Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό γλύκισμα για κάθε ώρα είναι το άλειμα αλατισμένης καραμέλας

Αλατισμένη καραμέλα: Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ.

Απολαυστικό, βελούδινο και με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και αλμυρής, το σπιτικό αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι μια απολαυστική απόλαυση που απογειώνει κάθε επιδόρπιο ή σνακ. Αυτό το πλούσιο και κρεμώδες άλειμμα είναι απίστευτα ευέλικτο, είτε το περιχύνετε με παγωτό, είτε το απλώνετε σε φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα είτε απλά το απολαμβάνετε απευθείας από το βάζο. Φτιαγμένη με μόνο μια χούφτα υλικά, αυτή η συνταγή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια παρακμιακή εμπειρία καραμέλας στη δική σας κουζίνα. Ας δούμε πώς να φτιάξετε αυτό το ακαταμάχητο αλατισμένο άλειμμα καραμέλας που θα γίνει το αγαπημένο σας

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προσαρμόστε τη γεύση)

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

Ζεσταίνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα υψηλής αντοχής στη θερμότητα ή ξύλινη κουτάλα. Η ζάχαρη θα σχηματίσει σβόλους και τελικά θα λιώσει σε ένα παχύρρευστο υγρό σε κεχριμπαρένιο χρώμα καθώς συνεχίζετε να ανακατεύετε. Προσέξτε να μην το κάψετε. Μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο. Το μείγμα θα φουσκώσει γρήγορα. Ανακατεύουμε το βούτυρο στην καραμέλα μέχρι να λιώσει τελείως, περίπου 2-3 ​​λεπτά.

  • Προσθέστε την κρέμα:

Πολύ αργά, περιχύστε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Να είστε προσεκτικοί καθώς το μείγμα θα σχηματίσει φυσαλίδες.
Αφήστε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το θαλασσινό αλάτι.

  • Ψύξτε και αποθηκεύστε:

Αφήστε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει στην κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά και μετά αδειάστε σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου πριν σφραγίσετε το βάζο. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Η καραμέλα θα πήξει καθώς κρυώνει.

Για πιο παχύρρευστο άλειμμα, σιγοβράζουμε την καραμέλα για λίγα λεπτά παραπάνω πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσαρμόστε την ποσότητα του θαλασσινού αλατιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού και να προσθέσετε κι άλλο αν θέλετε.
Αυτό το αλατισμένο άλειμμα καραμέλας είναι τέλειο για να το περιχύνετε με παγωτό, να το αλείφετε σε τοστ ή τηγανίτες, να γεμίζετε κέικ και cupcakes ή απλά να το απολαμβάνετε με το κουτάλι!
Απολαύστε τη σπιτική αλατισμένη καραμέλα σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απολαύστε τον αγαπημένο σας καφέ με το προσωπικό σας άγγιγμα

Η γλυκύτητα της φύσης και η διατροφική απόλαυση

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Ένας γλυκός συνδυασμός σοκολάτας, καραμελών και φιστικιών!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2;

Ελαιόλαδο: Βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειώνοντας τη φλεγμονή και σταθεροποιώντας τα επίπεδα γλυκόζης, το ελαιόλαδο μπορεί να προάγει την υγεία και να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Δίαιτα με σαρδέλες: Πώς επηρεάζει την καρδιά και τα οστά;

Δίαιτα με σαρδέλες: Η δίαιτα με σαρδέλες, μια διατροφική στρατηγική που επικεντρώνεται στην κατανάλωση σαρδελών σχεδόν σε κάθε γεύμα, κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα λόγω των δυνητικών οφελών της για την υγεία.

Πώς ο εγκέφαλος χωρίζει το γεύμα σε φάσεις

Δομή γεύματος: Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν δώσει συναρπαστικές γνώσεις για το πώς ο εγκέφαλος επεξεργάζεται ένα γεύμα, αποκαλύπτοντας ότι η διατροφική εμπειρία χωρίζεται σε διακριτές φάσεις.

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται στους παιδικούς σταθμούς

Στοιχεία για τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης, αλλά και την τήρηση των συστάσεων το προηγούμενο διάστημα δίνει εγκύκλιος για τη διατροφή των παιδιών στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

5+1 συνήθειες που πρέπει να καθιερώσετε κάθε πρωί για ρυθμισμένο σάκχαρο

Στους υγιείς ενήλικες άνω των 19 ετών, φυσιολογικό θεωρείται το σάκχαρο νηστείας (δηλαδή, μετά το πρωινό ξύπνημα) όταν είναι κάτω από 100 mg/dl, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη (ADA).

Λίπος στο συκώτι: 5+1 τρόφιμα που το αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά

Λίπος στο συκώτι: Η λιπώδης διήθηση του ήπατος (λιπώδες ήπαρ) είναι μια κατάσταση κατά την οποία το λίπος συσσωρεύεται στο συκώτι, επηρεάζοντας τη λειτουργία του. Η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του λίπους

Close Icon