Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλλεργίες: Τα φιστίκια στη βρεφική διατροφή μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο

Αλλεργίες: Τα φιστίκια στη βρεφική διατροφή μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο

Αλλεργίες: Η αλλεργία στα φιστίκια θα μπορούσε να πέσει κατά 77% εάν τα προϊόντα από φιστίκια προστεθούν στη διατροφή όλων των μωρών σε ηλικία τεσσάρων έως έξι μηνών.


Η αλλεργία στα φιστίκια θα μπορούσε να πέσει κατά 77% εάν τα προϊόντα από φιστίκια προστεθούν στη διατροφή όλων των μωρών σε ηλικία τεσσάρων έως έξι μηνών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, του Kings College του Λονδίνου και του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Υγείας και Φροντίδας. Η αλλεργία στα φιστίκια έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Τώρα επηρεάζει περίπου ένα στα 50 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η κατανάλωση προϊόντων φιστικιού από μικρή ηλικία κατά τη βρεφική ηλικία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αλλεργίας και να βοηθήσει στην αναστροφή αυτής της τάσης. Τώρα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο για να αξιολογήσει την καλύτερη στιγμή για να εισαχθεί το αλλεργιογόνο στη διατροφή των μωρών, εντοπίζοντας ένα σαφές «παράθυρο ευκαιρίας» μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. υγεία.

Μείωση κινδύνου

Οι περισσότερες αλλεργίες στα φιστίκια έχουν ήδη αναπτυχθεί όταν ένα παιδί γίνει ενός έτους. Είναι πιο συχνές σε παιδιά με σοβαρό έκζεμα και αλλεργία στα αυγά. Τα παιδιά μη λευκής εθνότητας είναι επίσης πιο πιθανό να επηρεαστούν. Η μοντελοποιημένη προσέγγιση έδειξε ότι ήταν καλύτερο να εισαχθούν προϊόντα φιστικιού σε μωρά σε ηλικία 4 έως 6 μηνών. Για μωρά με έκζεμα, συνιστάται τέσσερις μήνες. Αυτό θα πρέπει να έχει τη μορφή φυστικοβούτυρου ή άλλων σνακ φυστικοβούτυρου κατάλληλων για μωρά – όχι ολόκληρα ή σπασμένα φιστίκια. Οι ερευνητές συμβουλεύουν τις μητέρες να θηλάζουν τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του παιδιού τους, καθώς και να εισάγουν τα φιστίκια στη διατροφή τους από τέσσερις έως έξι μήνες.

Παράθυρο ευκαιρίας

Συνολικά, τα δεδομένα διαπίστωσαν ότι η εισαγωγή προϊόντων φιστικιού στη διατροφή όλων των μωρών έως τους έξι μήνες θα μπορούσε να μειώσει την αλλεργία στα φιστίκια σε ολόκληρο τον πληθυσμό έως και 77%. Η αναμονή για την εισαγωγή των προϊόντων από φιστίκια μέχρι την ηλικία των 12 μηνών θα οδηγούσε σε μείωση μόνο κατά 33%. Τα οφέλη από την εισαγωγή προϊόντων φιστικιού στη διατροφή των μωρών μειώνονται καθώς μεγαλώνουν. Αυτό αντικατοπτρίζει την εμπειρία στο Ισραήλ, μια κουλτούρα στην οποία τα προϊόντα φιστικιών είναι συνήθως εισάγεται νωρίς στη διατροφή των βρεφών και η αλλεργία στα φιστίκια είναι σπάνια.

Στοχεύοντας σε όλο τον πληθυσμό

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το μεγαλύτερο όφελος μπορεί να επιτευχθεί εάν στοχευτεί ολόκληρος ο πληθυσμός. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες αλλεργίες εμφανίζονται σε πολλά μωρά χωρίς γνωστούς παράγοντες κινδύνου. Η στόχευση μόνο σε μωρά με σοβαρό έκζεμα θα μείωνε μόνο την αλλεργία στα φιστίκια στον πληθυσμό κατά λιγότερο από πέντε τοις εκατό.

Τα ευρήματα παρέχουν στοιχεία για συστάσεις στις πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες για την αλλεργία στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Αυτές οι συστάσεις προτείνουν την έγκαιρη εισαγωγή προϊόντων φιστικιού για όλα τα βρέφη, με βάση μια παρέκταση προηγουμένως δημοσιευμένων δεδομένων από τις μελέτες LEAP και EAT που πραγματοποιήθηκαν στο King’s College του Λονδίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες μπάλες από φυστικοβούτυρο γεμάτες ενέργεια

Από τι φτιάχνεται το ταχίνι και γιατί έχει διατροφική αξία;

Η εποχή των αλλεργιών γίνεται μεγαλύτερη λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ποια είναι τα συμπτώματα των διατροφικών διαταραχών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon