Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα γυναίκες οφέλη: Πώς μπορούν να επωφεληθούν ειδικά οι γυναίκες από τα αμύγδαλα;

Αμύγδαλα γυναίκες οφέλη: Πώς μπορούν να επωφεληθούν ειδικά οι γυναίκες από τα αμύγδαλα;

Αμύγδαλα γυναίκες οφέλη: Τα οφέλη υγείας ιδιαίτερα για τις γυναίκες από την κατανάλωση αμυγδάλων είναι εξαιρετικά, καθιστώντας τα απαραίτητα στη διατροφή.


Τα αμύγδαλα είναι νόστιμα και υγιεινά. Συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο θρεπτικές τροφές και τους πιο αγαπημένους ξηρούς καρπούς. Οι γυναίκες συγκεκριμένα μπορούν να επωφεληθούν πάρα πολύ από την κατανάλωση αμυγδάλων, πάντα στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής.

Διατροφικά οφέλη από τα αμύγδαλα

  • Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: 30 γραμμάρια αμύγδαλα, που είναι περίπου το ένα τέταρτο του φλιτζανιού ή 23 ολόκληροι ξηροί καρποί, παρέχουν μια γενναιόδωρη ποσότητα υγιών λιπαρών για την καρδιά. Επίσης 6 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης, 4 γραμμάρια φυτικών ινών (13% του ημερήσιου ελάχιστου). Επίσης το 50% του καθημερινού στόχου για βιταμίνη Ε και 20% για μαγνήσιο. Όλα αυτά μαζί με βιταμίνες Β και μικρότερες ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου και καλίου.
  • Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά: Τα αμύγδαλα είναι μια ζωτική πηγή αντιοξειδωτικών. Πολλά από αυτά συγκεντρώνονται στο καφέ δέρμα τους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε άνδρες και γυναίκες που κατανάλωναν 80 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά, τα επίπεδα βιοδεικτών στο αίμα για οξειδωτικό στρες μειώθηκαν έως και 27% σε ένα μήνα. Το οξειδωτικό στρες είναι μια ανισορροπία της παραγωγής ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα κύτταρα. Βλάπτουν επίσης την ικανότητα του σώματος να αντισταθεί στις βλαβερές συνέπειές τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά στα αμύγδαλα είναι υπεύθυνα για την προστατευτική επίδραση.
  • Τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του εντέρου: Τόσο τα ωμά όσο και τα ψημένα αμύγδαλα λειτουργούν ως πρεβιοτικά. Αυτά χρησιμεύουν ως τροφή για τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο. Τα βακτήρια συνδέονται με την ανοσία, την αντιφλεγμονή και την ψυχική υγεία. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι φοιτητές κολλεγίων τυχαία κατανάλωσαν αμύγδαλα ή κράκερ. Μετά από οκτώ εβδομάδες, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι έφαγαν αμύγδαλα γνώρισαν σημαντικές αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου. Μειώθηκε ένα παθογόνο βακτήριο. Αυξήθηκε η ποικιλία των βακτηρίων που συνδέονται με θετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα διαχείριση βάρους, λειτουργία ινσουλίνης, ρύθμιση χοληστερόλης, και αντιφλεγμονώδη.

  • Διατηρούν την καρδιά σας υγιή: Τα αμύγδαλα προστατεύουν την καρδιά σας με διάφορους τρόπους. Έχει αποδειχθεί ότι οι ξηροί καρποί διατηρούν ή αυξάνουν την “καλή” προστατευτική χοληστερόλη HDL της καρδιάς. Ταυτόχρονα μειώνουν τα “κακά” επίπεδα LDL. Τα αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί βοηθούν επίσης στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Βοηθούν και στη βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και να μειώσουν τη δυσκαμψία των αρτηριών. Σε μια μελέτη σε άτομα με υψηλή χοληστερόλη, δύο ομάδες τοποθετήθηκαν τυχαία σε μια δίαιτα για τη μείωση της χοληστερόλης που περιείχε είτε 50 γραμμάρια αμύγδαλα, είτε τον ίδιο αριθμό θερμίδων από ένα μάφιν χωρίς καρύδια. Μετά από δύο εβδομάδες παρουσίασαν μειωμένη LDL, διατηρώντας παράλληλα την HDL.
  • Τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του βάρους: Η κατανάλωση ξηρών καρπών, συμπεριλαμβανομένων των αμυγδάλων, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον δείκτη μάζας σώματος ή ΔΜΣ (μέτρο βάρους σε σύγκριση με το ύψος) και μειώνει τις μετρήσεις της μέσης. Εκτός από το ότι χορταίνει, ο συνδυασμός υγιούς λίπους, φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών στα αμύγδαλα ενισχύει το αίσθημα πληρότητας και καθυστερεί την επιστροφή της πείνας. Επίσης, νεότερη έρευνα διαπιστώνει ότι τα αμύγδαλα στην πραγματικότητα περιέχουν περίπου 20% λιγότερες θερμίδες από τις ετικέτες, επειδή μερικές από τις θερμίδες δεν απορροφώνται από την πεπτική οδό στην κυκλοφορία του αίματος.
  • Είναι καλά για το δέρμα: Γνωρίζουμε ότι τα καλά λιπαρά υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος, αλλά τα αμύγδαλα μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν να γυρίσουμε το ρολόι πίσω όταν πρόκειται για τη γήρανση του δέρματος. Σε μια μελέτη, οι υγιείς μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Για 16 εβδομάδες η μία ομάδα κατανάλωνε το 20% των ημερήσιων θερμίδων της ως αμύγδαλα και η άλλη έτρωγε το ίδιο ποσοστό με το φαγητό χωρίς αμύγδαλο. Ένα σύστημα φωτογραφίας και ανάλυσης εικόνας προσώπου χρησιμοποιήθηκε για την εκτίμηση του πλάτους και της σοβαρότητας των ρυτίδων στην αρχή της μελέτης, και στη συνέχεια οκτώ και 16 εβδομάδες αργότερα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα αμυγδάλου είχε σημαντικά μειωμένη ένταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που σας ταξιδεύουν

Γιατί τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα τακτικά;

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon