσμένη κανέλα και σκόνη τσίλι. Ανακατέψτε να ενωθούν.
  3. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί.
  4. Μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο.

Απολαύστε ένα υπέροχο κοτόπουλο σε μία εξωτική γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Η γευστική εμπειρία σαφώς και θα σας ανταμείψει!

Μια άλλη εξίσου εύκολη συνταγή είναι η κρούστα σολομού με παρμεζάνα και αμύγδαλα.

Τα συστατικά που  χρειάζονται είναι:

  • 1/4 φλιτζάνιου αμύγδαλο
  • 1/4 φλιτζάνιου ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 40 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 600gr πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια ρόκα
  • 200 γραμμάρια ντοματίνιακομμένα στα 4
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα στον τρίφτη
  • Ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Πώς φτιάχνεται:

  1. Προθερμαίνετε τη φριτέζα στους 180 ° C.
  2. Αναμείξτε το αμύγδαλο, την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το σκόρδο σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε.
  4. Βάλτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το σολομό.
  5. Τηγανίστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

 

Ταυτόχρονα τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε για 8 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Περιχύστε με λάδι και συνεχίστε το ψήσιμο. Συνδυάστε ρόκα, ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα και περιχύστε συνεχίζοντας το ψήσιμο. Σερβίρετε το σολομό και τις πατάτες σε ένα πιάτο αφού τους ρίξετε ξανά ελαιόλαδο και το διακοσμήσετε με κομμένες φέτες λεμόνι.

Κάντε αυτή τη συνταγή σε ένα δείπνο που θα παραθέσετε για φίλους και εντυπωσιάστε. Όλοι θα μιλούν για την ελαφριά και συνάμα πεντανόστιμη συνταγή που μόλις δοκίμασαν. Ετοιμαστείτε να λάβετε τα εύσημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα τακτικά;

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Διατροφή : Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon