Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Αγριογούρουνο παπαρδέλες: Είναι τυπικό πιάτο της Ιταλίας, αλλά η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού.


Οι παπαρδέλες με αγριογούρουνο είναι ένα ρουστίκ πιάτο με έντονη γεύση. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε για όλες τις περιστάσεις, από τις αργίες μέχρι το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής. Είναι τυπικό πιάτο της Ιταλίας, αλλά η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού. Ο βασικός πρωταγωνιστής της συνταγής είναι οι παπαρδέλες που μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκες έτοιμες ή να ετοιμάσουμε στο σπίτι. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι παραμένουν ζουμερές και με το μεγάλο σχήμα τους διατηρούν τα καρυκεύματα. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι το αγριογούρουνο το οποίο χρειάζεται πολύ ψήσιμο σε ήπια φωτιά για να γίνει τέλειο. Έπειτα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά και να τα σερβίρουμε με το αγριογούρουνο ωραία και αχνιστά. Σας ανοίξαμε την όρεξη; Ας δούμε αναλυτικά πώς να μαγειρέψουμε τις παπαρδέλες με αγριογούρουνο.

 

Υλικά

  • 400 γρ παπαρδέλες
  • 450 γρ. αγριογούρουνο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 1 γαρύφαλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • να δοκιμάσω
  • ψιλό αλάτι

Για τη μαρινάδα

  • ½ καρότο
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 500 ml ερυθρό κρασί
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το μισό καθαρισμένο καρότο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε επίσης το κρέας σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με τα λαχανικά σε ένα μπολ. Τα καλύπτουμε όλα με κρασί και μετά με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Χοντροκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε με τον επεξεργαστή τροφίμων. Μόλις περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, αφαιρούμε τα λαχανικά και στραγγίζουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με λίγο λάδι και το σκόρδο ολόκληρο και μετά προσθέτουμε το κρέας και τα μυρωδικά και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί απαλά για περίπου 3 ώρες, αλατίζοντας αν χρειαστεί. Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το αγριογούρουνο και σερβίρουμε με λίγο ωμό λάδι.

 

Συμβουλές

Αν δεν έχουμε παπαρδέλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη ποικιλία ζυμαρικών. Μια έξυπνη ιδέα θα μπορούσε να είναι να ετοιμάσετε το αγριογούρουνο με σάλτσα σε αφθονία, ώστε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του με τα ζυμαρικά και το υπόλοιπο να το φάτε σαν στιφάδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Επιλογές που κάθε γονέας πρέπει να συμπεριλάβει στη διατροφή του παιδιού του στις εξετάσεις

Πώς μπορείτε να τρώτε περισσότερο χωρίς να παίρνετε βάρος;

Ποιες υπερτροφές ενδείκνυνται για γυναίκες άνω των 40 ετών;

Stevia: Ένα φυσικό γλυκαντικό για υγεία και νοστιμιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon