Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ.


Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ. Αυτό το πλούσιο και κρεμώδες άλειμμα είναι απίστευτα ευέλικτο, είτε το περιχύνετε με παγωτό, είτε το απλώνετε σε φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα είτε απλά το απολαμβάνετε απευθείας από το βάζο. Φτιαγμένη με μόνο μια χούφτα υλικά, αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια παρακμιακή εμπειρία καραμέλας στη δική σας κουζίνα. Ας δούμε πώς να φτιάξετε αυτό το ακαταμάχητο αλατισμένο άλειμμα καραμέλας που θα γίνει το αγαπημένο σας

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προσαρμόστε τη γεύση)

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

Ζεσταίνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα υψηλής αντοχής στη θερμότητα ή ξύλινη κουτάλα. Η ζάχαρη θα σχηματίσει σβόλους και τελικά θα λιώσει σε ένα παχύρρευστο υγρό σε κεχριμπαρένιο χρώμα καθώς συνεχίζετε να ανακατεύετε. Προσέξτε να μην το κάψετε. Μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο. Το μείγμα θα φουσκώσει γρήγορα. Ανακατεύουμε το βούτυρο στην καραμέλα μέχρι να λιώσει τελείως, περίπου 2-3 ​​λεπτά.

  • Προσθέστε την κρέμα:

Πολύ αργά, περιχύστε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Να είστε προσεκτικοί καθώς το μείγμα θα σχηματίσει φυσαλίδες.
Αφήστε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το θαλασσινό αλάτι.

  • Ψύξτε και αποθηκεύστε:

Αφήστε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει στην κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά και μετά αδειάστε σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν σφραγίσετε το βάζο. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Η καραμέλα θα πήξει καθώς κρυώνει.

Για πιο παχύρρευστο άλειμμα, σιγοβράζουμε την καραμέλα για λίγα λεπτά παραπάνω πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσαρμόστε την ποσότητα του θαλασσινού αλατιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού και να προσθέσετε κι άλλο αν θέλετε.
Αυτό το αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι τέλειο για να το περιχύνετε με παγωτό, να το αλείφετε σε τοστ ή τηγανίτες, να γεμίζετε κέικ και cupcakes ή απλά να το απολαμβάνετε με το κουτάλι!
Απολαύστε τη σπιτική αλατισμένη καραμέλα σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απολαύστε τον αγαπημένο σας καφέ με το προσωπικό σας άγγιγμα

Η γλυκύτητα της φύσης και η διατροφική απόλαυση

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Ένας γλυκός συνδυασμός σοκολάτας, καραμελών και φιστικιών!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Close Icon