Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα κουνουπίδι: Ανάλαφρο κουνουπίδι ογκρατέν με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Αμύγδαλα κουνουπίδι: Ανάλαφρο κουνουπίδι ογκρατέν με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Αμύγδαλα κουνουπίδι: Φουρνιστό κουνουπίδι, τυρί manchego και τραγανά αμύγδαλα. Φτιάξτε αυτό το εύκολο πιάτο λαχανικών για μια απολαυστική, οικογενειακή συνταγή για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.



Έχετε πολλά αμύγδαλα και δεν ξέρετε πού να τα χρησιμοποιήσετε; Υπάρχουν κάποιες από τις νοστιμότερες συνταγές που την γεύση που δίνουν τα αμύγδαλα απογειώνουν τις γευστικές αισθήσεις. Στις περισσότερες συνταγές τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται είτε ολόκληρα είτε χοντροκομμένα. Σπανιότερα θα βρείτε συνταγές με σκόνη αμυγδάλου. Επίσης θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα αμύγδαλα δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε γλυκές παρασκευές αλλά και σε αλμυρά πιάτα, δίνοντας μια πιο crispy αίσθηση στους ουρανίσκους μας. Δείτε αυτή τη συνταγή με εύκολα ψημένο κουνουπίδι, τυρί manchego και τραγανά αμύγδαλα. Φτιάξτε αυτό το εύκολο πιάτο λαχανικών για μια απολαυστική, οικογενειακή συνταγή για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.


Υλικά συνταγής

  • 75gr αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα
  • 1lt πλήρες γάλα
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 75gr αλεύρι
  • 75gr αλατισμένο βούτυρο, συν μερικά ακόμη στικ
  • 200gr μανσέγκο (ή εναλλακτικό φυτικό τυρί), τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο
  • 6 baby κουνουπίδια
  • 75gr μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 φύλλα φασκόμηλου

 

Οδηγίες παρασκευής

Βάλτε τα αμύγδαλα, το γάλα και τα φύλλα δάφνης σε ένα τηγάνι και ζεστάνετε απαλά μέχρι να αχνίσουν και σχεδόν να αφρίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήστε το να εμποτιστεί για 30 λεπτά. Περνάμε το γάλα από λεπτό κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Πετάξτε τα φύλλα δάφνης και απλώστε τα αμύγδαλα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Ζεσταίνουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Μαγειρέψτε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει και αυτό μια λεία σάλτσα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να κάνει φουσκάλες. Σβήστε τη φωτιά και ανακατεύστε το τυρί.

Καρυκεύουμε με το μοσχοκάρυδο και λίγο αλατοπίπερο. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε 2 με 3 κουνουπίδια τη φορά και βράστε το καθένα για 3 λεπτά και μετά τα στραγγίστε. Βάλτε τα αμύγδαλα, το ψωμί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το φασκόμηλο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα για να γίνουν σχετικά χοντρά κομμάτια. Τοποθετούμε τα baby κουνουπίδια σε ένα βαθύ ταψί φούρνου και μετά περιχύνουμε με τη σάλτσα του manchego. Σκορπίστε τα ψίχουλα από ξηρούς καρπούς και πασπαλίστε με μερικά επιπλέον μαζί με βούτυρο. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C στον αέρα ή στους 180 C σε γκάζι και στη συνέχεια ψήνουμε το ογκρατέν σε ψηλό ράφι για 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κουνουπίδια, να ροδίσουν και να ροδίσει και η σάλτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Φτιάχνουμε κοτόπουλο με αμύγδαλο για ένα υπέροχο γεύμα

Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon