Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ.

Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ. Αυτό το πλούσιο και κρεμώδες άλειμμα είναι απίστευτα ευέλικτο, είτε το περιχύνετε με παγωτό, είτε το απλώνετε σε φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα είτε απλά το απολαμβάνετε απευθείας από το βάζο. Φτιαγμένη με μόνο μια χούφτα υλικά, αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια παρακμιακή εμπειρία καραμέλας στη δική σας κουζίνα. Ας δούμε πώς να φτιάξετε αυτό το ακαταμάχητο αλατισμένο άλειμμα καραμέλας που θα γίνει το αγαπημένο σας


Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προσαρμόστε τη γεύση)

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

Ζεσταίνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα υψηλής αντοχής στη θερμότητα ή ξύλινη κουτάλα. Η ζάχαρη θα σχηματίσει σβόλους και τελικά θα λιώσει σε ένα παχύρρευστο υγρό σε κεχριμπαρένιο χρώμα καθώς συνεχίζετε να ανακατεύετε. Προσέξτε να μην το κάψετε. Μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο. Το μείγμα θα φουσκώσει γρήγορα. Ανακατεύουμε το βούτυρο στην καραμέλα μέχρι να λιώσει τελείως, περίπου 2-3 ​​λεπτά.

  • Προσθέστε την κρέμα:

Πολύ αργά, περιχύστε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Να είστε προσεκτικοί καθώς το μείγμα θα σχηματίσει φυσαλίδες.
Αφήστε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το θαλασσινό αλάτι.

  • Ψύξτε και αποθηκεύστε:

Αφήστε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει στην κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά και μετά αδειάστε σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν σφραγίσετε το βάζο. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Η καραμέλα θα πήξει καθώς κρυώνει.

Για πιο παχύρρευστο άλειμμα, σιγοβράζουμε την καραμέλα για λίγα λεπτά παραπάνω πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσαρμόστε την ποσότητα του θαλασσινού αλατιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού και να προσθέσετε κι άλλο αν θέλετε.
Αυτό το αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι τέλειο για να το περιχύνετε με παγωτό, να το αλείφετε σε τοστ ή τηγανίτες, να γεμίζετε κέικ και cupcakes ή απλά να το απολαμβάνετε με το κουτάλι!
Απολαύστε τη σπιτική αλατισμένη καραμέλα σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απολαύστε τον αγαπημένο σας καφέ με το προσωπικό σας άγγιγμα

Η γλυκύτητα της φύσης και η διατροφική απόλαυση

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Ένας γλυκός συνδυασμός σοκολάτας, καραμελών και φιστικιών!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Σολομός με πέστο: Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα

Πρωινά φθινόπωρο: Ιδέες πρωινών για τους κρύους μήνες

Πρωινά φθινόπωρο: Το πρωινό είναι η πιο σημαντική γεύση της ημέρας, και κατά τους κρύους μήνες, είναι ιδανικό να επιλέξετε ζεστά και θρεπτικά γεύματα. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ιδέες για πρωινό

Σάκχαρο: Δύο κουταλιές της σούπας από αυτή την υπερτροφή το ρίχνουν – Τι ώρα πρέπει να την καταναλώνετε 

Η καλύτερη ώρα για να καταναλώσετε την κανέλα είναι το πρωί, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπακαλιάρος με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης

Ο μπακαλιάρος είναι ένα παραδοσιακό ψάρι που συνδυάζεται τέλεια με διάφορες σάλτσες. Αυτή η συνταγή προτείνει μια μοναδική παρασκευή με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις.

Τρουφάκια Oreo: Πεντανόστιμα τρουφάκια με μόλις 3 υλικά

Τρουφάκια Oreo: Τα τρουφάκια Oreo είναι μια υπέροχη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε γλυκά με σοκολάτα και μπισκότα Oreo. Αυτά τα μικρά τρουφάκια είναι γεμάτα γεύση και συνδυάζουν την τραγανότητα των μπισκότων

Σούπα 7 λαχανικών που «ενισχύει την υγεία», ιδανική για να σας ζεστάνει το χειμώνα

Ο χειμώνας  φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστές και θρεπτικές σούπες. Μια υπέροχη επιλογή είναι η σούπα 7 λαχανικών, η οποία δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία μας.

Πραλίνα χωρίς ξηρούς καρπούς: Η ιδανική συνταγή ασφαλής για παιδιά

Πραλίνα χωρίς ξηρούς καρπούς: Η συνταγή για Νουτέλα χωρίς ξηρούς καρπούς μπορεί να είναι ιδανική για όσους έχουν αλλεργία στα ξηρά καρπούς ή για εκείνους που προτιμούν μια πιο ελαφριά εκδοχή της αγαπημένης αλειφής σοκολάτας

Close Icon