Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλευρόπιτα: Πώς να φτιάξετε μια πεντανόστιμη αλευρόπιτα με σπανάκι και φέτα

Αλευρόπιτα: Πώς να φτιάξετε μια πεντανόστιμη αλευρόπιτα με σπανάκι και φέτα

Αλευρόπιτα: Αυτή η νόστιμη αλευρόπιτα συνδυάζει τις γήινες γεύσεις του σπανακιού με την κρεμώδη, πικάντικη γεύση της φέτας. Τέλεια ως ελαφρύ γεύμα ή απολαυστικό σνακ, αυτή η αλμυρή πίτα ετοιμάζεται εύκολα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει!


Αυτή η νόστιμη αλευρόπιτα συνδυάζει τις γήινες γεύσεις του σπανακιού με την κρεμώδη, πικάντικη γεύση της φέτας. Τέλεια ως ελαφρύ γεύμα ή απολαυστικό σνακ, αυτή η αλμυρή πίτα ετοιμάζεται εύκολα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό (προσαρμόστε όσο χρειάζεται)

Για τη γέμιση:

  • 4 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και ψιλοκομμένο (ή 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο)
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το κρύο, κομμένο σε κύβους βούτυρο και ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας ή ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
    • Προσθέστε σταδιακά κρύο νερό, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο από 1/4 φλιτζάνι. Αποφύγετε να δουλεύετε υπερβολικά τη ζύμη.
    • Πλάθουμε σε δίσκο, τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό.
    • Ρίξτε το σπανάκι (αν το χρησιμοποιείτε φρέσκο) και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο, απλώς θερμαίνετε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
    • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη φέτα, το μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το κρυωμένο μείγμα σπανακιού και ανακατέψτε καλά.
  3. Ψήνουμε στο φουρνο
    • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.
    • Ανοίξτε την παγωμένη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για να χωρέσει ένα ταψί για πίτα 9 ιντσών. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και κόψτε ό,τι περισσεύει.
    • Ρίχνουμε το σπανάκι και τη γέμιση φέτας στην έτοιμη κρούστα απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
    • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει η κρούστα.
  4. Σερβίρισμα:
    • Αφήστε την πίτα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Απολαύστε τη λαχταριστή σας πίτα με σπανακόπιτα και φέτα!

Αυτό το θρεπτικό πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με μια απλή σαλάτα ή με γιαούρτι.  Καλή  όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι πράγματι το μέλι τόσο υγιεινό όσο λένε;

Μια νόστιμη και θρεπτική ανατροπή για τις τηγανίτες με το τυρί Cottage

Είναι οι μπάμιες ένας ισχυρός σύμμαχος για την πρόληψη της οστεοπόρωσης;

Δημιουργικοί τρόποι να εντάξετε περισσότερα λαχανικά στην διατροφή των παιδιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon