Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

20 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σεφ!

20 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σεφ!

20 Οκτωβρίου: Η Διεθνής Ημέρα Σεφ είναι γι' αυτούς και είναι ίσως μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι για να μάθουν πώς να μαγειρεύουν και να επικοινωνούν με σεφ στην περιοχή τους.



Η έξοδος σε εστιατόρια είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των ανθρώπων γιατί έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την καλύτερη κουζίνα από τους σεφ που εργάζονται στα παρασκήνια. Η Διεθνής Ημέρα Σεφ είναι γι’ αυτούς και είναι ίσως μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι για να μάθουν πώς να μαγειρεύουν και να επικοινωνούν με σεφ στην περιοχή τους. Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να διδάξετε στα παιδιά πώς να μαγειρεύουν και να τα εμπνεύσετε να γίνουν σεφ. Ας ανακαλύψουμε από πού προήλθε και τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σεφ!


Πώς να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Σεφ

Κάθε χρόνο, το WorldChef’s προσφέρει μια εργαλειοθήκη, η οποία συνδυάζει συνταγές και συμβουλές από σεφ από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτής της εργαλειοθήκης και να επικοινωνήσετε με έναν περιφερειακό διευθυντή για να διοργανώσετε μια εκδήλωση φαγητού στην περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το hashtag #InternationalChefDay και να πείτε μια ιστορία για έναν σεφ που γνωρίζετε στη ζωή σας στους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε ακόμη να συγκεντρώσετε παιδιά και ενήλικες στην περιοχή σας και να διοργανώσετε έναν διαγωνισμό μαγειρικής για να δείτε ποιος μπορεί να μαγειρέψει τα καλύτερα γεύματα. Ή απλώς βγείτε στο αγαπημένο σας εστιατόριο και δώστε ένα ευχαριστήριο σημείωμα και μια συμβουλή για να δημιουργήσετε μερικά από τα αγαπημένα σας γεύματα.

Εάν έχετε παιδιά, ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να γιορτάσετε αυτή τη μέρα είναι να τα κεράσετε στην κουζίνα ενός παιδιού. Ποτέ δεν ξέρεις; αυτό θα μπορούσε να τους εμπνεύσει να γίνουν σεφ στο μέλλον! Αυτό είναι ένα διαχρονικό παιχνίδι – κάτι που δεν θα ξεθωριάζει ποτέ από την άποψη της απόλαυσης. Ο λόγος για τον οποίο τόσα πολλά παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια ρόλων, όπως η παιδική κουζίνα, είναι επειδή όλα αυτά έχουν σκοπό να απελευθερώσουν τη φαντασία.

Η παιδική κουζίνα επιτρέπει σε ένα παιδί να μιμηθεί τους γονείς του ή έναν κορυφαίο σεφ για την ημέρα – νιώθει ότι μπορεί να μαγειρέψει όποιο γεύμα θέλει και να είναι όποιος θέλει. Αυτό είναι κάτι που είναι ανεκτίμητο για τα παιδιά καθώς τους αρέσει να νιώθουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να τους μυήσετε στον κόσμο της μαγειρικής χωρίς κινδύνους πυρκαγιάς και ασφάλειας. Μπορεί να ανάψεις μια σπίθα και ένα πάθος.

Τουλάχιστον, θα τους βοηθήσετε να καταλάβουν τι κάνει ένας σεφ και γιατί αυτή η καριέρα είναι σημαντική, και αυτό είναι τελικά η σημερινή μέρα! Το κλειδί για να αγοράσετε μια υπέροχη παιδική κουζίνα είναι να αναζητήσετε κάτι που να φαίνεται ρεαλιστικό. Με αυτό, εννοούμε να πάτε για κάτι που είναι κομψό και εκλεπτυσμένο στη σχεδίαση – κάτι που θα ταίριαζε σε μια κανονική κουζίνα αν ήταν αληθινό.

Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από οτιδήποτε φαίνεται πολύ παιδικό. Όταν πρόκειται για παιχνίδια όπως αυτά τα παιδιά θέλουν κάτι με μοντέρνα και ώριμη εμφάνιση γιατί θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εκδοχή για ενήλικες.

Μπορείτε επίσης να περάσετε λίγο χρόνο αυτήν την ημέρα ερευνώντας περισσότερα για τα καλύτερα εστιατόρια και σεφ σε όλο τον κόσμο. Όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια που όλα αγωνίζονται για το ιερό δισκοπότηρο των βραβείων – το περίφημο «Michelin Star». Η αναγνώριση από τους επιθεωρητές Michelin υποδηλώνει εξαιρετική ποιότητα φαγητού και έχουν μια σειρά από ένα αστέρι έως τρία αστέρια.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένα εστιατόριο με έστω και ένα αστέρι Michelin θα υποστηριχθεί από πελάτες που αναζητούν το απόλυτο εξαιρετικό φαγητό. Αυτή είναι η crème de la crème των γαστρονομικών εμπειριών. Η αναθεώρηση των εστιατορίων ξεκίνησε το 1926 και ζητήθηκε από τους ανώνυμους κριτές να επικεντρωθούν στην ποιότητα και τη συνέπεια του φαγητού, αγνοώντας το περιβάλλον στο οποίο σερβίρονταν.

Είναι αλήθεια όμως ότι τα περισσότερα εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρια τείνουν να είναι τα κλασικά ή επίσημα είδη φαγητού, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ορισμένα έχουν απονεμηθεί σε πολύ λιγότερο επίσημα ιδρύματα. Αποφασίστηκε εξαρχής ότι θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις βαθμοί με αστέρια Michelin ξεκινώντας με τη βαθμολογία ενός αστεριού. Γιατί να μην ρίξετε μια ματιά στο διαδίκτυο για να μάθετε περισσότερα για τους σεφ με αστέρι Michelin; Θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε μια λίστα με εστιατόρια για επίσκεψη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόφιμα που προκαλούν πονοκεφάλους - Επιλέξτε προσεκτικά το τυρί, το κρασί, τον καφέ και τη σοκολάτα σας

7 Λόγοι που πρέπει να εντάξεις την γλυκόριζα στην διατροφή σου

Δημιουργήστε μία χορταστική πίτα για το οικογενειακό σας τραπέζι

Ποια λάδια είναι τα καλύτερα για μαγείρεμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon