Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλλεργίες: Τα φιστίκια στη βρεφική διατροφή μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο

Αλλεργίες: Τα φιστίκια στη βρεφική διατροφή μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο

Αλλεργίες: Η αλλεργία στα φιστίκια θα μπορούσε να πέσει κατά 77% εάν τα προϊόντα από φιστίκια προστεθούν στη διατροφή όλων των μωρών σε ηλικία τεσσάρων έως έξι μηνών.

Η αλλεργία στα φιστίκια θα μπορούσε να πέσει κατά 77% εάν τα προϊόντα από φιστίκια προστεθούν στη διατροφή όλων των μωρών σε ηλικία τεσσάρων έως έξι μηνών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, του Kings College του Λονδίνου και του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Υγείας και Φροντίδας. Η αλλεργία στα φιστίκια έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Τώρα επηρεάζει περίπου ένα στα 50 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η κατανάλωση προϊόντων φιστικιού από μικρή ηλικία κατά τη βρεφική ηλικία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αλλεργίας και να βοηθήσει στην αναστροφή αυτής της τάσης. Τώρα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο για να αξιολογήσει την καλύτερη στιγμή για να εισαχθεί το αλλεργιογόνο στη διατροφή των μωρών, εντοπίζοντας ένα σαφές «παράθυρο ευκαιρίας» μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. υγεία.

Μείωση κινδύνου

Οι περισσότερες αλλεργίες στα φιστίκια έχουν ήδη αναπτυχθεί όταν ένα παιδί γίνει ενός έτους. Είναι πιο συχνές σε παιδιά με σοβαρό έκζεμα και αλλεργία στα αυγά. Τα παιδιά μη λευκής εθνότητας είναι επίσης πιο πιθανό να επηρεαστούν. Η μοντελοποιημένη προσέγγιση έδειξε ότι ήταν καλύτερο να εισαχθούν προϊόντα φιστικιού σε μωρά σε ηλικία 4 έως 6 μηνών. Για μωρά με έκζεμα, συνιστάται τέσσερις μήνες. Αυτό θα πρέπει να έχει τη μορφή φυστικοβούτυρου ή άλλων σνακ φυστικοβούτυρου κατάλληλων για μωρά – όχι ολόκληρα ή σπασμένα φιστίκια. Οι ερευνητές συμβουλεύουν τις μητέρες να θηλάζουν τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του παιδιού τους, καθώς και να εισάγουν τα φιστίκια στη διατροφή τους από τέσσερις έως έξι μήνες.

Παράθυρο ευκαιρίας

Συνολικά, τα δεδομένα διαπίστωσαν ότι η εισαγωγή προϊόντων φιστικιού στη διατροφή όλων των μωρών έως τους έξι μήνες θα μπορούσε να μειώσει την αλλεργία στα φιστίκια σε ολόκληρο τον πληθυσμό έως και 77%. Η αναμονή για την εισαγωγή των προϊόντων από φιστίκια μέχρι την ηλικία των 12 μηνών θα οδηγούσε σε μείωση μόνο κατά 33%. Τα οφέλη από την εισαγωγή προϊόντων φιστικιού στη διατροφή των μωρών μειώνονται καθώς μεγαλώνουν. Αυτό αντικατοπτρίζει την εμπειρία στο Ισραήλ, μια κουλτούρα στην οποία τα προϊόντα φιστικιών είναι συνήθως εισάγεται νωρίς στη διατροφή των βρεφών και η αλλεργία στα φιστίκια είναι σπάνια.

Στοχεύοντας σε όλο τον πληθυσμό

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το μεγαλύτερο όφελος μπορεί να επιτευχθεί εάν στοχευτεί ολόκληρος ο πληθυσμός. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες αλλεργίες εμφανίζονται σε πολλά μωρά χωρίς γνωστούς παράγοντες κινδύνου. Η στόχευση μόνο σε μωρά με σοβαρό έκζεμα θα μείωνε μόνο την αλλεργία στα φιστίκια στον πληθυσμό κατά λιγότερο από πέντε τοις εκατό.

Τα ευρήματα παρέχουν στοιχεία για συστάσεις στις πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες για την αλλεργία στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Αυτές οι συστάσεις προτείνουν την έγκαιρη εισαγωγή προϊόντων φιστικιού για όλα τα βρέφη, με βάση μια παρέκταση προηγουμένως δημοσιευμένων δεδομένων από τις μελέτες LEAP και EAT που πραγματοποιήθηκαν στο King’s College του Λονδίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες μπάλες από φυστικοβούτυρο γεμάτες ενέργεια

Από τι φτιάχνεται το ταχίνι και γιατί έχει διατροφική αξία;

Η εποχή των αλλεργιών γίνεται μεγαλύτερη λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ποια είναι τα συμπτώματα των διατροφικών διαταραχών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon