Αλμυρά muffins: Τα αλμυρά μάφιν είναι μια ευέλικτη και νόστιμη προσθήκη σε κάθε γεύμα. Γεματισμένα με γευστικά υλικά, μπορούν να χρησιμεύσουν ως γρήγορο πρωινό, νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό.
Τα αλμυρά μάφιν είναι μια ευέλικτη και νόστιμη προσθήκη σε κάθε γεύμα. Γεματισμένα με γευστικά υλικά, μπορούν να χρησιμεύσουν ως γρήγορο πρωινό, νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για αλμυρά μάφιν που γίνονται εύκολα και γεμίζουν με γεύση.
Συστατικά:
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (κρεμμυδάκια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- ¼ φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Στρώνουμε μια φόρμα για μάφιν με χάρτινη επένδυση ή την αλείφουμε ελαφρά με μαγειρικό σπρέι.
Ετοιμάστε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί τσένταρ, το ψιλοκομμένο μπέικον ή το ζαμπόν και τα πράσινα κρεμμυδάκια μέχρι να ενωθούν καλά.
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το ελληνικό γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Ανακατεύουμε Υγρά και Ξηρά Συστατικά: Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην ανακατευτείτε υπερβολικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πυκνά μάφιν.
Γεμίστε τη φόρμα για μάφιν: Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στα φλιτζάνια για μάφιν, γεμίζοντας το καθένα περίπου κατά τα 2/3.
Ψήνουμε: Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μάφιν και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο.
Ψύξτε και σερβίρετε: Αφήστε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αυτά τα αλμυρά μάφιν είναι τέλεια για ένα γρήγορο δάγκωμα ή ως μέρος ενός γεύματος. Ο συνδυασμός τυριού τσένταρ, μπέικον και πράσινα κρεμμυδάκια προσθέτει μια απολαυστική γεύση, καθιστώντας τα μια επιτυχία με όλους. Καλή απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube