Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα σνακ: Σπιτικά σνακ με αμύγδαλο για αυτό το φθινόπωρο

Αμύγδαλα σνακ: Σπιτικά σνακ με αμύγδαλο για αυτό το φθινόπωρο

Αμύγδαλα σνακ: Το αμύγδαλο αποτελεί έναν εξαιρετικό καρπό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε γεύμα. Εδώ θα βρείτε δύο ιδέες για σνακ με αμύγδαλο με φθινοπωρινό άρωμα και γεύσεις.



Τα αμύγδαλα είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη λεπτή, βουτυρώδη γεύση και την ευελιξία τους, μπορούν εύκολα να καταναλωθούν μόνα τους ή ως μέρος ενός μείγματος. Κάθε μερίδα μπορεί να σας χορτάσει και να σας δώσει ένα jumpstart ανεξάρτητα από την κατάσταση ή την ώρα της ημέρας. Παρακάτω θα βρείτε δύο υγιεινά σνακ με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο.


Ψημένα αμύγδαλα με άρωμα κανέλας

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ολόκληρα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250º.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε αμύγδαλα, κανέλα, αλάτι και ελαιόλαδο.
  • Ρίξτε για να καλύψετε καλά όλα τα αμύγδαλα. Απλώστε σε ένα ταψί σε μία στρώση.
  • Ψήστε για 1 ώρα, αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο.

Διατροφική αξία

Για μερίδα με μέγεθος σερβιρίσματος: ¼ φλ.

  • Θερμίδες: 154
  • Ζάχαρη: 1 γρ
  • Νάτριο: 148 mg
  • Λίπος: 14 γρ
  • Berνα: 3 γρ
  • Πρωτεΐνη: 5 γρ

Πώς να φτιάξετε βούτυρο αμυγδάλου (βασική συνταγή)

Πώς να κάνετε το βούτυρο αμυγδάλου σπίτι; Είναι πολύ εύκολο, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε σχετικά με τη διαδικασία.

  • Ψήστε τα αμύγδαλα. Αρχικά, θα ψήσετε τα αμύγδαλα στο φούρνο για να αναδείξετε τη γεύση τους. Επίσης, αναμειγνύονται καλύτερα όταν είναι ζεστά.
  • Ανακατέψτε τα. Μόνο που θα πρέπει να τα ανακατέψετε για αρκετή ώρα! Αφού ψήσετε τα αμύγδαλα, ρίξτε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε τα. Θα δείτε ότι περνούν από στάδια: θα είναι πραγματικά εύθρυπτα στην αρχή και μετά θα γίνουν ρευστά. Τέλος, θα γίνουν κρεμώδη: η τέλεια βουτυρώδης υφή. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από την ηλικία των ξηρών καρπών: έτσι θα είναι διαφορετικός κάθε φορά.
  • Προσθέτουμε λάδι όσο χρειάζεται. Και πάλι, αυτό εξαρτάται από τα αμύγδαλα που χρησιμοποιείτε. Μερικές φορές η υφή θα είναι πολύ ξηρή. Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε λίγο λάδι, έτσι ώστε να αποκτήσετε μια πιο κρεμώδη υφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η αλλεργία στα αμύγδαλα εκπέμπει SOS

2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που σας ταξιδεύουν

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

Τα αμύγδαλα βελτιώνουν τις αθλητικές επιδόσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon