Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλάτι: Πώς να φτιάξετε φρέσκο ​​θαλασσινό αλάτι

Αλάτι: Πώς να φτιάξετε φρέσκο ​​θαλασσινό αλάτι

Αλάτι: Με αυτά τα εύκολα βήματα μπορείτε να φέρετε το θαλασσινό αλάτι στο σπίτι σας.


Είτε περπατάτε στην άμμο στο Μάουι, στη Μαγιόρκα ή στο Μέιν, κάθε ωκεάνιο περιβάλλον έχει τη δική του γεύση, η ουσία της οποίας μπορεί να αποσταχθεί, κυριολεκτικά, σε αλάτι. Το αλάτι στο θαλασσινό νερό αρωματίζεται από το μοναδικό μείγμα θαλάσσιων πλασμάτων, υδρόβιων φυτών και γεωλογίας, με περαιτέρω αποχρώσεις από τις εποχιακές και κλιματικές δυνάμεις. Το να φέρετε αυτές τις γεύσεις στο σπίτι στο τραπέζι του δείπνου είναι εκπληκτικά απλό.

Πού να συλλέξετε το θαλασσινό νερό

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά μην επιχειρήσετε να συλλέξετε αλάτι από νερά κοντά σε εγκαταστάσεις λυμάτων, πυρηνικούς αντιδραστήρες και βιομηχανικές ζώνες. Το αστικό αλάτι μάλλον δεν είναι το terroir που αναζητάτε. Αντίθετα, μαζέψτε το από παρθένες περιοχές όπου το νερό είναι καθαρό. Ομοίως, για να αποφύγετε την υπερβολική άμμο, τα υπολείμματα αντηλιακού και διάφορα ακατάλληλα πράγματα που καταλήγουν στο νερό σε δημοφιλείς παραλίες, βγείτε όσο πιο άνετα μπορείτε από την ακτή για να μαζέψετε το νερό (ακόμα καλύτερα, μαζέψτε το από βάρκα).

Από τον ωκεανό στην κουζίνα


Ένα γαλόνι νερού αποδίδει οπουδήποτε από μισό φλιτζάνι έως ένα γεμάτο φλιτζάνι αλάτι, ανάλογα με την αλατότητά του. Σχεδόν κάθε δοχείο μπορεί να κάνει, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών κανατών, γυάλινων μπουκαλιών και ψυκτών. Μόλις έχετε το νερό, αφήστε το να καθίσει ανενόχλητο για αρκετές ημέρες σε δροσερό μέρος, έτσι ώστε τυχόν άμμος ή ίζημα να επιπλέει στον πυθμένα. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, φιλτράροντας το νερό μέσα από πολλά στρώματα υφάσματος, αλλά θα χάσετε λίγο από το αλάτι με αυτόν τον τρόπο.

Εξαγωγή αλατιού


Το επόμενο βήμα είναι να ζεστάνετε το νερό στη σόμπα για να το αφήσετε να εξατμιστεί αργά (μια μεγάλη κατσαρόλα κονσερβοποίησης είναι ιδανική για αυτό το σκοπό). Για να αποφύγετε να διαταραχθεί το ίζημα στο κάτω μέρος, χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό σωλήνα για να σιφωνίσετε το νερό μέσα στην κατσαρόλα και να αφήσετε μια ίντσα νερό. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, φροντίζοντας το νερό να παραμείνει κάτω από το σημείο βρασμού. Ανάλογα με την ποσότητα του νερού, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες ή και μέρες μέχρι να ψηθεί σε αλμυρό πολτό. Για να αποφύγετε το κάψιμο, αποσύρετε από τη φωτιά όταν έχει μείνει μόνο μια ίντσα νερό στην κατσαρόλα.

Τελευταία βήματα

Εάν έχετε ένα ηλιόλουστο μέρος χωρίς έντομα (για παράδειγμα, ένα μεγάλο παράθυρο ή μια βεράντα με σήτα), μοιράστε τον αλμυρό πολτό σε ρηχά ταψιά για να αφήσετε το υπόλοιπο νερό να εξατμιστεί. Εναλλακτικά, βάζετε τα ταψιά στο φούρνο στη χαμηλότερη ρύθμιση. Για την πιο αγνή γεύση, εξατμίστε το τελευταίο κομμάτι υγρασίας χωρίς άμεση θερμότητα κρεμώντας το αλάτι σε μια υφασμάτινη σακούλα για λίγες μέρες. Τρίψτε όπως θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο αλάτι είναι πιο υγιεινό για τον οργανισμό μας;

Απολυμάνετε τα piercing σας με θαλασσινό αλάτι

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Scrub με αλάτι

Πώς χρησιμοποιείται το θαλασσινό αλάτι ως συντηρητικό τροφίμων;

Πώς χρησιμοποιείτε το Spray με θαλασσινό αλάτι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon