Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

25η Μαρτίου συνταγή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά – το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

25η Μαρτίου συνταγή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά – το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

25η Μαρτίου συνταγή: Σήμερα μαγειρεύουμε παραδοσιακά και φτιάχνουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά, μια υπέροχη συνταγή που τιμά ταυτόχρονα την εθνική μας εορτή και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου!


Τα ψάρια συχνά παραμαγειρεύονται χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Το ίδο γίνεται και την 25η Μαρτίου με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο. Αν όμως μαγειρευτεί είναι απίστευτα νόστιμο. Ταιριάζει άψογα με την σκορδαλιά που συνηθίζουμε να τρώμε μαζί και είναι κάτι που αρέσει επίσης και στα παιδιά. Αυτός η συνταγή μπακαλιάρου είναι ένα από τα πιο εύκολα πιάτα με ψάρι που μπορείτε να φτιάξετε και είναι πεντανόστιμο. Αν βέβαια τον συνοδέψετε και με σκορδαλιά τότε θα το απογειώσετε ακόμα και αν οι άνθρωποι που θα τους το προσφέρετε είναι πολύ επιλεκτικοί. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μόλις 15 λεπτά και ο χρόνος που θα χρειαστείτε για μαγείρεμα είναι 45 λεπτά.

Τα συστατικά είναι πολύ εύκολα και πολλά από αυτά μπορεί να τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. θα χρειαστείτε:

  • 6 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι για πιο ιδιαίτερη γεύση
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500gr φρυγανιά καρυκευμένη

Για την σκορδαλιά θα χρειαστείτε:

  • 750gr πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, χοντρό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 175ml ελαιόλαδο
  • 50ml ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Η παρασκευή τους είναι εξίσου εύκολα και για αρχή θα πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι και τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί, πασπαλίζοντας με αλάτι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο και περάστε τα φιλέτα, κρατώντας το μείγμα βουτύρου που περίσσεψε. Πασπαλίζουμε με την καρυκευμένη φρυγανιά πάνω από τα φιλέτα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου. Ρίξτε τη σάλτσα βουτύρου που έμεινε στα κενά ανάμεσα στα φιλέτα μπακαλιάρου, ώστε να γεμίσει το ταψί και να φαίνονται μόνο οι κορυφές των φιλέτων. Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα και να ροδίσουν τα φιλέτα.

Για να φτιάξετε την σκορδαλιά το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ρίξουμε το αλάτι μέσα στην κατσαρόλα με το νερό και όταν βράσει να προσθέσουμε τις αποφλοιωμένες πατάτες. Έπειτα βάζουμε στο μίξερ το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ταυτόχρονα βάζουμε στο μπολ τις πατάτες αφού τις στεγνώσουμε καλά και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τέλος ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο μίξερ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα. Σερβίρετε και αφήστε τους όλους να παραμιλούν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Εφαρμόστε τα 5 στοιχεία του Feng shui στη διατροφή σας

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon