Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

25η Μαρτίου συνταγή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά – το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

25η Μαρτίου συνταγή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά – το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

25η Μαρτίου συνταγή: Σήμερα μαγειρεύουμε παραδοσιακά και φτιάχνουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά, μια υπέροχη συνταγή που τιμά ταυτόχρονα την εθνική μας εορτή και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου!


Τα ψάρια συχνά παραμαγειρεύονται χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Το ίδο γίνεται και την 25η Μαρτίου με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο. Αν όμως μαγειρευτεί είναι απίστευτα νόστιμο. Ταιριάζει άψογα με την σκορδαλιά που συνηθίζουμε να τρώμε μαζί και είναι κάτι που αρέσει επίσης και στα παιδιά. Αυτός η συνταγή μπακαλιάρου είναι ένα από τα πιο εύκολα πιάτα με ψάρι που μπορείτε να φτιάξετε και είναι πεντανόστιμο. Αν βέβαια τον συνοδέψετε και με σκορδαλιά τότε θα το απογειώσετε ακόμα και αν οι άνθρωποι που θα τους το προσφέρετε είναι πολύ επιλεκτικοί. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μόλις 15 λεπτά και ο χρόνος που θα χρειαστείτε για μαγείρεμα είναι 45 λεπτά.

Τα συστατικά είναι πολύ εύκολα και πολλά από αυτά μπορεί να τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. θα χρειαστείτε:

  • 6 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι για πιο ιδιαίτερη γεύση
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500gr φρυγανιά καρυκευμένη

Για την σκορδαλιά θα χρειαστείτε:

  • 750gr πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, χοντρό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 175ml ελαιόλαδο
  • 50ml ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Η παρασκευή τους είναι εξίσου εύκολα και για αρχή θα πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι και τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί, πασπαλίζοντας με αλάτι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο και περάστε τα φιλέτα, κρατώντας το μείγμα βουτύρου που περίσσεψε. Πασπαλίζουμε με την καρυκευμένη φρυγανιά πάνω από τα φιλέτα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου. Ρίξτε τη σάλτσα βουτύρου που έμεινε στα κενά ανάμεσα στα φιλέτα μπακαλιάρου, ώστε να γεμίσει το ταψί και να φαίνονται μόνο οι κορυφές των φιλέτων. Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα και να ροδίσουν τα φιλέτα.

Για να φτιάξετε την σκορδαλιά το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ρίξουμε το αλάτι μέσα στην κατσαρόλα με το νερό και όταν βράσει να προσθέσουμε τις αποφλοιωμένες πατάτες. Έπειτα βάζουμε στο μίξερ το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ταυτόχρονα βάζουμε στο μπολ τις πατάτες αφού τις στεγνώσουμε καλά και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τέλος ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο μίξερ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα. Σερβίρετε και αφήστε τους όλους να παραμιλούν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Εφαρμόστε τα 5 στοιχεία του Feng shui στη διατροφή σας

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon