Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αγκινάρες au gratin: Πώς να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό;

Αγκινάρες au gratin: Πώς να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό;

Αυτή η συνταγή για αγκινάρες au gratin είναι ένα νόστιμο και κομψό πιάτο που είναι τέλειο για ένα ιδιαίτερο γεύμα ή γιορτή. Η κρεμώδης σάλτσα και η τραγανή επικάλυψη συμπληρώνουν τέλεια τις τρυφερές αγκινάρες.

Αυτή η συνταγή για αγκινάρες au gratin είναι ένα νόστιμο και κομψό πιάτο που είναι τέλειο για ένα ιδιαίτερο γεύμα ή γιορτή. Η κρεμώδης σάλτσα και η τραγανή επικάλυψη συμπληρώνουν τέλεια τις τρυφερές αγκινάρες.

       Συστατικά:

  • 4 αγκινάρες
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

  1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις αγκινάρες. Κόψτε το στέλεχος και αφαιρέστε τυχόν σκληρά εξωτερικά φύλλα. Κόψτε το πάνω τρίτο των αγκινάρων και χρησιμοποιήστε ψαλίδι κουζίνας για να κόψετε τα αιχμηρά σημεία από τα υπόλοιπα φύλλα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το θολό τσοκ από το κέντρο της αγκινάρας.
  2. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέστε τις αγκινάρες και μαγειρέψτε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις αγκινάρες από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
  4. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χρυσαφί. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα με μοσχοκάρυδο.
  6. Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίστε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα, ακολουθούμενη από την τριμμένη φρυγανιά.
  7. Ψήνετε τις αγκινάρες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να ροδίσει.
  8. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Σερβίρετε αυτό το πιάτο ως συνοδευτικό ή ως κύριο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τις γαστρονομικές σας ικανότητες.  Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με luncheon meat

Σταφύλια: Πολύτιμα για την υγεία και με υπέροχη γεύση

Μια υπέροχη συνταγή με παγωμένη μους σοκολάτας

Μια Έκρηξη Γεύσεων και Αρώματος μέσα από την Μοναδική γεύση του Φαλάφελ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χλωροφύλλη: Η τροφή της αιώνιας νεότητας;

Χλωροφύλλη: Η χλωροφύλλη δεν είναι ένα μαγικό φίλτρο για την αιώνια νιότη. Ωστόσο, τα οφέλη του για την υγεία και η πιθανή συμβολή του στη διατήρηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης το καθιστούν σημαντική προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκιμάστε ένα φλιτζάνι με νερό για να δείτε αν τα αυγά είναι φρέσκα!

Αυγά : Το τεστ με κύπελλο νερού είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγξετε τη φρεσκάδα των αυγών. Είναι γρήγορο, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και μπορεί να σας σώσει από το να φάτε ένα κακό αυγό.

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μανιταρόπιτα;

Μανιταρόπιτα συνταγή: Η μανιταρόπιτα είναι μια αλμυρή απόλαυση που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις των μανιταριών με μια κρεμώδη γέμιση και μια ξεφλουδισμένη κρούστα.

Close Icon