Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλμυρά muffins: Μια γευστική συνταγή για κάθε περίσταση

Αλμυρά muffins: Μια γευστική συνταγή για κάθε περίσταση

Αλμυρά muffins: Τα αλμυρά μάφιν είναι μια ευέλικτη και νόστιμη προσθήκη σε κάθε γεύμα. Γεματισμένα με γευστικά υλικά, μπορούν να χρησιμεύσουν ως γρήγορο πρωινό, νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό.


Τα αλμυρά μάφιν είναι μια ευέλικτη και νόστιμη προσθήκη σε κάθε γεύμα. Γεματισμένα με γευστικά υλικά, μπορούν να χρησιμεύσουν ως γρήγορο πρωινό, νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για αλμυρά μάφιν που γίνονται εύκολα και γεμίζουν με γεύση.

Συστατικά:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (κρεμμυδάκια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Στρώνουμε μια φόρμα για μάφιν με χάρτινη επένδυση ή την αλείφουμε ελαφρά με μαγειρικό σπρέι.

Ετοιμάστε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί τσένταρ, το ψιλοκομμένο μπέικον ή το ζαμπόν και τα πράσινα κρεμμυδάκια μέχρι να ενωθούν καλά.

Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το ελληνικό γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πλήρως.

Ανακατεύουμε Υγρά και Ξηρά Συστατικά: Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην ανακατευτείτε υπερβολικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πυκνά μάφιν.

Γεμίστε τη φόρμα για μάφιν: Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στα φλιτζάνια για μάφιν, γεμίζοντας το καθένα περίπου κατά τα 2/3.

Ψήνουμε: Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μάφιν και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο.

Ψύξτε και σερβίρετε: Αφήστε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτά τα αλμυρά μάφιν είναι τέλεια για ένα γρήγορο δάγκωμα ή ως μέρος ενός γεύματος. Ο συνδυασμός τυριού τσένταρ, μπέικον και πράσινα κρεμμυδάκια προσθέτει μια απολαυστική γεύση, καθιστώντας τα μια επιτυχία με όλους. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια λαχταριστή και υγιεινή επιλογή με muffins καρότου

Η τέχνη της συσκευασίας υγιεινών σχολικών γευμάτων

Φτιάξτε cupcakes με γέμιση ιταλικών cannoli

Δημιουργήστε λαχταριστά muffins με ροδάκινα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon