Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αγκινάρες au gratin: Πώς να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό;

Αγκινάρες au gratin: Πώς να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό;

Αυτή η συνταγή για αγκινάρες au gratin είναι ένα νόστιμο και κομψό πιάτο που είναι τέλειο για ένα ιδιαίτερο γεύμα ή γιορτή. Η κρεμώδης σάλτσα και η τραγανή επικάλυψη συμπληρώνουν τέλεια τις τρυφερές αγκινάρες.


Αυτή η συνταγή για αγκινάρες au gratin είναι ένα νόστιμο και κομψό πιάτο που είναι τέλειο για ένα ιδιαίτερο γεύμα ή γιορτή. Η κρεμώδης σάλτσα και η τραγανή επικάλυψη συμπληρώνουν τέλεια τις τρυφερές αγκινάρες.

       Συστατικά:

  • 4 αγκινάρες
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

  1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις αγκινάρες. Κόψτε το στέλεχος και αφαιρέστε τυχόν σκληρά εξωτερικά φύλλα. Κόψτε το πάνω τρίτο των αγκινάρων και χρησιμοποιήστε ψαλίδι κουζίνας για να κόψετε τα αιχμηρά σημεία από τα υπόλοιπα φύλλα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το θολό τσοκ από το κέντρο της αγκινάρας.
  2. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέστε τις αγκινάρες και μαγειρέψτε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις αγκινάρες από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
  4. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χρυσαφί. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα με μοσχοκάρυδο.
  6. Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίστε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα, ακολουθούμενη από την τριμμένη φρυγανιά.
  7. Ψήνετε τις αγκινάρες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να ροδίσει.
  8. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Σερβίρετε αυτό το πιάτο ως συνοδευτικό ή ως κύριο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τις γαστρονομικές σας ικανότητες.  Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με luncheon meat

Σταφύλια: Πολύτιμα για την υγεία και με υπέροχη γεύση

Μια υπέροχη συνταγή με παγωμένη μους σοκολάτας

Μια Έκρηξη Γεύσεων και Αρώματος μέσα από την Μοναδική γεύση του Φαλάφελ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon