Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα ωμά: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αμύγδαλα που σας έχουν περισσέψει;

Αμύγδαλα ωμά: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αμύγδαλα που σας έχουν περισσέψει;

Αμύγδαλα ωμά: Τα αμύγδαλα αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες πηγές ενέργειας διατροφικά, με μεγάλη ευελιξία ως προς τις χρήσεις τους.


Έχετε ξεμείνει με μεγάλη ποσότητα από ωμά αμύγδαλα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Νιώθετε πως στερεύετε από ιδέες σιγά σιγά; Κανένα πρόβλημα. Τα αμύγδαλα αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη, θρεπτική διατροφική επιλογή. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στην κουζίνα. Επομένως, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και απολαύστε αμύγδαλα σε ποικιλία παρασκευών. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες ιδέες, τις οποίες ελπίζουμε να βρείτε αρκετά ενδιαφέρουσες και γιατί όχι να τις δοκιμάσετε!

Αμύγδαλα: Πού μπορώ να τα χρησιμοποιήσω;

  • Χρησιμοποιήστε τα για την παρασκευή φρέσκου γάλακτος αμυγδάλου.
  • Αλέστε τα σε αλεύρι και χρησιμοποιήστε τα ως προσθήκη για αρτοσκευάσματα και ψωμί.
  • Προσθέστε μερικά σε ένα τηγάνι για stir fry (όχι αργότερα, αλλά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος!)
  •  Πασπαλίστε με ό,τι εσείς θέλετε (γάλα, αυγά, αλεύρι, μέλι) και προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Ψήστε τα στο φούρνο για ένα νόστιμο σνακ.
  • Φάτε τα όπως είναι για ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ κάθε στιγμή της ημέρας.
  • Ψήστε τα για μικρό χρονικό διάστημα και προσθέστε στα αγαπημένα σας δημητριακά.
  • Κόψτε τα και προσθέστε τα στο αγαπημένο σας σπιτικό μείγμα granola και ψήστε.
  • Εάν υπάρχουν πραγματικά πολλά ακατέργαστα αμύγδαλα, τοποθετήστε το ένα δίπλα στο άλλο στα όρια του γκαζόν σας για να δημιουργήσετε μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι του παραδοσιακού φράχτη ή/και των συνόρων με βράχους και πέτρες που οριοθετούν τα σύνορα της ιδιοκτησίας του σπιτιού σας.
  • Διακοσμήστε τούρτες, τάρτες, πίτες, κέικ και μπισκότα με σπασμένο αμύγδαλο ή σε φιλέ.
  • Φτιάξτε μπάρες δημητριακών με αμύγδαλο.
  • Εάν σας αρέσει, μπορείτε να πειραματιστείτε με βούτυρο αμυγδάλου αντί για ταχίνι στο πρωινό.
  • Το αμύγδαλο είναι πάρα πολύ ωραίο σε καλλυντικές κρέμες. Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, προσθέσετε έλαιο αμυγδάλου σε προϊόντα ομορφιάς.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται στη γαστρονομία όχι μόνο ως ξηροί καρποί. Μπορούν να γίνουν γάλα, βούτυρο, να χρησιμοποιηθούν ως πρωινό, ως σνακ ή ως επιδόρπιο.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καφές αμυγδάλου: Μια εναλλακτική πρόταση για την καθημερινή σας απόλαυση

Από τι κινδυνεύουμε εάν καταναλώσουμε πάρα πολλά αμύγδαλα;

Ιδέες για γευστικά ταπεράκια με αρκετή πρωτεΐνη για το γραφείο

Panalletes: Το απόλυτο κέρασμα κατευθείαν από την Καταλονία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Ένας θησαυρός υγείας για τη γυναίκα

Σουσάμι: Από την ενδυνάμωση των οστών και την ορμονική ισορροπία μέχρι τη φυσική ομορφιά, η δύναμή του αξίζει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας.

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Close Icon