Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: Πειραματιστείτε με εξωτικές συνταγές που έχουν κοινό παρονομαστή τα αμύγδαλα. Υπέροχες γεύσεις έξω από τα συνηθισμένα!


Τα αμύγδαλα είναι σίγουρα στο υψηλότερο σημείο της διατροφικής αλυσίδας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν και μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε. Πειραματιστείτε με τα αμύγδαλα σε γλυκές και σε αλμυρές γεύσεις. Εάν το κάνετε, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε από τις δυνατότητες που σας δίνονται. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που υπάρχουν και που θα βρείτε αρκετά εύκολη στην παρασκευή της είναι το κοτόπουλο με κάρυ και γάλα αμυγδάλου, αλλά και σολομός με κρούστα.

Ο τρόπος για να το φτιάξετε είναι ο εξής:

Για να κάνετε την πάστα κάρυ με γάλα αμυγδάλου

Ζεσταίνετε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε για ιδιαίτερη γεύση. Μαγειρέψτε για 3 με 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Μόλις ροδίσει, αφήστε το στην άκρη.

Για να κάνετε το κοτόπουλο:

  1. Προσθέστε πάλι 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέστε πάστα κάρυ. Ανακατέψτε να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν όμορφα.
  2. Προσθέστε πελτέ ντομάτας, γάλα αμυγδάλου, αλεσμένη κανέλα και σκόνη τσίλι. Ανακατέψτε να ενωθούν.
  3. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί.
  4. Μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο.

Απολαύστε ένα υπέροχο κοτόπουλο σε μία εξωτική γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Η γευστική εμπειρία σαφώς και θα σας ανταμείψει!

Μια άλλη εξίσου εύκολη συνταγή είναι η κρούστα σολομού με παρμεζάνα και αμύγδαλα.

Τα συστατικά που  χρειάζονται είναι:

  • 1/4 φλιτζάνιου αμύγδαλο
  • 1/4 φλιτζάνιου ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 40 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 600gr πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια ρόκα
  • 200 γραμμάρια ντοματίνιακομμένα στα 4
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα στον τρίφτη
  • Ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Πώς φτιάχνεται:

  1. Προθερμαίνετε τη φριτέζα στους 180 ° C.
  2. Αναμείξτε το αμύγδαλο, την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το σκόρδο σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε.
  4. Βάλτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το σολομό.
  5. Τηγανίστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

 

Ταυτόχρονα τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε για 8 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Περιχύστε με λάδι και συνεχίστε το ψήσιμο. Συνδυάστε ρόκα, ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα και περιχύστε συνεχίζοντας το ψήσιμο. Σερβίρετε το σολομό και τις πατάτες σε ένα πιάτο αφού τους ρίξετε ξανά ελαιόλαδο και το διακοσμήσετε με κομμένες φέτες λεμόνι.

Κάντε αυτή τη συνταγή σε ένα δείπνο που θα παραθέσετε για φίλους και εντυπωσιάστε. Όλοι θα μιλούν για την ελαφριά και συνάμα πεντανόστιμη συνταγή που μόλις δοκίμασαν. Ετοιμαστείτε να λάβετε τα εύσημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα τακτικά;

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Διατροφή : Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon