Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ.


Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ. Αυτό το πλούσιο και κρεμώδες άλειμμα είναι απίστευτα ευέλικτο, είτε το περιχύνετε με παγωτό, είτε το απλώνετε σε φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα είτε απλά το απολαμβάνετε απευθείας από το βάζο. Φτιαγμένη με μόνο μια χούφτα υλικά, αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια παρακμιακή εμπειρία καραμέλας στη δική σας κουζίνα. Ας δούμε πώς να φτιάξετε αυτό το ακαταμάχητο αλατισμένο άλειμμα καραμέλας που θα γίνει το αγαπημένο σας

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προσαρμόστε τη γεύση)

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

Ζεσταίνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα υψηλής αντοχής στη θερμότητα ή ξύλινη κουτάλα. Η ζάχαρη θα σχηματίσει σβόλους και τελικά θα λιώσει σε ένα παχύρρευστο υγρό σε κεχριμπαρένιο χρώμα καθώς συνεχίζετε να ανακατεύετε. Προσέξτε να μην το κάψετε. Μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο. Το μείγμα θα φουσκώσει γρήγορα. Ανακατεύουμε το βούτυρο στην καραμέλα μέχρι να λιώσει τελείως, περίπου 2-3 ​​λεπτά.

  • Προσθέστε την κρέμα:

Πολύ αργά, περιχύστε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Να είστε προσεκτικοί καθώς το μείγμα θα σχηματίσει φυσαλίδες.
Αφήστε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το θαλασσινό αλάτι.

  • Ψύξτε και αποθηκεύστε:

Αφήστε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει στην κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά και μετά αδειάστε σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν σφραγίσετε το βάζο. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Η καραμέλα θα πήξει καθώς κρυώνει.

Για πιο παχύρρευστο άλειμμα, σιγοβράζουμε την καραμέλα για λίγα λεπτά παραπάνω πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσαρμόστε την ποσότητα του θαλασσινού αλατιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού και να προσθέσετε κι άλλο αν θέλετε.
Αυτό το αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι τέλειο για να το περιχύνετε με παγωτό, να το αλείφετε σε τοστ ή τηγανίτες, να γεμίζετε κέικ και cupcakes ή απλά να το απολαμβάνετε με το κουτάλι!
Απολαύστε τη σπιτική αλατισμένη καραμέλα σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απολαύστε τον αγαπημένο σας καφέ με το προσωπικό σας άγγιγμα

Η γλυκύτητα της φύσης και η διατροφική απόλαυση

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Ένας γλυκός συνδυασμός σοκολάτας, καραμελών και φιστικιών!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Πώς να το σώσετε! 

Μερικές φορές, η προσθήκη οξέος μπορεί να αναδείξει τις γεύσεις και να μειώσει την αίσθηση της καυτεράδας. Δοκιμάστε να προσθέσετε χυμό λεμονιού ή ξίδι. Αυτό μπορεί να δώσει μια φρεσκάδα στο πιάτο και να το κάνει πιο ισορροπημένο.

Ένα φυσικό σνακ που μπορεί να ενισχύσει την πεπτική υγεία.

Ηλιόσποροι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, υποστηρίζουν την καλή πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και διατηρούν την υγεία του εντέρου.

Η μέθοδος του πιάτου και πώς να την εφαρμόσεις στη διατροφή σου 

Το ένα τέταρτο του πιάτου σου θα πρέπει να είναι αφιερωμένο σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, φακές ή tofu. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών.

Πώς ο άνηθος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Άνηθος: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιλιπιδικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL και των τριγλυκεριδίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού» 

Φακές με ρύζι: Οι φακές και το ρύζι μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολες μέρες. Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μπαχαρικά, προσφέροντας ποικιλία και γεύση.

3 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα

Πρωτεΐνη: Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης στα γεύματα είναι σημαντική για τη μυϊκή ανάπτυξη, την αποκατάσταση και τη γενική υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά μας,

Το ιδανικό γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Red velvet Brownies: Τα Red Velvet Brownies είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση του red velvet κέικ. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο πάρτι ή γιορτή

Close Icon