Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

31 Ιουλίου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αβοκάντο

31 Ιουλίου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αβοκάντο

31 Ιουλίου: Το αβοκάντο που κάποτε θεωρούνταν ένα περίεργο χρώμα, με παράξενο σχήμα, ανώμαλο φρούτο που οι άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να κόψουν, παρουσιάστηκε με νέο τρόπο και κανονικοποιήθηκε.


Τα αβοκάντο, ειδικά όταν κόβονται σε φέτες και τοποθετούνται σε τοστ, μπορεί να φαινόταν σαν μόδα στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αλλά, ευτυχώς, είναι εδώ για να μείνουν. Και για να βεβαιωθούν ότι τους δίνεται η προσοχή που τους αξίζει, έχουν τη δική τους μέρα, την Εθνική Ημέρα Αβοκάντο!

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Αβοκάντο

Με καταγωγή από το νότιο-κεντρικό Μεξικό, τα αβοκάντο υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά πιθανότατα δεν καλλιεργήθηκαν μέχρι περίπου το 500 π.Χ. Ακόμη και τότε, η πρώτη αναφορά αυτού του φρούτου στην αγγλική γλώσσα δεν ήταν μέχρι το 1696. Μέχρι το 1871, το αβοκάντο είχε εισαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αναπτύχθηκε ιδιαίτερα καλά στην Καλιφόρνια. Αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος, πάνω από 100 χρόνια, για να γίνουν δημοφιλείς στις ΗΠΑ. Αυτό ήταν πιθανώς επειδή το φρούτο φαινόταν εξωτικό και οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματικά δεν ήξεραν τι να το κάνουν ή πώς να κάνουν τις οικογένειές τους να συμφωνήσουν να το φάνε.

Η βιομηχανία του αβοκάντο είχε δεχθεί μεγάλο χτύπημα μετά την τάση της “διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά” της δεκαετίας του 1980 στις ΗΠΑ, έτσι στη δεκαετία του 1990, η βιομηχανία εργάστηκε σκληρά για να εκπαιδεύσει και να κάνει κάποιο δημιουργικό μάρκετινγκ για τον αμερικανικό πληθυσμό. Η ιδέα ήταν να συσχετιστεί το αβοκάντο με λατινικά πιάτα που έφερναν στα φρούτα περισσότερη προσοχή και η ιδέα λειτούργησε. Το αβοκάντο που κάποτε θεωρούνταν ένα περίεργο χρώμα, με παράξενο σχήμα, ανώμαλο φρούτο που οι άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να κόψουν, παρουσιάστηκε με νέο τρόπο και κανονικοποιήθηκε.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν, οι αξίες των καλλιεργειών αυξήθηκαν και η βιομηχανία αβοκάντο στην Καλιφόρνια αναπτύχθηκε αλματωδώς. Η Εθνική Ημέρα Αβοκάντο γιορτάζεται την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, στην κορύφωση της εποχής του αβοκάντο στην Καλιφόρνια. Αλλά, ευτυχώς, τα αβοκάντο μπορούν συνήθως να βρεθούν στα σούπερ μάρκετ όλο το χρόνο για άτομα που θέλουν να τα φάνε όλες τις εποχές του χρόνου. Η Εθνική Ημέρα Αβοκάντο ιδρύθηκε το 2017 και γιορτάζεται κάθε χρόνο και κερδίζει δημοτικότητα από τότε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα αβοκάντο την ημέρα, τη χοληστερόλη κάνει πέρα!

Η διατροφική αξία του καλαμποκιού είναι ανεκτίμητη!

Φτιάξτε τον πιο νόστιμο και πικάντικο σολομό που έχετε φάει ποτέ!

Παγκόσμια Ημέρα Σούσι: Ιστορία και 5 εκπληκτικές συνταγές για σούσι που πρέπει να δοκιμάσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon