Αλείψτε με λίγο λάδι ή βούτυρο ένα μακρόστενο ταψάκι για ψωμί και μεταφέρετε εκεί το μείγμα. Πασπαλίστε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίζετε μέσα στο μείγμα να βγαίνει καθαρό.
Αλμυρή Συνταγή: Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη
Μερίδες: 1 φρατζόλα
Συστατικά
- 200γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
• 284ml πλήρες γάλα με λίγο χυμό λεμονιού στημένο
• 3 αυγά
• 1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ ντομάτας
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 50γρ. λιαστές ντομάτες (6-8) κομμένες στη μέση
• 25ργ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180℃. Αναμίξτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, τα αυγά, τον πουρέ ντομάτας και το ελαιόλαδο. Μετά προσθέστε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ύστερα τις λιαστές ντομάτες και προαιρετικά τη μισή παρμεζάνα.
- Αλείψτε με λίγο λάδι ή βούτυρο ένα μακρόστενο ταψάκι για ψωμί και μεταφέρετε εκεί το μείγμα. Πασπαλίστε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίζετε μέσα στο μείγμα να βγαίνει καθαρό. Μεταφέρετε το ψωμί σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube