Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ.



Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ. Αυτό το πλούσιο και κρεμώδες άλειμμα είναι απίστευτα ευέλικτο, είτε το περιχύνετε με παγωτό, είτε το απλώνετε σε φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα είτε απλά το απολαμβάνετε απευθείας από το βάζο. Φτιαγμένη με μόνο μια χούφτα υλικά, αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια παρακμιακή εμπειρία καραμέλας στη δική σας κουζίνα. Ας δούμε πώς να φτιάξετε αυτό το ακαταμάχητο αλατισμένο άλειμμα καραμέλας που θα γίνει το αγαπημένο σας


Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προσαρμόστε τη γεύση)

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

Ζεσταίνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα υψηλής αντοχής στη θερμότητα ή ξύλινη κουτάλα. Η ζάχαρη θα σχηματίσει σβόλους και τελικά θα λιώσει σε ένα παχύρρευστο υγρό σε κεχριμπαρένιο χρώμα καθώς συνεχίζετε να ανακατεύετε. Προσέξτε να μην το κάψετε. Μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο. Το μείγμα θα φουσκώσει γρήγορα. Ανακατεύουμε το βούτυρο στην καραμέλα μέχρι να λιώσει τελείως, περίπου 2-3 ​​λεπτά.

  • Προσθέστε την κρέμα:

Πολύ αργά, περιχύστε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Να είστε προσεκτικοί καθώς το μείγμα θα σχηματίσει φυσαλίδες.
Αφήστε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το θαλασσινό αλάτι.

  • Ψύξτε και αποθηκεύστε:

Αφήστε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει στην κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά και μετά αδειάστε σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν σφραγίσετε το βάζο. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Η καραμέλα θα πήξει καθώς κρυώνει.

Για πιο παχύρρευστο άλειμμα, σιγοβράζουμε την καραμέλα για λίγα λεπτά παραπάνω πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσαρμόστε την ποσότητα του θαλασσινού αλατιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού και να προσθέσετε κι άλλο αν θέλετε.
Αυτό το αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι τέλειο για να το περιχύνετε με παγωτό, να το αλείφετε σε τοστ ή τηγανίτες, να γεμίζετε κέικ και cupcakes ή απλά να το απολαμβάνετε με το κουτάλι!
Απολαύστε τη σπιτική αλατισμένη καραμέλα σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απολαύστε τον αγαπημένο σας καφέ με το προσωπικό σας άγγιγμα

Η γλυκύτητα της φύσης και η διατροφική απόλαυση

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Ένας γλυκός συνδυασμός σοκολάτας, καραμελών και φιστικιών!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon