Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα σνακ: Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για το ιδανικό snack

Αμύγδαλα σνακ: Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για το ιδανικό snack

Αμύγδαλα σνακ: Το αμύγδαλο αποτελεί πραγματικά έναν διατροφικό θησαυρό, με βιταμίνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε τα ως ένα υγιεινό σνακ σε μια πικάντικη παραλλαγή.



Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως μαγγάνιο και μαγνήσιο τα οποία σίγουρα δεν θα δείτε να πασπαλίζουν φαγητά και γλυκά. Παρόλο που οι πιθανότητες να γαρνίρουν έτοιμα πιάτο με βιταμίνη Β2, χαλκό ή φώσφορο, είναι απειροελάχιστες, όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που τροφοδοτούν το σώμα σας με υγεία και ζωντάνια μπορούν να προσληφθούν με άλλους τρόπους, όπως με την κατανάλωση αμυγδάλων. Τα αντιοξειδωτικά των αμυγδάλων βοηθούν στη μείωση του στρες που μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, δίνουν έναν αγώνα για λογαριασμό προστατεύοντάς σας από παθήσεις όπως ο καρκίνος.


Τα οφέλη του αμυγδάλου

Επιπλέον, τα αμύγδαλα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε. Άρα τα σνακ με λίγα αμύγδαλα μειώνουν πραγματικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο. Τα αμύγδαλα είναι επίσης οι καλύτεροι φίλοι των διαβητικών. Ναι, εάν είστε διαβητικός, τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, επειδή έχουν πολύ μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που σχετίζεται με περισσότερες από 300 σωματικές διαδικασίες, μία από τις οποίες είναι ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα.

Μια χούφτα αμύγδαλα περιέχουν μόνο 150 θερμίδες, αλλά είναι πολύτιμα στην καταπολέμηση όλων των ειδών των απειλών για την υγεία και στη βελτίωση της γενικής σας ευεξίας. Γι’ αυτούς που δεν είναι λάτρεις των αμυγδάλων, υπάρχει μία μεξικάνικη συνταγή με ελαφρώς καβουρδισμένα αμύγδαλα σε συνδυασμό με  μπαχαρικά.

Τα συστατικά είναι:

  • 2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) ωμά αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 

Η μέθοδος για να τα φτιάξετε είναι σχετικά εύκολη και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 160 C και να στρώσετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ενώστε όλα τα υλικά που αναφέρονται στη λίστα των συστατικών σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ενωθούν για να έχετε ομοιόμορφη κάλυψη όλων των γεύσεων. Απλώστε τα σε όλο το ταψί σας και βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να αρωματιστούν και να ροδίσουν ελαφρά.

Έχετε πάντα το νου σας όταν τα ψήνετε, καθώς οι φούρνοι μπορεί να διαφέρουν σε θερμοκρασία και μπορεί να καούν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρετε σε γυάλινο βάζο για αποθήκευση. Μπορείτε να τα απολαύσετε ζεστά ή να τα διατηρήσετε το στο ντουλάπι για έως και 2 εβδομάδες ή στο ψυγείο για έως και 3 μήνες. Οι μεξικανοί συνηθίζουν να το σερβίρουν ως σνακ, χοντροκομμένο και ανακατωμένο σε γουακαμόλε ή πασπαλισμένο σε σαλάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon