Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αγκινάρες: Ψητές αγκινάρες με πολλά μυρωδικά!

Αγκινάρες: Ψητές αγκινάρες με πολλά μυρωδικά!

Αγκινάρες: Είναι αλήθεια ότι οι αγκινάρες δεν αποτελούν το αγαπημένο λαχανικό για όλους. Ωστόσο, μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας χρησιμοποιώντας πολλά μυρωδικά και μια νόστιμη βινεγκρέτ!



Ψάχνετε να βρείτε τρόπο να μαγειρέψτε τις αγκινάρες σας; Επιλέξτε να κάνετε αυτήν την εύκολη και υγιεινή συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Είναι αλήθεια ότι οι αγκινάρες δεν αποτελούν το αγαπημένο λαχανικό για όλους. Ωστόσο, μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας χρησιμοποιώντας πολλά μυρωδικά και μια νόστιμη βινεγκρέτ!


Επιλέξτε αγκινάρες για το μεσημεριανό σας

Συστατικά συνταγής:

3 μεγάλες αγκινάρες
3 κσ χυμό λεμονιού
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 μικρό ασκαλώνιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Τυρί φέτα θρυμματισμένη για γεύση

Για τη βινεγκρέτ:

Ίδιες 6 σκελίδες σκόρδο ψημένες νωρίτερα με την αγκινάρα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Για να καθαρίσετε τις αγκινάρες, πρώτα κόψτε το στέλεχος/κοτσάνι. Ξεφλουδίστε τα σκληρά εξωτερικά στρώματα με το χέρι. Όταν φτάσετε στα πιο μαλακά στρώματα, χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε περίπου ¾ ίντσες από την κορυφή. Τώρα, κόψτε την αγκινάρα στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το εσωτερικό της αγκινάρας. Μία αγκινάρα μισή και καθαρισμένη και δύο ολόκληρες αγκινάρες δίπλα Καθώς καθαρίζετε το εσωτερικό κάθε μισού αγκινάρας, προσθέστε αμέσως ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού για να καλύψετε την επιφάνεια για να αποτρέψετε τον αποχρωματισμό της αγκινάρας.
Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε κάθε μισή αγκινάρα σε ένα κομμάτι λαδωμένο αλουμινόχαρτο που είναι αρκετά μεγάλο για να διπλωθεί.
Αλατοπιπερώνετε τις αγκινάρες και βάζετε 1 σκελίδα σκόρδο στο κέντρο κάθε μισής αγκινάρας. Περιχύστε γενναιόδωρα με ποιοτικό ελαιόλαδο (είναι εντάξει αν λίγο από το ελαιόλαδο λιμνάσει στο κέντρο ή ξεχειλίσει πάνω στο αλουμινόχαρτο). Κλείστε το αλουμινόχαρτο γύρω από τις αγκινάρες.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Ανοίξτε προσεκτικά τις θήκες από αλουμινόχαρτο χρησιμοποιώντας λαβίδες. Αφαιρέστε το ψητό σκόρδο από το κέντρο της αγκινάρας και κλείστε τα αλουμινόχαρτα μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αφήστε το σκόρδο να κρυώσει.
Στο μπολ ενός μικρού κουζινομηχανή προσθέστε το ψητό σκόρδο με τα υπόλοιπα υλικά της βινεγκρέτ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
Αφαιρέστε τις αγκινάρες από το αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε γενναιόδωρα τη ψημένη βινεγκρέτ σκόρδου-άνηθου. Από πάνω βάλτε ασκαλώνια, κάπαρη και θρυμματισμένη φέτα.

Απολαύστε!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί να ρυθμιστεί το σάκχαρο με τη μεσογειακή διατροφή;

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Ιδέες γευμάτων για υγιεινή διατροφή χωρίς άμυλο

Γιατί να εντάξεις την αγκινάρα στη διατροφή σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon