Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα κουνουπίδι: Ανάλαφρο κουνουπίδι ογκρατέν με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Αμύγδαλα κουνουπίδι: Ανάλαφρο κουνουπίδι ογκρατέν με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Αμύγδαλα κουνουπίδι: Φουρνιστό κουνουπίδι, τυρί manchego και τραγανά αμύγδαλα. Φτιάξτε αυτό το εύκολο πιάτο λαχανικών για μια απολαυστική, οικογενειακή συνταγή για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.


Έχετε πολλά αμύγδαλα και δεν ξέρετε πού να τα χρησιμοποιήσετε; Υπάρχουν κάποιες από τις νοστιμότερες συνταγές που την γεύση που δίνουν τα αμύγδαλα απογειώνουν τις γευστικές αισθήσεις. Στις περισσότερες συνταγές τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται είτε ολόκληρα είτε χοντροκομμένα. Σπανιότερα θα βρείτε συνταγές με σκόνη αμυγδάλου. Επίσης θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα αμύγδαλα δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε γλυκές παρασκευές αλλά και σε αλμυρά πιάτα, δίνοντας μια πιο crispy αίσθηση στους ουρανίσκους μας. Δείτε αυτή τη συνταγή με εύκολα ψημένο κουνουπίδι, τυρί manchego και τραγανά αμύγδαλα. Φτιάξτε αυτό το εύκολο πιάτο λαχανικών για μια απολαυστική, οικογενειακή συνταγή για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 75gr αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα
  • 1lt πλήρες γάλα
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 75gr αλεύρι
  • 75gr αλατισμένο βούτυρο, συν μερικά ακόμη στικ
  • 200gr μανσέγκο (ή εναλλακτικό φυτικό τυρί), τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο
  • 6 baby κουνουπίδια
  • 75gr μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 φύλλα φασκόμηλου

 

Οδηγίες παρασκευής

Βάλτε τα αμύγδαλα, το γάλα και τα φύλλα δάφνης σε ένα τηγάνι και ζεστάνετε απαλά μέχρι να αχνίσουν και σχεδόν να αφρίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήστε το να εμποτιστεί για 30 λεπτά. Περνάμε το γάλα από λεπτό κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Πετάξτε τα φύλλα δάφνης και απλώστε τα αμύγδαλα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Ζεσταίνουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Μαγειρέψτε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει και αυτό μια λεία σάλτσα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να κάνει φουσκάλες. Σβήστε τη φωτιά και ανακατεύστε το τυρί.

Καρυκεύουμε με το μοσχοκάρυδο και λίγο αλατοπίπερο. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε 2 με 3 κουνουπίδια τη φορά και βράστε το καθένα για 3 λεπτά και μετά τα στραγγίστε. Βάλτε τα αμύγδαλα, το ψωμί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το φασκόμηλο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα για να γίνουν σχετικά χοντρά κομμάτια. Τοποθετούμε τα baby κουνουπίδια σε ένα βαθύ ταψί φούρνου και μετά περιχύνουμε με τη σάλτσα του manchego. Σκορπίστε τα ψίχουλα από ξηρούς καρπούς και πασπαλίστε με μερικά επιπλέον μαζί με βούτυρο. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C στον αέρα ή στους 180 C σε γκάζι και στη συνέχεια ψήνουμε το ογκρατέν σε ψηλό ράφι για 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κουνουπίδια, να ροδίσουν και να ροδίσει και η σάλτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Φτιάχνουμε κοτόπουλο με αμύγδαλο για ένα υπέροχο γεύμα

Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon