Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλμυρή Συνταγή: Ψωμί χωρίς γλουτένη με λιαστή ντομάτα

Αλμυρή Συνταγή: Ψωμί χωρίς γλουτένη με λιαστή ντομάτα

Αλείψτε με λίγο λάδι ή βούτυρο ένα μακρόστενο ταψάκι για ψωμί και μεταφέρετε εκεί το μείγμα. Πασπαλίστε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίζετε μέσα στο μείγμα να βγαίνει καθαρό.

Αλμυρή Συνταγή: Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη

Μερίδες: 1 φρατζόλα

Συστατικά

  • 200γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
    • 284ml πλήρες γάλα με λίγο χυμό λεμονιού στημένο
    • 3 αυγά
    • 1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ ντομάτας
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 50γρ. λιαστές ντομάτες (6-8) κομμένες στη μέση
    • 25ργ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180℃. Αναμίξτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, τα αυγά, τον πουρέ ντομάτας και το ελαιόλαδο. Μετά προσθέστε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ύστερα τις λιαστές ντομάτες και προαιρετικά τη μισή παρμεζάνα.
  2. Αλείψτε με λίγο λάδι ή βούτυρο ένα μακρόστενο ταψάκι για ψωμί και μεταφέρετε εκεί το μείγμα. Πασπαλίστε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίζετε μέσα στο μείγμα να βγαίνει καθαρό. Μεταφέρετε το ψωμί σε μια σχάρα για να κρυώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι χρειάζονται μία διατροφή χωρίς γλουτένη;

Είναι μια δίαιτα χωρίς γλουτένη καλή για την υγεία σας;

Γλουτένη τι είναι: Ποια σνακ συστήνονται σε όσους την αποφεύγουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon