Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Είναι τυπικό πιάτο της Ιταλίας, αλλά η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού.


Οι παπαρδέλες με αγριογούρουνο είναι ένα ρουστίκ πιάτο με έντονη γεύση. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε για όλες τις περιστάσεις, από τις αργίες μέχρι το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής. Είναι τυπικό πιάτο της Ιταλίας, αλλά η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού. Ο βασικός πρωταγωνιστής της συνταγής είναι οι παπαρδέλες που μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκες έτοιμες ή να ετοιμάσουμε στο σπίτι. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι παραμένουν ζουμερές και με το μεγάλο σχήμα τους διατηρούν τα καρυκεύματα. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι το αγριογούρουνο το οποίο χρειάζεται πολύ ψήσιμο σε ήπια φωτιά για να γίνει τέλειο. Έπειτα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά και να τα σερβίρουμε με το αγριογούρουνο ωραία και αχνιστά. Σας ανοίξαμε την όρεξη; Ας δούμε αναλυτικά πώς να μαγειρέψουμε τις παπαρδέλες με αγριογούρουνο.

 

Υλικά

  • 400 γρ παπαρδέλες
  • 450 γρ. αγριογούρουνο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 1 γαρύφαλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • να δοκιμάσω
  • ψιλό αλάτι

Για τη μαρινάδα

  • ½ καρότο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 500 ml ερυθρό κρασί
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το μισό καθαρισμένο καρότο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε επίσης το κρέας σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με τα λαχανικά σε ένα μπολ. Τα καλύπτουμε όλα με κρασί και μετά με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Χοντροκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε με τον επεξεργαστή τροφίμων. Μόλις περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, αφαιρούμε τα λαχανικά και στραγγίζουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με λίγο λάδι και το σκόρδο ολόκληρο και μετά προσθέτουμε το κρέας και τα μυρωδικά και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί απαλά για περίπου 3 ώρες, αλατίζοντας αν χρειαστεί. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το αγριογούρουνο και σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι.

 

Συμβουλές

Αν δεν έχουμε παπαρδέλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη ποικιλία ζυμαρικών. Μια έξυπνη ιδέα θα μπορούσε να είναι να ετοιμάσετε το αγριογούρουνο με σάλτσα σε αφθονία, ώστε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του με τα ζυμαρικά και το υπόλοιπο να το φάτε σαν στιφάδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Επιλογές που κάθε γονέας πρέπει να συμπεριλάβει στη διατροφή του παιδιού του στις εξετάσεις

Πώς μπορείτε να τρώτε περισσότερο χωρίς να παίρνετε βάρος;

Ποιες υπερτροφές ενδείκνυνται για γυναίκες άνω των 40 ετών;

Stevia: Ένα φυσικό γλυκαντικό για υγεία και νοστιμιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη του γάλακτος με τζίντζερ τον χειμώνα

Γάλα τζίντζερ: Η κατανάλωση γάλακτος τζίντζερ το χειμώνα είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βελτιώσουμε την πέψη και να χαρίσουμε στο σώμα μας ζεστασιά και χαλάρωση.

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Ένας θησαυρός υγείας για τη γυναίκα

Σουσάμι: Από την ενδυνάμωση των οστών και την ορμονική ισορροπία μέχρι τη φυσική ομορφιά, η δύναμή του αξίζει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας.

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Close Icon