Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: 2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που θα σας ταξιδέψουν

Αμύγδαλα συνταγές μαγειρικής: Πειραματιστείτε με εξωτικές συνταγές που έχουν κοινό παρονομαστή τα αμύγδαλα. Υπέροχες γεύσεις έξω από τα συνηθισμένα!



Τα αμύγδαλα είναι σίγουρα στο υψηλότερο σημείο της διατροφικής αλυσίδας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν και μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε. Πειραματιστείτε με τα αμύγδαλα σε γλυκές και σε αλμυρές γεύσεις. Εάν το κάνετε, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε από τις δυνατότητες που σας δίνονται. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που υπάρχουν και που θα βρείτε αρκετά εύκολη στην παρασκευή της είναι το κοτόπουλο με κάρυ και γάλα αμυγδάλου, αλλά και σολομός με κρούστα.


Ο τρόπος για να το φτιάξετε είναι ο εξής:

Για να κάνετε την πάστα κάρυ με γάλα αμυγδάλου

Ζεσταίνετε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε για ιδιαίτερη γεύση. Μαγειρέψτε για 3 με 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Μόλις ροδίσει, αφήστε το στην άκρη.

Για να κάνετε το κοτόπουλο:

  1. Προσθέστε πάλι 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέστε πάστα κάρυ. Ανακατέψτε να ενωθούν. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν όμορφα.
  2. Προσθέστε πελτέ ντομάτας, γάλα αμυγδάλου, αλεσμένη κανέλα και σκόνη τσίλι. Ανακατέψτε να ενωθούν.
  3. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί.
  4. Μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο.

Απολαύστε ένα υπέροχο κοτόπουλο σε μία εξωτική γεύση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Η γευστική εμπειρία σαφώς και θα σας ανταμείψει!

Μια άλλη εξίσου εύκολη συνταγή είναι η κρούστα σολομού με παρμεζάνα και αμύγδαλα.

Τα συστατικά που  χρειάζονται είναι:

  • 1/4 φλιτζάνιου αμύγδαλο
  • 1/4 φλιτζάνιου ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 40 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 600gr πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 60 γραμμάρια ρόκα
  • 200 γραμμάρια ντοματίνιακομμένα στα 4
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα στον τρίφτη
  • Ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Πώς φτιάχνεται:

  1. Προθερμαίνετε τη φριτέζα στους 180 ° C.
  2. Αναμείξτε το αμύγδαλο, την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το σκόρδο σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε.
  4. Βάλτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το σολομό.
  5. Τηγανίστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

 

Ταυτόχρονα τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε για 8 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Περιχύστε με λάδι και συνεχίστε το ψήσιμο. Συνδυάστε ρόκα, ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα και περιχύστε συνεχίζοντας το ψήσιμο. Σερβίρετε το σολομό και τις πατάτες σε ένα πιάτο αφού τους ρίξετε ξανά ελαιόλαδο και το διακοσμήσετε με κομμένες φέτες λεμόνι.

Κάντε αυτή τη συνταγή σε ένα δείπνο που θα παραθέσετε για φίλους και εντυπωσιάστε. Όλοι θα μιλούν για την ελαφριά και συνάμα πεντανόστιμη συνταγή που μόλις δοκίμασαν. Ετοιμαστείτε να λάβετε τα εύσημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα τακτικά;

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Διατροφή : Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon