Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

25η Μαρτίου συνταγή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά – το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

25η Μαρτίου συνταγή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά – το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

25η Μαρτίου συνταγή: Σήμερα μαγειρεύουμε παραδοσιακά και φτιάχνουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά, μια υπέροχη συνταγή που τιμά ταυτόχρονα την εθνική μας εορτή και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου!


Τα ψάρια συχνά παραμαγειρεύονται χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Το ίδο γίνεται και την 25η Μαρτίου με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο. Αν όμως μαγειρευτεί είναι απίστευτα νόστιμο. Ταιριάζει άψογα με την σκορδαλιά που συνηθίζουμε να τρώμε μαζί και είναι κάτι που αρέσει επίσης και στα παιδιά. Αυτός η συνταγή μπακαλιάρου είναι ένα από τα πιο εύκολα πιάτα με ψάρι που μπορείτε να φτιάξετε και είναι πεντανόστιμο. Αν βέβαια τον συνοδέψετε και με σκορδαλιά τότε θα το απογειώσετε ακόμα και αν οι άνθρωποι που θα τους το προσφέρετε είναι πολύ επιλεκτικοί. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μόλις 15 λεπτά και ο χρόνος που θα χρειαστείτε για μαγείρεμα είναι 45 λεπτά.

Τα συστατικά είναι πολύ εύκολα και πολλά από αυτά μπορεί να τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. θα χρειαστείτε:

  • 6 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι για πιο ιδιαίτερη γεύση
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500gr φρυγανιά καρυκευμένη

Για την σκορδαλιά θα χρειαστείτε:

  • 750gr πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, χοντρό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 175ml ελαιόλαδο
  • 50ml ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής

Η παρασκευή τους είναι εξίσου εύκολα και για αρχή θα πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι και τοποθετήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί, πασπαλίζοντας με αλάτι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο και περάστε τα φιλέτα, κρατώντας το μείγμα βουτύρου που περίσσεψε. Πασπαλίζουμε με την καρυκευμένη φρυγανιά πάνω από τα φιλέτα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου. Ρίξτε τη σάλτσα βουτύρου που έμεινε στα κενά ανάμεσα στα φιλέτα μπακαλιάρου, ώστε να γεμίσει το ταψί και να φαίνονται μόνο οι κορυφές των φιλέτων. Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα και να ροδίσουν τα φιλέτα.

Για να φτιάξετε την σκορδαλιά το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ρίξουμε το αλάτι μέσα στην κατσαρόλα με το νερό και όταν βράσει να προσθέσουμε τις αποφλοιωμένες πατάτες. Έπειτα βάζουμε στο μίξερ το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ταυτόχρονα βάζουμε στο μπολ τις πατάτες αφού τις στεγνώσουμε καλά και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τέλος ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο μίξερ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα. Σερβίρετε και αφήστε τους όλους να παραμιλούν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Εφαρμόστε τα 5 στοιχεία του Feng shui στη διατροφή σας

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon