Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα καρποί: Ο κατάλληλος τρόπος για να φυτέψετε μία αμυγδαλιά στο κτήμα σας

Αμύγδαλα καρποί: Ο κατάλληλος τρόπος για να φυτέψετε μία αμυγδαλιά στο κτήμα σας

Αμύγδαλα καρποί: Ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα στον κόσμο, το αμύγδαλο, προέρχεται από την εντυπωσιακή αμυγδαλιά με τα ροζ λουλούδια στα κλαδιά.



Βρήκατε επιτέλους χρόνο να ασχοληθείτε με το κτήμα σας και είστε υπερήφανοι. Τώρα όμως ψάχνετε ποια δέντρα και λουλούδια θα το πλαισιώσουν; Η λύση είναι απλή, δίνει καρπούς και είναι η αμυγδαλιά! Τα αμύγδαλα έχουν υπέροχη γεύση, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και επίσης έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από όλους τους άλλους ξηρούς καρπούς. Ένα εξτρά πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να περάσει πολύς καιρός για να μπορέσετε να θερίσετε. Οι καρποί αρχίζουν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους από τον τρίτο χρόνο και έπειτα.


Για να πιάσετε λοιπόν τα πρώτα αμύγδαλα πρέπει να: 

  • Επιλέξετε ένα ηλιόλουστο σημείο με καλά στραγγισμένο χώμα. Εμπλουτίστε το χώμα που θα βρείτε στο εμπόριο, που θα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
  • Σκάψτε την τρύπα που θα το φυτέψετε. Η τρύπα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος που το αγοράσατε και λίγο πιο βαθύ από την γλάστρα του. Αυτό το κάνουμε για να μην πληγωθεί καθόλου. 
  • Έπειτα αφαιρούμε το φυτό από την γλάστρα με πολύ απαλές κινήσεις και προσπαθούμε να ξεμπερδέψουμε τυχόν μπερδεμένες ρίζες.
  • Τοποθετούμε το φυτό στην τρύπα και γεμίζουμε τα κενά του με χώμα έως ότου καλυφθεί εντελώς πιέζοντας απαλά προς τα κάτω.
  • Για δική σας ευκολία σχηματίστε μακριά από την ριζα αλλά γύρω της ένα μικρό κυκλικό αυλάκι. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθείτε αρκετά στο πότισμά του, εφόσον το λιμνάζον νερό δεν θα παρεκκλίνει της πορείας του. 
  • Μετά τη φύτευση ποτίστε με πολύ νερό για να κατακαθίσει το χώμα γύρω από τις ρίζες και να διατηρήσετε το έδαφος υγρό για αρκετές εβδομάδες ενώ δημιουργείται το νέο φυτό.
  • Τέλος προσθέστε μακριά από τον κορμό σίδηρο για να ισχυροποιήσετε την φύτευσή του και ποτίστε το τακτικά.

Οι αμυγδαλιές είναι δέντρα ανθεκτικά στην ξηρασία, απλά παράγουν πολύ περισσότερα αμύγδαλα όταν ποτίζονται καλά. Μετά από 2-3 χρόνια, θα συλλέξετε τα αμύγδαλα που τόσο πολύ μοχθήσατε για παραχθούν. Θα καταλάβατε ότι είναι έτοιμα να μαζευτούν όταν το εξωτερικό σκληρό τους περίβλημα αρχίσει να ανοίγει. Αν οι καρποί των αμυγδάλων είναι πολλοί, μπορείτε να απλώσετε ένα μουσαμά κάτω από το δέντρο και να το τινάξετε για να μαζέψετε τα αμύγδαλα. 

Οφείλετε να ξέρετε ότι τα αμύγδαλα διατίθενται σε δύο τύπους: το γλυκό αμύγδαλο και πικρό αμύγδαλο. Τα γλυκά αμύγδαλα μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν και στον κήπο του σπιτιού σας και είναι τέλεια για ένα υγιεινό σνακ. Τα πικρά χρησιμοποιούνται κυρίως για την παρασκευή σκευασμάτων όπως το ποτό amaretto.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτο μόνος σου: DIY μάσκες προσώπου με βάση το αμυγδάλο

Φθινοπωρινά σνακ με αμύγδαλο για αυτό το φθινόπωρο

Η αλλεργία στα αμύγδαλα εκπέμπει SOS

Τα αμύγδαλα βελτιώνουν τις αθλητικές επιδόσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon