Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

25η Μαρτίου συνταγή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά – το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

25η Μαρτίου συνταγή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά – το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

25η Μαρτίου συνταγή: Σήμερα μαγειρεύουμε παραδοσιακά και φτιάχνουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά, μια υπέροχη συνταγή που τιμά ταυτόχρονα την εθνική μας εορτή και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου!


Τα ψάρια συχνά παραμαγειρεύονται χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Το ίδο γίνεται και την 25η Μαρτίου με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο. Αν όμως μαγειρευτεί είναι απίστευτα νόστιμο. Ταιριάζει άψογα με την σκορδαλιά που συνηθίζουμε να τρώμε μαζί και είναι κάτι που αρέσει επίσης και στα παιδιά. Αυτός η συνταγή μπακαλιάρου είναι ένα από τα πιο εύκολα πιάτα με ψάρι που μπορείτε να φτιάξετε και είναι πεντανόστιμο. Αν βέβαια τον συνοδέψετε και με σκορδαλιά τότε θα το απογειώσετε ακόμα και αν οι άνθρωποι που θα τους το προσφέρετε είναι πολύ επιλεκτικοί. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μόλις 15 λεπτά και ο χρόνος που θα χρειαστείτε για μαγείρεμα είναι 45 λεπτά.

Τα συστατικά είναι πολύ εύκολα και πολλά από αυτά μπορεί να τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. θα χρειαστείτε:

  • 6 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι για πιο ιδιαίτερη γεύση
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500gr φρυγανιά καρυκευμένη

Για την σκορδαλιά θα χρειαστείτε:

  • 750gr πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, χοντρό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 175ml ελαιόλαδο
  • 50ml ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Η παρασκευή τους είναι εξίσου εύκολα και για αρχή θα πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι και τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί, πασπαλίζοντας με αλάτι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο και περάστε τα φιλέτα, κρατώντας το μείγμα βουτύρου που περίσσεψε. Πασπαλίζουμε με την καρυκευμένη φρυγανιά πάνω από τα φιλέτα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου. Ρίξτε τη σάλτσα βουτύρου που έμεινε στα κενά ανάμεσα στα φιλέτα μπακαλιάρου, ώστε να γεμίσει το ταψί και να φαίνονται μόνο οι κορυφές των φιλέτων. Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα και να ροδίσουν τα φιλέτα.

Για να φτιάξετε την σκορδαλιά το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ρίξουμε το αλάτι μέσα στην κατσαρόλα με το νερό και όταν βράσει να προσθέσουμε τις αποφλοιωμένες πατάτες. Έπειτα βάζουμε στο μίξερ το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ταυτόχρονα βάζουμε στο μπολ τις πατάτες αφού τις στεγνώσουμε καλά και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τέλος ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο μίξερ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα. Σερβίρετε και αφήστε τους όλους να παραμιλούν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Εφαρμόστε τα 5 στοιχεία του Feng shui στη διατροφή σας

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon