Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Είναι τυπικό πιάτο της Ιταλίας, αλλά η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού.



Οι παπαρδέλες με αγριογούρουνο είναι ένα ρουστίκ πιάτο με έντονη γεύση. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε για όλες τις περιστάσεις, από τις αργίες μέχρι το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής. Είναι τυπικό πιάτο της Ιταλίας, αλλά η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού. Ο βασικός πρωταγωνιστής της συνταγής είναι οι παπαρδέλες που μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκες έτοιμες ή να ετοιμάσουμε στο σπίτι. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι παραμένουν ζουμερές και με το μεγάλο σχήμα τους διατηρούν τα καρυκεύματα. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι το αγριογούρουνο το οποίο χρειάζεται πολύ ψήσιμο σε ήπια φωτιά για να γίνει τέλειο. Έπειτα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά και να τα σερβίρουμε με το αγριογούρουνο ωραία και αχνιστά. Σας ανοίξαμε την όρεξη; Ας δούμε αναλυτικά πώς να μαγειρέψουμε τις παπαρδέλες με αγριογούρουνο.

 


Υλικά

  • 400 γρ παπαρδέλες
  • 450 γρ. αγριογούρουνο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 1 γαρύφαλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • να δοκιμάσω
  • ψιλό αλάτι

Για τη μαρινάδα

  • ½ καρότο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 500 ml ερυθρό κρασί
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το μισό καθαρισμένο καρότο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε επίσης το κρέας σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με τα λαχανικά σε ένα μπολ. Τα καλύπτουμε όλα με κρασί και μετά με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Χοντροκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε με τον επεξεργαστή τροφίμων. Μόλις περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, αφαιρούμε τα λαχανικά και στραγγίζουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με λίγο λάδι και το σκόρδο ολόκληρο και μετά προσθέτουμε το κρέας και τα μυρωδικά και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί απαλά για περίπου 3 ώρες, αλατίζοντας αν χρειαστεί. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το αγριογούρουνο και σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι.

 

Συμβουλές

Αν δεν έχουμε παπαρδέλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη ποικιλία ζυμαρικών. Μια έξυπνη ιδέα θα μπορούσε να είναι να ετοιμάσετε το αγριογούρουνο με σάλτσα σε αφθονία, ώστε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του με τα ζυμαρικά και το υπόλοιπο να το φάτε σαν στιφάδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Επιλογές που κάθε γονέας πρέπει να συμπεριλάβει στη διατροφή του παιδιού του στις εξετάσεις

Πώς μπορείτε να τρώτε περισσότερο χωρίς να παίρνετε βάρος;

Ποιες υπερτροφές ενδείκνυνται για γυναίκες άνω των 40 ετών;

Stevia: Ένα φυσικό γλυκαντικό για υγεία και νοστιμιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon